FACEBOOK

Pro Recco-Posillipo 7:8

Pro Recco-Posillipo 7:8
hozzászólás, 2008.02.17.

Elvesztette veretlenségét az olasz bajnokságban a címvédő Pro Recco, miután szombat este 8:7-es vereséget szenvedett a Posillipótól. A nápolyiak idegenbeli sikere meglepő, de nem érdemtelen, a Recco nagyon sokat hibázott, s a véghajrában egyszerűen képtelen volt a maga javára fordítani a mérkőzést.  Kásás Tamás, Benedek Tibor és Madaras Norbert a vlv-nek a meccsről.

A találkozót rendhagyó módon Chiavariban rendezték meg, az indoklás szerint azért, mert a hármas számú olasz tévéadó csúsztatva közvetítette, s az ő számukra csak ez az uszoda volt megfelelő. Mint kiderült, a „csúsztatott közvetítés” azt jelentette, hogy a mérkőzés harmadik negyedében, 4:3-as állásnál kapcsolódhattunk be az események követésébe. (Külön pech, hogy addigra már túl voltunk két magyar gólon, egy Kásás- és egy Benedek-találaton, amelyekről így lemaradtak a vlv olvasói is.)

A Reco egyébként nem kezdett rosszul, Calcaterra már az első percben vezetést szerzett, s nem sokkal később Kásás Tamás emberelőnyből növelte az előnyt. Postiglione szépítő góljára Benedek Tibor válaszolt, így 3:1-es Recco-vezetéssel zárult az első negyed.

Scotti Galletta és Janovics még a nagyszünet előtt egalizált, így döntetlennél fordultak a csapatok. Ezután azonban három Recco-gól következett: Udovicsics két gólja és Vujasinovics találata után úgy tűnt, hogy a reccósok zsebében a meccs. Ekkor a bírók kicsit felhozták a Posillipót, Zlokovics, Janovics és Bencivenga behozták a hátrányt. Az utolsó játékrész közepére kétgólos előnyt szereztek a vendégek, s Kásás ötméteresgólja után már nem esett több találat a meccsen, noha a reccósok most megkapták a hazai pályát, többször is emberelőnyben próbálkozhattak.

A vereség a bajnokság végső kimenetele szempontjából semmit sem jelent, aminek két oka van. Egyrészt a tabellán második helyezett Brescia szintén kikapott (méghozzá hazai pályán a Savonától), másrészt a bajnokság idei lebonyolítási rendje szerint a verseny későbbi szakaszára, a rájátszásra a csapatok nem viszik magukkal az egymás elleni korábbi eredményeket. (A Pro Recco egyébként az őszi szezonban 15:9-re nyert a nápolyi Scandone uszodában.)

KÁSÁS TAMÁS:

Pocsékul játszottunk, megérdemelten kaptunk ki. Remélem, jót fog tenni a környezetváltás.

BENEDEK TIBOR:

Sajnálatos vereség volt, de azt mondom, hogy jobb most egy vereség, mint a legvégén. Ha nyertünk volna végig az egész bajnokságban, és a végén kapunk ki, sokkal nagyobb lett volna a meglepetés.

MADARAS NORBERT:

Nehéz mit mondani, egyszerűen nagyon rosszul játszottunk. Ráadásul néhány elfogadható teljesítményen kívül szinte mindenki messze elmaradt a tudásától. Ez pedig a Posillipo ellen sok volt. Meg kell találni a hiba okát, hiszen már másodszor kaptunk ki tíz nap alatt. Azt hiszem, jót fog tenni ez a pár hét szünet

Pro Recco-Posillipo 7:8 (3:1, 0:2, 3:3, 1:2) G.: Kásás és Udovicsics 2-2, Benedek, Vujasinovics, Calcaterra

Videók:

Ilyen helyzeteket hagyott ki a Recco...

Kásás Tamás ötméteresgólja

Egymás ellen játszott egy jelenlegi válogatott kerettagunk és egy volt Kemény-legény, sydney-i olimpiai bajnok. Hosnyánszky Norbert és Varga I. Zsolt személyes csatáját az egyéni eredményesség szempontjából az „idősebb pályatárs” nyerte, de öröme nem lehet felhőtlen, hiszen a Florentia elvitte Cremonából a három pontot.

Cremona-Florentia 8:11 (2:2, 4:4, 1:2, 1:3) (Varga I. Zsolt 2, Hosnyánszky Norbert 1)

További eredmények:

Salerno-Nervi 10:11 (2:4, 4:2, 4:3, 0:2) (Märcz 1)

Chiavari-Lazio 11:16 (1:4, 4:4, 3:6, 3:2) (Haufe T. 2)

Brescia-Savona 10:13 (3:5, 4:1, 1:4, 2:3)

Padova-Bogliasco 6:7 (2:1, 1:2, 2:3, 1:1)

Catania-Sori 7:10 (1:2, 2:2, 2:2, 2:4)

A bajnokság élmezőnye 21 forduló után:

1. Pro Recco 60, 2. Brescia 55, 3. Savona 51, 4. Posillipo 50, 5. Sori 41 pont

Mostantól március 19-éig szünetel az olasz bajnokság. A magyar válogatottak indulnak haza és a jövő héten bekapcsolódnak a felkészülésbe, valamint részt vesznek a Volvo Kupán. 

Az olasz válogatott a nagyváradi kvalifikációs tornán próbálja kivívni az olimpiai szereplés jogát. A most kijelölt válogatottban ismét számítanak a korábban már kiöregedettnek minősített Angelinire. Érdekes a keret klubhovatartozás szerinti vizsgálata: a szombati rangadó két szereplője adja az olasz csapat túlnyomó többségét, összesen 11 játékost. Rajtuk kívül csak egy-egy vízilabdázó érkezik máshonnan, a Bresciától, a Cremonától és a Savonától.

Az olasz keret:

Angelini, A. Calcaterra, Felugo, Giorgetti, Mangiante, Tempesti (Pro Recco),

Bencivenga, Buonocore, Di Costanzo, Postiglione, Violetti (Posillipo),

Binchi (Brescia), Sottani (Cremona), Mistrangelo (Savona).

4 régi hozzászólás

Krisztián hozzászólása
2008.02.18. 19:37

Feri! Ezt én is tudom...Varga saját maga nyilatkozta,hogy bízik benne,hogy behívják az Olasz!!! válogatottba,az ottani újságok cikkeztek is róla,de hát erre kevés esélye volt.....Szép lett volna mi?:Szembe nézni Kásáékkal,a régi játszótársakkal,meg Olasz zászló alatt hallgatni egy idegen himnuszt........erre mit lépsz szurkolótársam?

Feri hozzászólása
Feri5188
2008.02.17. 22:35

Krisztián! Varga 1 Zsoltot nem azért honosították, mert ő olasz válogatott akar lenni, hanem azért, mert az olasz klubbokban csak három idegenlégiós szerepelhet, sőt azt hiszem ezt is le akarják vinni kettőre. Egyébként Benedek is olaszként állampolgárként van a Reccoba, csakúgy mint Udovicic- pedig mindketten hazájuk válogatottjának meghatározó játékosai.

Krisztián hozzászólása
2008.02.17. 18:24

Egyébként,nem csak Angelini az egyetlen "öreg" akit visszahívtak, Sottani is közéjük tartozik.....

Krisztián hozzászólása
2008.02.17. 18:20

"Szegény" Varga Zsolt! Most mit érezhet, hogy nem hívták meg az Olasz keretbe? Nem tudom mit képzelt,hogy őt meghívják majd,mire fel???Egy biztos:"IGAZ MAGYAR!"Büszke lehet magára........