FACEBOOK

Minden meccsen magyar győzelem!

Minden meccsen magyar győzelem!
hozzászólás, 2007.12.26.

ENGLISH VERSION // A Vasas elhozta a három pontot Pireuszból, a Honvéd magas színvonalú mérkőzésen nagyszerű győzelmet aratott a Jug Dubrovnik felett az Euroliga csoportkörének szombati fordulójában. A LEN Kupában a Szeged háromgólos előnyt szerzett az egri viszavágóra, amivel mindkét fél elégedett lehet. Tudósítások, gólok és videónyilatkozatatok:

Családias hangulatban kezdődött a pireuszi mérkőzés, a leghosszabb nevű görög (Chatzikiriakakis) hozta el a labdát Kovács Róbert elől, de a hellén támadás erőtlen lövéssel fejeződött be. A Vasasnak nem kellett két perc sem, hogy bevegye Karampetsos kapuját, Varga Dénes középről volt eredményes. Ugyan Kalakonasnak sikerült a következő támadásból egyenlítenie, de a piros-kékek hatalmas menetelésbe kezdtek. Előbb Tóth Márton lapos lövése csúszott be a kapus kezei alatt, majd a kirobbanó formában játszó Varga Dénes növelte kettőre góljai számát - és az előnyt (1:3). A Vasas hat perc elteltével kapta meg első fórját, Tóth Marci gyorsan élt is a lehetőséggel (1:4). Hogy teljes legyen az első negyedben okozott magyar sokk az Etnikosz számára, Katonás is betalált fél perccel a negyed vége előtt, úgy, hogy a gólt megelőző támadásnál az ő blokkoló keze volt jókor jó helyen.

A negyed végi bravúros védéseket Nagy Viktor sikeresen átmentette a második játékrészre is, így a komoly fizikai erőforrásokat felemésztő emberhátrányos szituációkat sorra hatástalanítani tudta az angyalföldi védelem: vagy a blokk, vagy a válogatott kapus volt a végállomás. Varga Dániel találata után kisebb segítséggel, de szépített az Etnikosz, így 3:6 állt az eredményjelzőn a nagyszünetben (a fórarány már ekkor is érdekes volt: 8:3).

Az ötperces pauza után mindössze három percre - és a montenegrói-orosz bírói kooperáció segítségére - volt szüksége a pireuszi csapatnak, hogy 6:6-ra jöjjön fel, de a fegyelmezett Vasas-védelem és Varga Dénes pazar játéka újabb gólt eredményezett: Dumi lóbájára elmozdult a teljes görög védelem, így ő laza csuklómozdulattal mattolta Karampetsost (6:7). Heinrich Dávid hasonlóan szép találattal növelte ismét kettőre a Vasas előnyét (6:8). A játékrész végén négy támadásunk is kontrával „fejeződött be”, maga a negyed pedig egy Etnikosz-góllal, melynek szerzője a csapatkapitány Kokkinakis volt.

Mielőtt azonban beleélhette volna magát a hazai csapat egy újabb felzárkózásba, Varga Dániel (öccse passzából) balról, Kovács Róbert pedig jobbról lőtt gólt, biztossá téve az előnyt és a három pont sorsát szűk hat perccel a vége előtt. Az egyébként nem valami acélos görögök maradék próbálkozásai mindössze arra voltak elegendőek, hogy kozmetikázzanak a különbségen, így lett a vége: 8:10.

Élő közvetítésünk a mérkőzésről a Volvo Auto Hungária támogatásával

Téli Athén és Pireusz-Vasas (Dávidka képei)

Etnikosz Pireusz-Vasas 8:10 (1:5, 2:1, 4:2, 1:2) G.: Varga Dénes 3, Tóth M., Varga Dániel  2-2, Kovács R., Katonás, Heinrich 1-1

Videók:

Nagy Viktor nyilatkozata



NAGY VIKTOR:

Mindenképpen dicséret jár a csapatunknak, mert férfias munkát hajtottak végre ezen a találkozón. Érdekes volt, mert folyamatosan támogatták a görög csapatot, de ez a görög csapat egy nagyon gyenge. El tudtunk volna menni többel, nyerhettünk volna öttel-hattal, de ebben az uszodában szerintem nagyon jó ez a két gólos győzelem, úgyhogy én nagyon örülök, hogy 10:8-ra nyertünk. Nem akarok azzal foglalkozni, hogy mennyivel nyerhettünk volna, mert számunkra a győzelem volt a fő cél. Megcsináltuk, úgyhogy most jöhet a karácsony, jöhet a szilveszter és a kikapcsolódás! Nagyon bízom abban, hogy 2008-ban megfordul a csapattal minden és nem fogunk olyan buta hibákat elkövetni, mint ebben a félévben. Nagyon rosszul sikerült ez a félév, bízom benne, hogy a továbbiakban az ellenkezőjét fogjuk nyújtani, és ha így lesz, akkor „happy end” lesz.

