FACEBOOK

Recco: ezúttal nem volt Sori...

Recco: ezúttal nem volt Sori...
hozzászólás, 2007.12.13.

ENGLISH VERSION // (Bocsánat a címért, de már közeledik az év vége...) Az olasz bajnokság hétközi fordulójában minden esélyes nyert. Igaz, az eddig pontveszteség nélkül álló Brescia igencsak megizzadt: hazai pályán csak egy góllal győzte le a Nervit, amelynek a háromgólos Märcz Tamás volt az egyik legjobbja. A félidőig kemény meccset nyert meg biztosan a Recco, míg Hosnyánszkyék (Florentia) kiütéses vereséget szenvedtek Savonában.

Pikáns meccset játszott a bajnok a Sori ellen. Madaras Norbert lakóhelyén szép új uszoda épül, és a városka csapata fel is jutott az első osztályba. A gárdát elsősorban a Reccóból erősítették meg, 7-8 játékos lett kihelyezve, néhányuk már több éve vár arra, hogy a nagy csapatba kerüljön. Ne gondoljuk, hogy "akárkikről" van szó: Jokics, Figlioli, Sadovyy, Presciutti, Lapenna - mind enyhén szólva jól csengő nevek. Valamennyien a Recco tulajdonában állnak, s arra várnak, hogy "felkerüljenek" oda, ahol most többek között a három magyar a sztár.

Csoda-e ha egy ilyen meccsnek különleges a hangulata?

A felpörgetett lelkiállapot két negyeden át tudta kompenzálni a nagyobb játéktudást: a 3:3-as és 4:4-es részeredmények után a Recco magasabb sebességfokozatba kapcsolt és végül simán hozta a meccset a bajnoki tabella ötödik helyezettjével szemben.

Madaras Norbert és Kásás Tamás 2-2 gólt lőtt - Tominak kevesebb ideje volt a gólszerzésre, miután a második negyedben cserével, végleg kiállították. (Szép gólt lőtt, amit a bírók két méteren belüli találatnak ítéltek, s érvénytelenítettek. A döntés ellen Kása "protestált", így a továbbiakban kintről nézhette a fejleményeket.)

MADARAS NORBERT:

Az elején sokáig nagyon jól tartották magukat, vezettek is, az összes hibánkat kihasználták. Nem is emlékszem, hogy mikor kaptunk 7 gólt két negyed alatt - ha volt egyáltalán ilyen. Aztán a harmadik negyedben összekaptuk magunkat, ők meg fáradni kezdtek és kijött a különbség.

KÁSÁS TAMÁS:

Két negyedig szoros volt, aztán szokás szerint elhúztunk.


Hosnyánszkyék reménykedtek a savonai pontszerzésben, de a meccs katasztrofális vereséget hozott számukra: első góljukat a harmadik negyedben lőtték, ötméterest hagytak ki és 11 emberelőnyből mindössze egyet értékesítettek. Hosnyánszky neve nem szerepel a góllövők között.

A Nervi csaknem meglepetést okozott Bresciában: nagyon megszorították a bajnokságban eddig pontveszteség nélkül álló Euroliga-csapatot, végül egy góllal maradtak alul. A találkozón Märcz Tamás háromszor volt eredményes.

Ugyancsak három gólt lőtt Varga I Zsolt, a Cremona játékosa, de az ő csapata simán hozta el a pontokat Chiavariból.

A Lazióban Munkácsi Róbert kipontozódása előtt két gólt szerzett, s így a fiatal játékos tevékenyen kivette a részét a rómaiak salernói győzelméből.

Eredmények:

Pro Recco-Sori 15:9 (3:3, 4:4, 4:1, 4:1) (Madaras és Kásás 2-2, Benedek 1)

Brescia-Nervi 12:11 (4:2, 3:3, 2:4, 3.2) (Märcz T. 3)

Savona-Florentia 11:3 (3:0, 2.0, 1:1, 5:2)

Chiavari-Cremona 8-20 (0:3, 2:6, 2:7, 4:4) (Varga I. Zsolt 3)

Salerno-Lazio 8:15 (3:2, 1:5, 3:4, 1:4) (Munkácsi 2)

Bogliasco-Posillipo 8:12 (1:2, 2:3, 4:4, 1:3)

Plebiscito Padova-Catania 9:11 (2:3, 3:4, 2:3, 2-1)