FACEBOOK

Drámai küzdelemben ismét nyert a Pro Recco Nápolyban

Drámai küzdelemben ismét nyert a Pro Recco Nápolyban
hozzászólás, 2007.06.09.

Hihetetlenül izgalmas, drámai mérkőzésen visszaszerezte a pályaelőnyt a Pro Recco az olasz bajnokság döntőjében, miután a pénteki harmadik mérkőzésen ismét győzni tudott Nápolyban. A 66. másodpercben, a hazaiak második támadásánál Kásás Tamást brutalitásért cserével, végleg kiállították, a Recco négyperces emberhátrányba került, s a Posillipo még ötméterest is dobhatott... Madaras egy gólt szerzett és jól játszott a meccsen.

A hazaiak rendkívül erős bírói támogatás mellett sem tudtak két gólnál nagyobb előnyre szert tenni, s a Recco szívós konoksággal felállt a padlóról: előbb felzárkózott, majd 3:3-nál átvette a vezetést és ettől kezdve a Nápoly már nem tudott előnybe kerülni, mindig harcolnia kellett az egyenlítésért.

Az utolsó másodpercekig nagy izgalmakat hozó mérkőzésen a címvédő Tempesti bravúrjainak, szervezett védekezésének, némi szerencsének és az eddig kiegészítő szerepet játszó emberek (elsősorban Fiorentini és Sottani) eredményes játékának köszönheti a sikert. Madaras egy gólt lőtt - ez volt a Recco első találata. Két hibája, a kipontozódás veszélye miatt sokáig pihentették, a hajrában nagy mezőnymunkát végezve segített megőrizni az előnyt.

A három győzelemig tartó bajnoki döntő állása 2:1 a Pro Recco javára, a következő mérkőzésen, szerdán Reccóban a hazaiak már a bajnoki címet ünnepelhetik, ha nyernek. (Sajnos mindenképpen Kásás nélkül, akire kétmeccses eltiltás vár. A tévéközvetítésből nem lehetett egyértelműen megállapítani, hogy az őt provokáló játékost megötötte-e a víz fölött.)

MADARAS NORBERT:

Nehéz volt. Most nyugodtabban játszottunk végig, függetlenül attól, hogy hogy vezettek a játékvezetők. Úgy tűnt, hogy egyből vissza akarják adni azt a múltkori végleges kiállítást. Vissza is kaptuk, de szerencsére azt a négy percet is át tudtuk vészelni, a nagyobb probléma az, hogy Kása nem játszhat a következőn és valószínűleg az azutánin sem. Be kell fejeznünk szerdán Reccóban, hogy ne kelljen ide még egyszer visszajönni.

Magamról annyit, hogy jól éreztem magam, láttam, hogy jól fog menni, de már a második negyedben összeszedtem két kiállítást, utána már csak úgy játszottam, hogy két percig bent, aztán kiültem két percre, aztán megint be.

Most valóban csapatként működtünk, senki nem is lőtt kettőnél több gólt, sokan találtunk be. Nagyon nehéz itt nyerni, és most egymás után kettőből kettőt megcsináltunk. Ezek után most már tényleg nem szabad ide visszajönni.

- Kásás kiállítását hogy láttad?

- Van a nápolyiak között egy pár nagy színész, az egyiknek a színészi teljesítményét dicséri ez a dolog. Az is egyszerűen hihetetlen, hogy a játékvezető szeme előtt történik ez, és négy perces végleges kiállítást fúj rögtön a mértkőzés elején.

KÁSÁS TAMÁS:

Sajnos náluk van egy olyan játékos, aki nem tud vízilabdázni, csak színészkedni. Buonocoréeól beszélek, gyakorlatilag hozzá sem értem,  hanem csak egy kicsit vehemensebb mozdulattal törzsből felé fordultam.kicsit agresszívebben, de hát semmi, nem is értem el, a karom nem ért hozzá. Ő meg eljátszotta a hattyú halálát, a női bíró meg egyből mutatta, hogy kiállítás, ütöttem. Ez a világ vicce, mióta vízilabdázom, még soha nem voltam eltiltva, ez lesz az első.

Az viszont ma is kiderült, hogy sokkal jobbak vagyunk náluk és nem érdemelnek győzelmet, mert még így is,  hogy négy percig hátrányban játszottunk, és utána is, a kiálítási arány - azt hiszem - 18:8 lett az ő javukra. Nagyon együtt volt a csapat, ez a dolog inkább megerősítette őket, mint hogy visszavetette volna, úgyhogy jó volt kintről nézni, ahogy leiskolázták a Posillipót.

- Nem gondolod, hogy ez a gyorsan meghozott súlyos ítélet az előző meccsen történteket volt hivatott kompenzálni?

- De, ez egyértelmű. Számítottunk is rá, sajnos mégis sikerült nekik. Szerencse, és örülök, hogy ez inkább jó hatással volt a csapatra.

- Viszont így nem játszhatsz a döntő hátralévő meccsén vagy meccsein.

- Hát igen. Igazából ez nem megy ki a fejemből. Amikor vége lett, nagyon örültem, hogy megnyerték, de már a második gondolatom az volt, hogy nem lehetek ott a következőn. Nem tudom, hogy kétmeccses vagy egymeccses eltiltást kapok, remélem, hogy meg fogják nézni a videófelvételt és az engem igazol. Talán az is enyhítő körülmény lesz, hogy nekem ez az első büntetésem a pályafutásom során. de nagyon remélem, hogy a következő meccset így is úgy is megnyerik a fiúk, mert egyszerűen jobbak vagyunk. Én pedig most így "rápihenek" a Final Fourra, és ott remélem, hogy főszereplő tudok lenni.

Posillipo-Pro Recco 10:12 (3:3, 3.4 1:2, 3:3) G.: Calcaterra 3, Sottani és Fiorentini 2, Madaras, Vujasinovics, Felugo, Deserti

2 régi hozzászólás

Ágó hozzászólása
Ágó1803
2007.06.09. 19:22

Nah erre a típusú bíráskodásra csak egy jelző van: szánalmas. És sajnos az a csapat is szánalmas, aki csak az emberelőnyökre játsza ki a helyzeteket, mert ez a játék nem csak ebből áll. Lassan már minden a színészkedésről fog szólni, és nem az igazi vízilabdáról.

Vikcó hozzászólása
Vikcó1802
2007.06.09. 12:03

Úgy látszik nem csak a hazai bajnokságban érezhető néha a hát/szembeszél. Egy felsőházi rájátszásban miért kell pótkereket szerelni az egyik csapatra? A bíráknak lassan továbbképzésre kéne menniük (tisztelet a ritka kivételnek), hogy felismerjék a víz feletti ütést...ez kabaré...tiszta pólóhoz tiszta bíráskodás kéne. Sajnos az új szabályok nagy részét még mindíg nem sajátították el a "fehérruhások". Akkor mit várunk nemzetközi szinten? Ez a "brutalitás" is elég gumifogalom. Mindenki azt ért bele amit akar. Ráadásul az ilyen szituációkban általában vastagon benne van az ellenfél is. Lassan a jól játszó játékosok kapják a legtöbb hibapontot, hogy meggyengítsék a csapatokat és így kispadon kelljen végigdekkolni a meccs legnyagyobb részét, nehogy kipontozódjon az illető (itt most gyengéden utaltam Madára:D)..Gratulálok a 2 légiósunknak, hogy ennek ellenére így odatették magukat. Így tovább! Üdv!