Varga Dénes nyilatkozata



VARGA DÉNES:

Nem ért meglepetésként minket, nem is nagyon foglalkoztunk a bíróval. Nagyon örülök, hogy sikerült jól játszani és így zárni ezt az évet, fontos volt ez nekünk lélektanilag. Az eredményjelzőn kétgólos különbség látszik, de lehetett volna akár tíz is. Ez nem a formaingadozásunknak tudható be, hanem más oka volt. Mindegy, a lényeg az, hogy jól játszottunk, gratulálok a csapatnak és kellemes ünnepeket mindenkinek!

Steinmetz Ádám nyilatkozata



STEINMETZ ÁDÁM:

Minden jó, ha a vége jó - szokták mondani, tényleg nagyon kellett ez a győzelem nekünk, ezzel életben tartottuk az Euroliga-továbbjutási esélyeinket. És valljuk meg őszintén, egy Etnikoszt megverni saját uszodájában, azért az nem könnyű, ugye a Dubrovniknak is csak egy góllal sikerült, nekünk kettővel. Bár úgy érzem, hogy ha nem lett volna ennyire szemérmetlen a játékvezetés, akkor azért ez egy simább mérkőzés lehetett volna. De külön örülök, hogy a fórkihasználásunk 100 százalékos volt, hatból hatot lőttünk be, az ellenfélnek 13-ból, azt hiszem, csak hármat sikerült bepasszíroznia. Ilyen teljesítmény kell a továbbiakban is, és akkor ki lehet küszöbölni esetleg egy rosszindulatú játékvezetést is.



A Kőér utcában hamar kiderült, hogy az Etnikosz és a Dubrovnik bizony nem egy kategória - nem mintha nem tudtuk volna. Bivalyerős horvát játékosokkal vívtak sokáig reménytelennek tűnő küzdelmet a honvédosok. A harmadik negyedig csak a horvátok vezettek, hihetetlen magabiztossággal értékesítették a némi bírói segítséggel elért emberelőnyöket és távolról is gyakran próbálkoztak, megosztva a védők figyelmét.

Először Szivós "kényszerítős" góljánál (3:3) lehetett érezni, hogy a Honvéd ma nem fogja feladni. Ekkor még újra vezetett a Jug, de 4:4 után már mindig ők kapaszkodtak az eredmény után.

A magyar csapatban mindenki hozzátette a magáét, Gergely ziccereket védett, Kiss Gergő csapatkapitányhoz méltó módon fogta össze társait, s biztos kezű ítéletvégrehajtó volt akcióban és ötméteresnél is. Szivós káprázatos megoldásokat produkált, Molnár Tamás és Fodor Rajmund játéka a régi időket idézte, Gór-Nagy pedig akkor lőtt óriási gólt, amikor talán a legjobban kellett.

Figyelemre méltó, hogy a Honvéd 11 góljából 10-et válogatott kerettag lőtt - ennek Kemény Dénes örülhet igazán.

Honvéd-Jug Dubrovnik (horvát) 11:10 (1:2, 4:3, 4:3, 2:2) G.: Kiss G. 3, Fodor, Molnár, Szivós 2-2, Gór-Nagy, Bárány

Élő közvetítésünk

Képek a mérkőzésről

Videók:

Szivós Márton ötméteresgólja

Molnár Tamás második gólja

Kiss Gergely második ötméteresgólja

Molnár Tamás első gólja

Fodor második gólja

Fodor első gólja

Gór-Nagy Miklós gólja

Szivós első gólja

Kiss Gergely első ötméteresgólja

Kiss Gergely első gólja



Kiss Gergely nyilatkozata



KISS GERGELY:

Természetesen örülök a győzelemnek, nagyon nagy csata volt, mind a két csapat kitett magáért, azt hiszem, hogy közönségcsalogatás szempontjából is, és szakmailag is voltak nagyon szép, nagyon látványos dolgok.

Sajnálom, hogy ennyire szorossá tettük, hiszen egypár jó megoldással, amiből végül nem lett gól, illetve egy pár hibával hátul, amit nem szabadna elvileg elkövetnünk - lehetett volna egy picit simább. De hát a fontos most a győzelem, és egy hónapon belül, Dubrovnikban pedig visszavágó, úgyhogy remélem, hogy ott is tudunk, legalább egy pontot szerezni, ez nagyon fontos lenne, hisz szeretnénk csoportelsők lenni.


