FACEBOOK

Vasas-siker a rangadón

Vasas-siker a rangadón
hozzászólás, 2007.10.23.

Kiütés is lehetett volna belőle, de a Honvéd felállt a padlóról és a meccs végén halvány reménye még az egyenlítésre is volt hétfő este a Vasas otthonában, a Komjádi uszodában. A két klubban játszó válogatott kerettagok mindegyike szerephez jutott a meccsen. Részletek, gólok, Kiss Gergely, Szivós Márton, Molnár Tamás, valamint Varga Dániel, Varga Dénes és Nagy Viktor videónyilatkozata:

Parádésan kezdett a Vasas. A címvédő hosszú ideje nem játszott tétmeccset, hiszen az Euroliga főtáblájára a bajnoki címmel automatikusan kvalifikálta magát, a magyar bajnokságban pedig a sors(olás) fintorának köszönhetően eddig rangadómentes öt fordulót tudhatott maga mögött. Ezzel ellentétben a Honvéd már megfordult Egerben (9-8), selejtezőt játszott az Euroliga legjobb 16-ba jutásáért, és előzetesen igen nehéz lett volna megjósolni , hogy a nyugalmasabb vagy az eseménydúsabb felkészülés gyümölcse érik-e be.

Mátyás nyitotta a gólok sorát, majd Varga Dénes centizte ki a jobb alsó sarkot rögtön a meccs elején. A túloldalon két ziccer is kimaradt, s jött a büntetés: az ifjabb Varga ismét villant, remekül szolgálta ki Tóth Mártont, ő két védő között befordulva továbbította a labdát Kincsesnek, aki nem hibázott (3:0). Hogy az első negyed rangadóhoz képest meglepő fölénnyel záruljon, arról a hazaiak csapatkapitánya, Steinmetz Barna gondoskodott, aki beadás helyett ejtéssel próbálkozott, sikerrel (4:0).

A küzdelmes mérkőzés második negyedében hosszú percekig birkóztak egymással a csapatok, aztán folytatódott a gólgyártás. Katonás duplájára Paján és Bárány válaszolt (előbbi közel negyedórás Honvéd-góltalanságot szakított meg), majd a félidőt jelző sípszó előtt még Steinmetz Ádám is meglőtte a maga centergólját, így a Vasas ötgólos előnnyel várta a folytatást (7:2).

A Honvédnak jól jött a TV közvetítés miatt megduplázott (tízperces) nagyszünet, ugyanis Kovács Olivér a folytatásban hatalmas kapufával jelezte, hogy ők is partiban vannak még. Mátyás lövése is a lécen csattan a túloldalon, azonban Molnár a negyed közepén már a lécek között talált utat, majd pár pillanattal később gólpasszából Szivós csökkentette háromra a differenciát, életben tartva ezzel a Honvéd reményeit. Az utolsó felvonás előtt még egy-egy gól született (8:5), így nyitott maradt a találkozó az utolsó nyolc percre.

Mint az előző negyedekben, most is percekig gyűrték egymást a csapatok, a helyzetek végén azonban vagy Nagy Viktor, vagy az (első negyed után) csereként beállt Bisztritsányi volt végállomás, illetőleg a blokkoló kezek gátolták meg a gólszerzést. Egészen addig, amíg Katonás Gergő keze harmadszor is el nem sült, ami - mint utólag kiderült - döntőnek bizonyult (9:5). Ugyanis a maradék bő öt perc mindössze arra volt elég a Honvédnak, hogy Szivós és Bárány találataival kozmetikázzon az eredményen, beállítva ezzel a 9:7-es végeredményt.

A Honvédnak november 3-án lehetősége lesz revansot venni, Kiss Gergelyék a Szuperkupa-döntőben kupagyőztesként a magyar bajnok Vasast látják majd vendégül.

Vasas-Honvéd 9:7 (4:0, 3:2, 1:3, 1:2)

Komjádi uszoda, v: Székely B., Juhász Gy.

Vasas: Nagy V. - Katonás 3, Varga Dénes 1, Steinmetz B. 1, Steinmetz Á. 1, Mátyás 1, Kovács R. Csere: Varga Dániel, Heinrich 1, Tóth M., Kincses 1, Hőna, Takács. Edző: Földi László

Honvéd: Gergely - Gór-Nagy, Kiss G., Szivós 2, Székely, Vári, Bárány 2. Csere: Kovács O. 1, Paján 1, Vindisch, Fodor, Molnár T. 1, Hárai, Bisztritsányi (kapus). Edző: Kovács István

Gól emberelőnyből: 5/3, ill. 7/1  

Ötméteresből: 1/1, ill. -

Kiss Gergely nyilatkozata



Szivós Márton nyilatkozata



Molnár Tamás nyilatkozata



Varga Dániel nyilatkozata



Varga Dénes nyilatkozata



Nagy Viktor nyilatkozata