FACEBOOK

Újabb Recco-csoda, most Savonában

Újabb Recco-csoda, most Savonában
hozzászólás, 2008.05.15.

Hihetetlen, amit a Recco művel! Négy nappal a barcelonai bravúros győzelem után idegenben, a Savona vendégeként, vesztett helyzetből fordítva, ötméteresekkel győzött és ezzel bejutott az olasz bajnokság döntőjébe. A szerdai meccs forgatókönyvét szintén egy Alfred Hitchcock nevű gyakornok írhatta volna, ha lenne ekkora fantáziája.

Az előzmény: az olasz bajnokság elődöntője két nyert meccsig tart. Az első fordulóban, még a Final Four előtt a Recco otthon simán, 14:9-re nyert a Savona ellen, így most már az azonnali döntőbe jutás volt számára a tét.

A barcelonai siker ünneplése - úgy látszik - nem múlt el nyomtalanul, a Recco nagyon rosszul kezdett. A második negyed elején 5:1 állt az eredményjelző-táblán és ekkor nem sok ember fogadott volna a padlón lévő vendégekre (Kásás 4:1-nél kihagyott egy ötméterest). Aztán Benedekék szép lassan megkezdték a felzárkózást, de csak megközelíteni tudták a Savonát, amelynek játékosai érezték, most nagy lehetőség előtt állnak.

Egyre keményebb lett a meccs, egyre forrósodott a hangulat a vízben és a parton is. A két klubból egy-egy vezetőt(!) kiállítottak, Pino Porzio pedig sárga lapot kapott.


Amikor bemondták, hogy az utolsó perc következik, a Savona 10:8-ra vezetett. Madaras 39 másodperccel a befejezés előtt emberelőnyből szépített, majd a legvégén még egy fórt kapott a Recco és Vujasinovics 3 másodperccel(!) a dudaszó előtt élt is a lehetőséggel!

Következett a hosszabbítás, amelyben ekkor már a Reccónak állt a zászló, nem csak lélektani okok miatt, hanem azért is, mert a hazaiaktól addigra négyen is kipontozódtak!

Ám újabb váratlan fejleményként a Pro Recco nem tudta magához ragadni a kezdeményezést, a kétszer három perc hosszabbítás gól nélkül telt el.

Az ötmétereseket a Savona kezdte - Perrone a kapufát találta el. Vujasinovics bedobta. A második párban Mistrangelo lövését Tempesti kivédte, Benedek pedig nem hibázott. Ezután Varellas hiába dobta be, Madaras találata tartotta a kétgólos különbséget. Onofrietti gólja után Udovicsics is betalált, így az utolsó lövéseket már el sem végezték. A Pro Recco két győzelemmel bejutott a bajnoki döntőbe.

Savona-Pro Recco 12:14 (4:1, 3:4, 2:2, 1:3, 0:0, 0:0) - hosszabbítás után, ötméteresekkel

G.: Varellas, Fiorentini, Perrone, Onofrietti 2-2, Rizzo, Aicardi, illetve Vujasinovics 3, Kásás és Udovicsics 2-2, Benedek, Madaras és Angelini

MADARAS NORBERT:

Először is örülök a győzelemnek. Kínkeserves volt, mert egyszer sem vezettünk! Már az elején elmentek 2:0-ra, aztán 5:1-re és szinte végig 2-3 gól volt a különbség! A vége előtt kb 1 perccel is vezettek 10:8-ra, szóval már az is egy csoda volt, hogy a hosszabbítást kiharcoltuk. Gondoltam, hogy nehéz lesz, mert "hiányoztak" a fejek. Viszont ennek ellenére néhány fontos pillanatban tudtunk koncentrálni (lásd büntetők!), ennek köszönhetjük a győzelmet

- Az egész csapaton érződött az ünneplés?

- Sajnos igen.

- Hogy ment a játék a magyaroknak?

- Tibi lőtte az első gólt, Kása is belőtt két fórt, nekem a második negyed közepén már két hibám volt, úgyhogy onnantól a negyedik negyed közepéig csak kétszer egy percet játszottam. Aztán a hosszabbításban a második három percet!

- Hogy ment le a hosszabbítás kétszer három perce gól nélkül? Fórokat nem is adtak?

- Hú, már nem is emlékszem. Mi kaptunk egy fórt az biztos, a második három percben. De a hosszabbításban már szinte csak kontrákat fújtak, oda-vissza úszkálás ment.

- Most mi következik?

- Jövő szerdán a döntő első meccse Reccóban.

- Gratulálunk mindhármatoknak!


A másik ágon a Brescia a hazai 11:7-es győzelem után most Nápolyban is nyert (10:9-re) és így szintén bejutott a fináléba.

3 régi hozzászólás

balzs hozzászólása
balzs8367
2008.05.16. 19:22

Ha jól tudom Norbi aláírt még egy évet a Recconál.

Manő manó minden jó hozzászólása
2008.05.16. 16:05

Szia Norbi a Recco után gondolkodsz a Vasason???

Freg hozzászólása
Freg8357
2008.05.16. 13:20

Üdv Egerbe Norbi! örülünk, hogy haza jössz!