Fodor Rajmund nyilatkozata



FODOR RAJMUND:

Örülök, hogy nyertünk, örülök a három pontnak, nagyon nehéz mérkőzés volt. Az eleje küzdelmesebb volt, a közepétől már egy picit látványosabb. Ahogy Gergő említette az előzetesben, csak magyaros vízilabdát kell nekünk játszani, hát ez megvolt. Utána végül is csak ők kapaszkodtak. Elmentünk 8:6-ra, de szinte rögtön kiegyenlítettek, utána azért mégiscsak sikerült elhúznunk újra. Nagyon sajnálom azt az utolsó ziccert, ami kimaradt, azzal már vége lehetett volna a meccsnek - mondjuk Papesz kihagyott fórjával is előtte -, de mindegy, ez van, a lényeg az eredmény. Mindenkinek nagyon kellemes, boldog, szeretetben teli karácsonyt kívánok!


Gór-Nagy Miklós nyilatkozata



GÓR-NAGY MIKLÓS:

Nyertünk a Dubrovnik ellen, nagyon boldogok vagyunk! Elég furcsán indult a meccs, hiszen mintha nem hazai pályán lettünk volna, hanem Dubrovnikban, de szerencsére kibírtuk ezt a nehéz időszakot, aztán végül is egyenlő lett a bírók a hozzáállása is.

Szerintem jól játszottunk, nyilván egy-egy hiba volt, amit még a jövőben ki lehet javítani. A Dubrovnik mindent megpróbált, de hát szerintem erővel jobban mi bírtuk a végét.

A Vasas nyert Görögországban, úgyhogy abszolút nyílt továbbra is a csoport, a hazai meccseket hoztuk, még egyet kell nyerni, vagy a Vasas ellen, vagy a Dubrovnik ellen, (inkább a Dubrovnik ellen,) és akkor megvan a továbbjutás. Boldog Karácsonyt!


Szivós Márton nyilatkozata



SZIVÓS MÁRTON:

Köszöntök mindenkit! Nagyon örülök, hogy ma tudtunk nyerni, ez egy fontos mérkőzés volt számunkra abból a szempontból, hogy tovább akarunk jutni a csoportból. Tényleg nagyon boldog vagyok, és boldog karácsonyt mindenkinek!


Hárai Balázs nyilatkozata



HÁRAI BALÁZS:

Nagyon nehéz mérkőzés volt, nagyon örülök, hogy tudtunk nyerni, és jól tudtunk játszani. Igazából a végén lehetett volna több is az előnyünk, sajnos nem sikerült, egy góllal tudtunk nyerni. Jól játszottunk, gratulálok a csapatnak, és gratulálok a Vasasnak!

LEN Kupa, első mérkőzés:

Egri góllal kezdődött a meccs, de már a negyed végére átvette és a találkozó végéig meg is tartotta a vezetést a Szeged. A vendégek megpróbáltunk felzárkózni, ám nem volt kétség affelől, hogy a hazai pályán játszó Szeged a szurkolók teljes támogatásával megnyeri a meccset. Egészen a negyedik negyedik kétgólos előnyük volt, ám az utolsó 18 másodpercben Komlósi szerzett még egy találatot és hiába indultak Birosék még egy támadásra, Kis Gábor ellen kontrát ítéltek. A továbbjutás Egerben fog eldőlni, s mint a Vasas elleni meccs óta tudjuk, a három gólos hátrány ezen a szinten még éppen ledolgozható.

Szeged-Eger 11:8 (2:1, 3:2, 2:2, 4:3)
Szeged: Baksa - Lehmann 1, Weszelovszky 2, Korolija 2, Varga T. 2., Komlósi 1, Balatoni. Cs.: Juhász 2, Varga P., Éles, Monostori 1. Edző: Gyöngyösi András.
Eger: Szécsi - Hegedüs, Feltham 2, Decker Á., Biros 3 (1/1), Császár, Kis G. 2. Cs.: Nyéki, Matajsz, Varga II. Zs. 1, Binder. Edző: Gerendás György, Tóth Kálmán.
Gól - emberelőnyből: 12/5, ill. 11/4
Ötméteresből: 0, ill. 1/1
Kipontozódott: Monostori (26. p.)
Kiállítva - cserével végleg: Nyéki (22. p.)

BAKSA LÁSZLÓ (Szeged):

Nagyon örülök, hogy két hét után végre talpra tudott állni a csapat. Nagyon jól védekeztünk, talán csak 3-4 előnygólt kaptunk és elöl a támadásokat is jól tudtuk befejezni. Köszönöm a szegedi szurkolóknak, hogy sokan kijöttek és ilyen jó hangulatot csináltak! Szeretnék nagyon boldog karácsonyt kívánni minden kedves vízilabda-szurkolónak!

KIS GÁBOR (Eger):

Sajnálom a háromgólos vereséget, de úgy gondolom, hogy a Vasas-meccs példájára ez hazai pályán ledolgozható. Azon leszünk, hogy januárban minél jobban szerepeljünk itthon, hogy megszerezzük a továbbjutást a legjobb négy közé. Most azonban jön egy kis pihenő, azután pedig a Magyar Kupára kell koncentrálni.