FACEBOOK

Játékosok kérése a Vasas-szurkolókhoz

Játékosok kérése a Vasas-szurkolókhoz
hozzászólás, 2008.04.08.

Óriási lehetőség előtt áll a Vasas csapata: bejuthat az Euroliga négyes döntőjébe. A Kotorban szerzett kétgólos előny megnyugtató, de a montenegróiak állítólag nagyon készülnek. A Vasas négy válogatottját kérdeztük: mire lehet számítani szerda este, kell-e tartanunk a meccstől.

VARGA DÁNIEL:

Elsősorban magunktól kell félni, mert az utóbbi meccsek azt bizonyították, hogy ha mi nem tesszük a kötelességünket, vagyis nem játszunk jól, akkor sajnos nem tudunk nyerni. Nem vagyunk az a rutinos, harmincéves átlagkorú csapat, amely kisujjból kiráz egy ilyen meccset, vagy akár egy bajnoki elődöntőt. Ezért nekünk tisztességesen fel kell készülni minden meccsre, fel kell pörögni, és egységesnek kell lenni. Ez a legnagyobb erőnk. Rutinból nem fogjuk megnyerni. 

A Kotornak annyiból könnyebb dolga van, hogy nincs mit veszítenie, ami egy kicsit megnyugtathatja őket, s ez annyit jelent, hogy oda kell figyelnünk már az elejétől kezdve. 

Szeretném, ha idén először, de nem utoljára igazi telt ház lenne a Komjádiban. Valamint szeretném kérni a szurkolóktól, hogy tojást ne hozzanak magukkal, inkább a csapat buzdítására, a jó hangulat elérésére koncentráljanak! 

STEINMETZ ÁDÁM: 

Ez lesz az utolsó Euroliga-fellépésünk a Komjádi uszodában, ami ünnep is egyben. Szeretnénk széppé varázsolni, elsősorban jó játékkal és győzelemmel, de ehhez elengedhetetlen az, hogy minél többen jöjjenek és szurkoljanak nekünk!  

Nagyon nehéz mérkőzés lesz, de nálunk van az előny, hiszen hazai pályán lesz a meccs. Ha jól játszunk, nem lehet gond a továbbjutással. Természetesen, ha több hibát követünk el, az ellenfél van olyan jó, hogy ezt megbüntesse. Nagyon oda kell figyelni. Semmiképpen sem arról van szó, hogy egy már kiharcolt továbbjutást ünnepelnénk szerdán, hanem még meg kell szerezni, ki kell harcolni a továbbjutást. Nem lesz könnyű, mert tudjuk, ők annak reményében jönnek ide, hogy megragadják a lehetőséget. Ezt, mi nem fogunk hagyni. Nagyon sokat segítene az, hogyha - akárcsak a Jug Dubrovnik ellen, - most is telt ház előtt játszanánk, mert az iszonyatosan spannolja a Vasast, s mi akkor tudunk jó eredményt elérni, ha ez a borzalmas nagy tűz bennünk van! 

VARGA DÉNES: 

Nagyon beleadunk mindent és ez a felkészülésünkön is érződik. Mindannyiunknak a szeme előtt lebegnek már a szerdai meccs képkockái. Tudjuk, hogy nagyon-nagyon fontos nekünk, azt tudom mondani, hogy kompromisszumokat nem ismerve fog vízbe szállni és borzalmasan keményen fog játszani mindenki szerdán a Kotor ellen. 

NAGY VIKTOR: 

Úgy érzem, hogy motivációs problémáink nem lesznek ezen a találkozón. Az utóbbi két meccsen elég sok maradt a csapatban, itt a lehetőség arra, hogy mindenki bebizonyítsa magának, a csapatnak és a szurkolóknak, hogy több van benne. A Kotorról annyit, hogy szó szerint kemény ellenfél, küzdős, hajtós csapat. Nagyon nehéz dolgunk lesz. Az is mutatja, hogy mennyire komolyan veszik a visszavágót, hogy eljöttek és felvették két Honvéd-meccsünket is. Nagyon készülnek. Mi is voltunk egy csapat-összejövetelen, kielemeztük a Kotor játékát, felelevenítettük az első meccset. Talán kicsit frissebben fogunk játszani, kiszakadunk a Honvéd elleni sorozatból.  

Úgy gondolom, hogy a meccs elején sok minden eldőlhet, nem szabad mankót adnunk nekik, mert ha hagyjuk őket, akkor azt hiszik, hogy van esélyük. Azt kell éreztetnünk velük, hogy szerdán nem jön el az ő idejük. 

Szeretném, ha sok szurkoló kilátogatna és szurkolna nekünk, ez is plusz löketet adna a csapatnak. Jó hangulatra számítok, már csak azért is, mert kint elég komoly szurkolás volt, jó lenne ezt visszaadni. 

Emlékezetes, hogy a kotori mérkőzés előtt atrocitás érte a Vasas csapatát, a játékosokat szállító busz ajtaját montenegrói szurkolók kifeszítették és Nagy Viktorral közelharcot folytattak. Az esetnek tudomásunk szerint semmilyen következménye nem volt, a Kotort nem büntették meg, Nagy Viktortól nem kért senki elnézést, elrabolt iPodját sem kapta vissza.

