FACEBOOK

Kásás, Madaras és a Recco brillírozott Nápolyban

Kásás, Madaras és a Recco brillírozott Nápolyban
hozzászólás, 2007.11.29.

ENGLISH VERSION // Nagy rangadót nyert a Pro Recco szerdán Nápolyban, méghozzá hihetetlen fölénnyel. A máskor oly félelmetes Scandone uszoda nézői csendben figyelték, ahogy a vendégek három és fél perc alatt(!) 5:1-es előnyre tesznek szert. A nem is teljes csapattal felálló bajnok végig megőrizte a 4-5-gólos különbséget, s még jó néhány hibát is megengedve magának, hatalmas magabiztossággal szerezte meg a győzelmet. Kásás négy, Madaras két gólt szerzett, Benedek most nem ért el találatot.

Posillipo-Pro Recco 9:15 (3:6, 1:3, 4:4, 1:2) G.: Postiglione 2, Janovic 2, Zlokovic 2, Saccoia, Scotti Galletta, Bencivenga (ötméteres), illetve Udovicsics 5, Kásás 4, Madaras és Giacoppo 2-2, Felugo, Deserti

A kiváló rajt meghatározta a mérkőzés egész menetét. A Recco rendkívül erős csapat benyomását keltette, egyetlen pillanatra sem lehetett azt érezni, hogy esélye van a hazai csapatnak. Külön öröm, hogy a meccs első, "tekintélymegalapozó" felében a magyarok vitték a prímet, elsősorban Kásás, aki kirobbanó formában játszott. Góljain kívül is fantasztikus jeleneteket produkált (a vízből magasan kiemelkedve szerzett labdát emberhátrányban, csodás csellel verte át védőjét és húzott kapura) - egyszerűen tarthatatlan volt. Mellette az ötgólos Udovicsics emelhető ki, aki még nem játszott igazán jól, mióta megkapta az olasz állampolgárságot, s a Recco játékosaként szerepel. Egykori csapata ellen alaposan felszívta magát, ami érthető, ha tudjuk, hogy a nápolyiak jelentős akadályokat gördítettek átigazolása elé. Rögtön utánuk következik a sorban Madaras Norbert, aki két hatalmas gólal és kiváló mezőnyjátékkal - valamint két gólpasszal vette ki részét a sikerből. Benedek Tiborra ezúttal elsősorban védőmunka hárult, sokat birkózott az ellenfelekkel és a harmadik negyedben kipontozódott.

A gólgazdag mérkőzésen a hazaiak csaknem kétszerannyi emberelőnyt kaptak, mint a Recco (14 és 8), s ennek fényében különösen értékes a nagy különbségű vendéggyőzelem.

KÁSÁS TAMÁS:

Azt kell, hogy mondjam, hogy ma volt ekkora különbség a két csapat között. Hamar tudtukra adtuk, hogy nincs sok keresnivalójuk, nagyon jól kezdtünk. 5:1 is volt, azt hiszem, ez elég komoly kis kezdés volt. Aztán szerencsére ezt sikerült megtartanunk, a végén pedig még jobban elmentünk. A múltkor is mondtam, egyre jobban látható, hogy a meccsek végét jobban bírjuk, mint az ellenfelek. Ez ma is így volt, annak ellenére, hogy volt két hiányzónk. Nápolyban egyébként az ember mindig nagyon könnyen fel tudja magát szívni, én hat évet játszottam itt, Udovicsicsen is látszott, hogy nem váltak el túl jó szájízzel. Itt mindig nagyon jó érzés nyerni, főleg így, ennyire simán. Ez fontos volt.

MADARAS NORBERT:

Szerintem a vártnál simább volt. Nagyon jól kezdtünk és utána végig jobbak voltunk, még nagyobb is lehetett volna a különbség, de mindegy, jól van ez így. Végig lehetett érezni, hogy jobban vagyunk, ezért mondom, hogy ez a különbség teljesen reális, sőt... Annak ellenére nyertünk hat góllal, hogy a szokásos módon sokkal több kiállítást kaptunk, mint a Posillipo. Úgy érzem, nekem is jól ment, a két gól mellett lőttem egy kapufát, jól éreztem magam a vízben.

A Recco csütörtökön Cataniába utazik tovább, ahol szombaton újabb bajnoki meccset játszik.

Élő közvetítésünk

Videók:

Kásás-csel és kapufa

Kásás Tamás negyedik gólja

Kásás Tamás harmadik gólja

Madaras Norbert második gólja

Madaras Norbert első gólja

Kásás Tamás második gólja

Kásás Tamás első gólja


További eredmények:

 

Savona-Brescia 9:10 (1:5, 1:2, 4:2, 3:1)

 

Florentia-Cremona 14:10 (1:1, 3:3, 6:4, 4:2) (Hosnyánszky 1, illetve Varga I. Zsolt 1)

 

Nervi-Salero 11:10 (2:3, 5:2, 0:2, 4:3) (Märcz nem szerzett gólt)

 

Lazio-Chiavari 12:8 (3:2, 4:2, 2:2, 3:2) (Munkácsi nem szerzett gólt)

 

Bogliasco-Padova 11:7 (4:2, 2:0, 4:2, 1:3)

 

Sori-Catania 13:11 (4:4, 3:1, 3:2, 3:4)

1 régi hozzászólás

... hozzászólása
...4486
2007.12.01. 21:41

jó a képek :)