FACEBOOK

„Utánunk a vízözön!”

„Utánunk a vízözön!”
hozzászólás, 2007.07.05.

A tegnapi horvátok elleni játéknál lényegesen jobbat produkálva, 6 góllal győzte le Románia nemzeti válogatottját Kemény Dénes csapata. Az esőnek köszönhetően sokkal kevesebb néző foglalt helyet a tribünön, a hangulatra azonban nem lehetett panasz. Biros Péter ott folytatta, ahol Cegléden abbahagyta. A mai mérlege 4 gól, gólpasszok (többek között pl. Varga Daninak), ill. min. 4 labdaszerzés és 2 szerelés.

A játékosokon nem látszott az eső okozta „apró kellemetlenség”, igaz az időjárás már a koradélutáni margitszigeti „bringóhintózáson” sem zavarta a román válogatottat. A támadásokkal ezúttal sem volt sok gondunk-kivéve talán az itt-ott pontatlan lövéseket-, azonban a védekezésünk még hagyott kívánni valót maga után (mutatja ezt többek között a kapott gólok száma is). A mérkőzésen Varga Dániel vállsérüléséből fölépülve immár újra vízbe szállt (és meg is mutatta magát), Szécsi Zoltán azonban sérülése miatt kénytelen volt átadni a hálóőri posztot Nagy Viktornak. Első számú kapusunknak egy mandulagyulladás húzódott a térdére, emiatt kényszerült a pihenőre.

 

Az első negyedben Varga Dani hozza el a labdát a románok orra elől. Rögtön fórt is kapunk, melyet Kiss Gergő értékesít (1:0).
A románok támadásánál Benedek szerez labdát, majd a felúszást követően befújt újabb fórunkat Biros váltja gólra (2:0).
A másik oldalon Iosep köszön be Molnár ölelő karjai között. Ezt a figurát még kétszer láthatjuk Ioseptől a mérkőzésen. Sajnos Nagy Viktor mindkettőt „ megeszi”. (2:1)
Elöl a következő támadásnál bár Molnárra ítélnek egy ötméterest, Kiss Gergő a kapufára küldi a Mikasat.
Ezt követően is az irányzékkal vannak gondjaink; előbb Kiss Gergő, majd pedig Fodor Rajmund lövése hal el a kapuson. Biros a következő támadásnál megszerzi második gólját (Kiss Gergő passzát értékesítve) (3:1). A negyed végén, a románoknál Cosmin Radu csavar rá (3:2).
Egy kis adok itt, egy kis kapok ott, majd Varga Dénes beállítja a 4:2-es negyedzáró eredményt.

 

A második negyedben újra az idősebb Vargáé lesz a labda. Bár elöl kapunk egy kontrát –Molnárról-, centerünk kettő az egyben lefordul a románokról és ejt egy szépet a jobb alsóba. (5:2).
Biros a következő támadásnál fejbe lövi Nenciut, a lepattanó labda pedig eltűnik a Benedeket beforgató román kezei (lábai?) között. Varga Dani a következő támadásnál bődületesen nagy gólt ereszt a jobb alsóba, de a bírók szerint a találat nem érvényes (miért lenne?...). A románok köszönik szépen az ítéletet és Georgescu révén gyorsan kozmetikáznak. Georgescu Biros blokkoló keze és Nagy Viktor könyöke mellett küldi a labdát a magyar kapuba (5:3). Következő találatunk is Fácán nevéhez fűződik, ezúttal a bal alsóba ejt (6:3). Kiss Csaba is feliratkozik, a román kapus bal keze alatt (pont annyi hely volt amennyi!) helyezi el a hetedik magyar találatot. Fodor ezután tanítani valóan blokkol hátul, elöl azonban gondjaink lesznek, Varga Dani után Szivós Marci gólját sem adják meg a bírók. Így szép a negyed, keretes szerkezet.7:3.

 

A harmadik negyedben Varga Dani tripláz és harmadszorra is elhozza a labdát. Ezután először mi lőjük a kapusba (Kiss Gergő), majd a románok a blokkba( Radu). Nyolcadik találatunkat végül Molnár Tamás szerzi, aki Fodor passzából, balra eldöntve a kapust, fél ütem késéssel, újra betalál. A következő labdaszerzésünk után Biros is rálövi, de Nanciu kivédi, sőt Iosep lemásolva az első gólját 8:4-re módosítja a találkozó állását. És még nincs vége a román gólgyártásnak. Kapnak egy fórt (előtte persze kontrát fújtak ellenünk), melyet az időkérést követően Georgescu küld a jobb alsóba.(8:5). Nálunk újra Birost talál be legközelebb, ezzel megszerezve negyedik –és a mérkőzésen utolsó- találatát (9:5). A sorrend ezek után Varga Dani (Biros mértani passzából, lerázva 2 védőt), majd Radu, így 10:6.
Egy igen szép román találat után (10:7 –Budila-) Molnár Tamást végleg cserével kiállítják(22. perc).
Biros ezután újra remekül szerel hátul, Kiss Gergő pedig bevarrja a jobb alsóba elöl(11:7). Andrei-Dina szerzi a negyed utolsó találatát. 11:8.

 

A végjátékban ezúttal Szivós Márton a lécek alatt. Könnyedén elhozza a labdát.
A következő támadásnál Kis Gábor "művi centergólt" szerez (12:8), Varga Dani pedig hátul szerel egy szépet . Folytatva a sort; Fodor ziccert vág a jobb alsóba, Iosep pedig harmadszorra másolja első találatát. Ez utóbbi kellemetlen. Így 13:9.

Ezután Szivós és Fodor is próbálkozik, (a román védelemnek hála) kevés sikerrel. A másik oldalon azonban Radu belövi a rövid alsóba (Biros és Nagy Viktor keze mellett).

A következő emberelőnyünket Varga Dani passzából újra Kis Gábor értékesíti, ezúttal tőle szokatlan pozícióból (bal szélről). 14:10.

A mérkőzés két utolsó találata is a miénk, 2 régi motoros, Fodor és Kiss Gergő küldi a Mikasát a román kapuba.

Így a végeredmény 16:10.

 

 

 

Biros Péter nyilatkozata

 

Statisztika:

Magyarország-Románia 16:10 (4:2, 3:1, 4:5, 5:2)

Hajós Alfréd Sportuszoda, v: Rodriguez (spanyol), Anciferov (orosz)

Magyarország: Nagy V. – Varga Dániel 1, Kiss G. 3, Benedek, Fodor 2, Biros 4, Molnár T. 2. Csere: Varga Dénes 1, Kiss Cs. 1, Hosnyánszky, Szivós, Kis G. 2.
Szövetségi kapitány: Kemény Dénes

Románia: Nenciu – Baidoc, Iosep 3, Budila 1, Andrei-Dina 1, G. Georgescu 1, Ghiban. Csere: Radu 3, Musat, Chiovenau, R. Georgescu 1.
Szövetségi kapitány: Vlad Hagiu

Gól emberelőnyből: 8/5, ill. 11/4

Ötméteresből: 1/-, ill. –

Kipontozódott: Hosnyánszky (26.p.)

Kiállítva cserével végleg: Molnár (22.p.)