FACEBOOK

Kásás hat góljával: Posillipo-Pro Recco 0:1

Kásás hat góljával: Posillipo-Pro Recco 0:1
hozzászólás, 2007.06.04.

Váratlanul magabiztosan, végig vezetve győzte le idegenben a Posillipót az olasz bajnoki döntő első mérkőzésén a Pro Recco szombat este. A meccs hőse Kásás Tamás volt, aki hatszor talált a kapuba. Mellette a kapus Tempesti és a három fantasztikus bombagólt szerző Felugo nyújtott kiemelkedőt a reccósok közül. Madaras Norbert egy gólpasszal és egy góllal vette ki részét a győzelemből, az utolsó negyed előtti szünetben cserével, végleg kiállították, mert ingatta a fejét(!), amikor szembe jött vele a bíró... A Recco óriási lépést tett a bajnoki cím megvédése felé.

A  félelmetes hírű Scandone uszoda nem telt meg, talán ez is jelezte, a Posillipo nem a régi... A nápolyiak egyetlen egyszer vezettek a meccsen, az elején, 1:0-ra. A Recco gyorsan átvette a kezdeményezést és megbízható, pontos játékkal, végig vezetve, megérdemelten nyert. Jól jellemzi a két csapat közötti különbséget, hogy a vendégek mind a négy negyedet megnyerték, ráadásul úgy, hogy a mérkőzés egészét tekintve 22:8 volt a kiállítási arány a Nápoly javára! Hihetetlen bírói nyomást kellett kibírnia a Reccónak, de a "hazai pálya" csak arra volt elég, hogy meccs közben ne tudjanak elhúzni a kék-fehérek két-három gólnál nagyobb különbséggel.

Kásás Tamás nagy játékot produkált, baloldalról, jobboldalról, középről is eredményes volt, egyszerűen nem lehetett tartani. Addig, amíg a játékvezetők partiban tartották a hazaiakat, Tempesti húzta le a rolót, legalább négy-öt szenzációs bravúrja volt az olasz válogatott kapusának. Madaras Norbert három lövését az elején védte Violetti, utána Norbi egy szép gólpasszal és egy "szokásos" előnygóllal járult hozzá a sikerhez. A harmadik szünetben szembe jött vele a bíró, s mivel ő ingatta a fejét (valaki előtte be is szólt a játékvezetőnek) cserével, végleg kiállították, így a meccsnek körülbelül csak a felét tölthette vízben.

KÁSÁS TAMÁS:

Óriási dolog volt, amit ma véghez vittünk, nem emlékszem, mikor játszottam utoljára ilyen ellenszélben! Így nyerni négy góllal…, le a kalappal a csapat előtt! Nem veszítettük el a fejünket még akkor sem, amikor egymás után potyogtak a kiállítások - egyszerűen hihetetlen volt, labda nélkül egymás után kaptuk a kiállításokat. Szerencsére végig hideg fejjel tudtunk védekezni, nem kapkodtunk és ez nagyon fontos volt. Beszéltünk is erről a meccs előtt, hogy nem lesz könnyű, nem fognak nekünk fújni, meg provokálni fognak minket, de nekünk nyugodtnak kell maradnunk, és akkor nyerni fogunk. Így is lett!

Ami engem illet, már a múltkori meccsen is elég jól ment. Ma bemelegítésnél lőttem három-négy kapufás gólt, ami nem szokott jót jelenteni, mondták is a többiek, hogy nem most kell, hanem majd a meccsen. Szerencsére felszabadultan játszottam, örülök a sok gólnak, régen volt ilyen, s ez nagyon jóleső érzés.

Kásás Tanmás első gólja

Kásás Tamás második gólja

Kásás Tamás harmadik gólja

Kásás Tamás negyedik gólja

Kásás Tamás ötödik gólja

Kásás Tamás hatodik gólja

MADARAS NORBERT:

- A lényeg és legfontosabb, hogy nyertünk - szinte mindegy is, hogy mennyivel, de megvan. 1:0 nekünk, ami azért értékes, hogy egyet kellett nyernünk Nápolyban mindenképpen. Fontos lesz a keddi is, hiszen ha újra győznénk, akkor már 2:0-ra vezetnénk.

A mai meccsről annyit, hogy nehéz volt. Az egész egy vicc, egyszerűen nem hagytak minket elmenni; amikor vezettünk 2-3-mal, azonnal kontrát kaptunk, ők meg kiállítást. Végül valami 24 kiállítást kaptak (ötméteresekkel együtt), de hát még így is megcsináltuk. Én már nem is játszottam az utolsó negyedben, mert kiállítottak végleg reklamálásért - a két negyed között. Jött velem szemben a játékvezető a parton, valaki odaszólt neki, ő rám nézett, én pedig ingattam a fejem. Így az utolsó negyedben már nem játszhattam.

 

Szerencsére mindenki hozzátette a magáét, azon kívül volt egy Kásánk, aki lőtt hat gólt - ez önmagáért beszél. Viszonylag jól ki tudtuk egyébként használni a helyzeteinket, 17 gól nem kevés, ráadásul sokan lőttek gólt. Jó, hogy megvan.

 

Most előrenézünk, mindenki tudja, hogy 2:0-ról már nagyon nehéz lenne megfordítani. Jó lenne úgy visszajönni ide, hogy már 2:0-ra vezetünk.

 

Madaras Norbert gólja

Posillipo-Pro Recco 13:17 (2:3, 3:4, 4:5, 4:5)

Posillipo: Violetti, Postiglione 1, Lignano, Buonocore, Scotti Galletta, Janovic 6 (2 ötméteres.), Galasso, Gallo, Udovicic 2, Zlokovic 2, Di Costanzo 1, Mattiello, Bencivenga 1. Edző: De Crescenzo.
Pro Recco: Tempesti, Giacoppo, Madaras 1, Mangiante 1, Kásás 6 (1 ötméteres), Vujasinovic 2, Felugo 3, Angelini 1 (ötméteres), Bettini, Calcaterra 1, Sottani 1, Deserti, Fiorentini 1. Edző: Porzio.
Gólok emberelőnyből: Posillipo 9/22, Pro Recco 3/8

A három mérkőzésig tartó bajnoki döntő állása 1:0 a Pro Recco javára, a következő mérkőzés kedden este, Reccóban lesz.

1 régi hozzászólás

Csaszi hozzászólása
Csaszi1017
2007.06.02. 08:53

Bíráskodás a póló leggyengébb területe, valaki kitalálhatná azt a szabályrendszert (pl. mint a kosárlabda), ami minimalizálná a bírók befolyását. Igaz ahhoz valószínűleg egy új játékrendszer is kell majd.