Hazai internetes fórumokon a botrányos mérkőzést követően a montenegrói szurkolókat és csapatot fenyegető beírások jelentek meg, s ezek hatására a Vasas Sport Club ügyvezetése, a vízilabda szakosztály és csapat közösen felhívást tett közzé, arra kérve a szurkolókat, hogy a Kotor elleni negyeddöntő-visszavágón sportszerű szurkolással segítsék kedvenceiket.

„Kérünk mindenkit, hogy Montenegróban történtek ellenére kerüljenek mindenfajta erőszakos cselekedetet, atrocitást mind a lelátón, mind az uszoda környékén! Felhívjuk a figyelmet, hogy bármilyen erőszak, szurkolói rendbontás a hazai csapatot sújtja és az esetleges pénzbírság mellett a LEN szabályok értelmében a csapatot diszkvalifikálhatják az Euroliga további küzdelmeitől.”

"Kedves Vasas-szurkolók! Töltsük meg a Komjádi uszodát a szezon utolsó hazai Euroliga mérkőzésén és buzdítsuk sportszerűen a bajnokcsapatunkat!” – szól a hivatalos közlemény.

A Vasas-Kotor Euroliga-negyeddöntő szerdán este 20.30-kor kezdődik a Komjádi uszodában és a Sport 1 televízió élőben közvetíti. A pénztárt másfél órával a meccs kezdete előtt nyitják meg.

14 régi hozzászólás

Sándor hozzászólása
2008.04.09. 21:40

ma volt/van/lesz a meccs? jó tudni

MG hozzászólása
MG6437
2008.04.09. 16:55

HAJRÁ VASAS!!! MINDENT BELE FIÚK!!! MINDENKI SZURKOLJON!!!

S. Z. P. hozzászólása
2008.04.09. 15:34

Van. Csak időben kell érkezni Minimum 1 óra

Birge hozzászólása
Birge6430
2008.04.09. 15:10

Hajrá Vasas,hajrá Eger, hajrá magyarok!Nekem aki vidéken lakom teljesen mindegy, fővárosi vagy vidéki póló csapat szál a nemzetközi porondon vízbe. Egy a lényeg, hajrá magyarok!

Ritu hozzászólása
Ritu6426
2008.04.09. 13:20

Sziasztok! Nem tudja valaki, hogy van-e még jegy az esti meccsre? Jó volna kimenni!!! Hajrá!!!

rebo hozzászólása
rebo6424
2008.04.09. 10:07

Hajrá Vasas ! Ma tovább kell jutni ! Mindenki sportszerűen szurkoljon ! Semmi esetre se legyen balhé. Irány Barcelona !

Tina hozzászólása
Tina6415
2008.04.08. 21:54

HAJRÁ VASAS!!!!!Innen hajdúszoboszlóról!!!!! Sajna nem tudok ott lenni de nagyon nagyon nagyon szurkolok!!!!!!

kata hozzászólása
kata6414
2008.04.08. 21:13

hajrááá vasas, megyünk szurkolni!

t hozzászólása
t6409
2008.04.08. 20:25

Megérdemlitek a négyes döntőt! Mindent bele! Hajrá Magyarok!

Nemo44 hozzászólása
Nemo446408
2008.04.08. 20:03

Holnap az egész idény talán legfontosabb meccse lesz! Mindenkire szükség van az uszodába. Mégha kényelmesebb is a tv előtt, akkor is minden igaz szurkolónak irány a Komi! HAJRÁ VASAS!!!

BB hozzászólása
BB6405
2008.04.08. 19:28

Hajrá EGER!!!

móka hozzászólása
móka6401
2008.04.08. 15:08

Jah és még annyit,hogy természetesen az Eger sikeréért is szorítok!!!HAJRÁ MAGYAR PÓLÓSOK!!

móka hozzászólása
móka6400
2008.04.08. 15:07

Kedves Vasas szurkolók! Két hete az Euroliga -meccs varázsában élek,Debrecenben lakom,de sajnos egy hete foci közben eltört a lábam,pedig nagyon szerettem volna felutazni!Szurkolok itthonról a Tv előtt,biztosan sikerülni fog a Final Four!Vasas-hívők!Töltsétek meg szerda este a Komjádit,és szurkoljatok helyettem is a csapatnak teli torokból,mert ezek a srácok megérdemlik!!HAJRÁ VASAS,HAJRÁ ANGYALFÖLD!!Egyébként tegnapelőtt az iwiwen létrehoztam egy Vasas Fan Clubot,akinek piros-kék vér csörgedez az ereiben jelölje be!MINDÖRÖKKÉ VASAS!!!

Nevem hozzászólása
Nevem6393
2008.04.08. 12:38

Hajrá Vasas Angyalföld !!!!! (ne balkáni viselkedéssel) Hajrá Eger !!!!! Hajrá MAGYAR VIZILABDA !!!!!!!!!!!!!!