FACEBOOK

Megkezdődött a budapesti Világliga-torna - magabiztos győzelem a románok ellen

Megkezdődött a budapesti Világliga-torna - magabiztos győzelem a románok ellen
hozzászólás, 2007.07.05.

Elrontotta az időjárás a margitszigeti vízilabda-ünnepet: a budapeti Világliga-torna nyitónapján zuhogó eső riasztotta el a közönséget. Az első mérkőzésen a spanyolok - a papírformának megfelelően - biztos, 6:3 arányú győzelmet arattak az orosz válogatott felett. Az eső még jobban rákezdett, amikor a magyar és a román csapat megkezdte a bemelegítést. A hagyományos bemutatáskor a csapatok nem a parton álltak, hanem a vízben labdáztak - legfeljebb 3-400 ember előtt. Részletek, gólok, nyilatkozatok:

A magyar csapatból ezúttal a térdsérüléssel bajlódó Szécsit, valamint Hárait, Madarast és Gór-Nagyot nem nevezte a kapitány.

Élő közvetítés:

Első támadásunk góllal ért véget, Kiss Gergely emberelőnyből talált a kapuba (1:0). Második támadásunk is gólt hozott, most Biros Péter lőtt át emberelőnyben 2:0).

A túloldalon Andrei lőtt gólt fórban (2:1).

Molnárról ötméterest kaptunk, Kiss Gergely a kapufára lőtt. Fodor is kihagy egy nagy helyzetet, majd Kiss Gergely szép passzából Biros ziccerben nem hibáz (3:1).

Radu szép centergóllal szépít (3:2), de a negyed mégis magyar góllal ér véget, az ezúttal hármas sapkában játszó Varga Dénes lő át emberelőnyben (4:2).

A második negyed ott folytatódott, ahol az első befejeződött, Molnár Tamás megúszás után ejtéssel növeli háromgólosra a különbséget (5:2).

Mindkét oldalon kimaradt egy-egy emberelőny, majd Georgescu lőtt nagy gólt messziről (5:3).

Lefordulás után Biros kap labdát a center helyén, szépen kivárja a tempót és ejt (6:3).

Kiss Csaba hét méterről szánja el magát lövésre, a labda a kapus hóna alatt vágódik a vízről a hálóba (7:3). (Ez volt Kiss Csaba századik gólja a magyar válogatottban!)

Szivós megúszás utáni távoli csavargólját kontrafault miatt érvénytelenítik és máris itt a félidő.

A magyar csapat magabiztosan vezet, kétség nem fér a győzelemhez.

A szünetben 76. születésnapja alkalmából köszöntötte Markovits Kálmán kétszeres olimpiai bajnokot Martin György, az MVLSZ elnöke.

Megint gyönyörű támadás, immár a harmadik negyedben, Fodor addig hozza fel a labdát, amíg csak út nyílik előtte, már lőhetne, de Molnárnak passzol, aki könyörtelenül bevágja a labdát (8:3). Túloldalon Andrei lő kicsit potyaízű gólt (8:4)

Ramiro emberelőnyből szépít (8:5), majd Biros sok lóba után vágja be, egyenlő létszámnál (9:5). Varga Dániel is letette a névjegyét (10:5), majd Cosmin szépít az eredményen, azonnal értékesítve az éppen Varga Dániel kiállítása miatt kialakult emberelőnyös helyzetet (10:6). A következő román támadásnál is Varga Danit küldik ki - Andrei a gólszerző (10:7)

Kiss Gergő emberelőnyben mellé lő, szerencsére a túloldalon is elrontják az akciót. Molnárt cserével, végleg kiállítják, de az emberelőnyt megússzuk, sőt, a mi támadásunkból Kiss Gergő lő nagy gólt (11:7).

Az utolsó esemény a harmadik negyedben Andrei-Dina Eduard szép ejtésgólja (11:8).

Folytatódik a hagyomány, magyar góllal kezdődik a negyed: Kis Gábor klasszikus centertalálatával 12:8. Megúszás után Fodor Rajmund is feliratkozik a góllövőlistára (13:8).

Iosep furcsán csavart góljával 13:9, majd Radu emberelőnyben tovább kozmetikáz az eredményen (13:10). Szépen kijátszott emberelőny végén Kis Gábor örülhet a gólnak (14:10), majd Biros gyönyörű labdájából Fodor újabb találatot ér el (15:10). Négy másodperccel a vége előtt még Kiss Gergely értékesít egy emberelőnyt, beállítva ezzel a végeredményt:

 

Magyarország-Románia 16:10 (4:2, 3:1, 4:5, 5:2)

Hajós Alfréd Sportuszoda, v: Rodriguez (spanyol), Anciferov (orosz)

Magyarország: Nagy V. – Varga Dániel 1, Kiss G. 3, Benedek, Fodor 2, Biros 4, Molnár T. 2. Csere: Varga Dénes 1, Kiss Cs. 1, Hosnyánszky, Szivós, Kis G. 2. Szövetségi kapitány: Kemény Dénes

Románia: Nenciu – Baidoc, Iosep 3, Budila 1, Andrei-Dina 1, G. Georgescu 1, Ghiban. Csere: Radu 3, Musat, Chiovenau, R. Georgescu 1. Szövetségi kapitány: Vlad Hagiu

Gól emberelőnyből: 8/5, ill. 11/4

Ötméteresből: 1/-, ill. –

Kipontozódott: Hosnyánszky (26.p.)

Kiállítva cserével végleg: Molnár (22.p.)

 

Kemény Dénes nyilatkozata

 

Biros Péter nyilatkozata

 

Kiss Csaba nyilatkozata

 

Varga Dániel nyilatozata

 

Varga Dénes nyilatkozata

 

Hosnyánszky Norbert nyilatkozata

 

Fotógaléria Dávidka képeiből