FACEBOOK

Jön a keddi BL-forduló - Tbilisziben a Fradi

Jön a keddi BL-forduló - Tbilisziben a Fradi
hozzászólás, 2022.01.10.

A Fradi majdnem lekéste a tbiliszi járatot, szerencsére megvárták őket a bécsi reptéren, így kedden, magyar idő szerint 16.00 órakor játszhatnak a BL-főtábla 7. fordulójában. Program és előzetes Varga Zsolt, Zurab Rurua, Gábor Lőrinc és Madaras Norbert nyilatkozatával:


A vlv szerkesztősége az olvasók segítségével tartja fenn magát. Kérjük, lépjen be támogatóink közé. RÉSZLETEK

Bajnokok Ligája, főtábla, A csoport

AZ ELSŐ FORDULÓBAN TÖRTÉNT (A CSOPORT)

A MÁSODIK FORDULÓBAN TÖRTÉNT (A CSOPORT)

A HARMADIK FORDULÓBAN TÖRTÉNT (A CSOPORT)

A NEGYEDIK FORDULÓBAN TÖRTÉNT (A CSOPORT)

AZ ÖTÖDIK FORDULÓBAN TÖRTÉNT (A CSOPORT)

A HATODIK FORDULÓBAN TÖRTÉNT (A CSOPORT)

Az A csoport állása hat forduló után:

1. Brescia 14,
2. Olympiakosz 13,
3. FTC 10,
4. Barceloneta 10,
5. Novi Belgrád 10,
6. Jadran Split 6,
7. Radnicski Kragujevác 4,
8. Dinamo Tbiliszi 0 pont


Hetedik forduló (időpontok helyi idő szerint):

Január 11., kedd

17.30 Olympiakosz-Radnicski Kragujevác
20.15 Barceloneta-Novi Belgrád
20.30 Brescia-Jadran Split
19.00 Dinamo Tbiliszi-FTC - LEN-stream

A Fradi majdnem lekéste Bécsből induló repülőgépét a határátlépési nehézségek és az autópályán keletkezett dugó miatt. Szerencsére megvárták őket és a csapat így rendben megérkezett Georgia (Grúzia) fővárosába (lásd a Fradi Média videóját alul). Mint vasárnap megírtuk, a házigazdák csapatának öt játékosa Covid miatt biztosan nem szállhat vízbe, köztük van a két kapus...

VARGA ZSOLT (FTC-Telekom Waterpolo) vezetőedző a vlv-nek:

- Az elmúlt időszakban próbáltuk összeszedni magunkat, hiszen volt egy szünet, aztán különböző válogatottaknál dolgoztak a játékosaink, lényegében csak két edzést tudtunk tartani közösen, csütörtökön és pénteken délelőtt, a bajnoki meccsünk előtt. Ehhez képest a bajnokink jól sikerült, fegyelmezetten játszottunk, érezni lehetett, hogy mindenki próbált mindent beletenni, tudatában voltak a játékosok annak, hogy most erre szükség van, mert nem onnan tudjuk folytatni, ahol decemberben abbahagytuk. Szép lassan haladunk tovább, bízom abban, hogy az eddigi tendencia folytatódik.

Ami a Tbiliszi Covid miatti hiányzóit illeti - sajnálom, hogy ilyen helyzetbe kerültek, de ez van, sajnos évek óta látjuk, hogy a világjárvány milyen nehézségeket okoz. Remélem, hogy minél gyorsabban talpra tud állni mindenki.

- Ez a meccs akkor is kötelező győzelem lenne, ha ők a legjobb összeállításukban állnának ki, nem?

- Természetesen én is így gondolom, ezekre a pontokra mindenképpen szükségünk van.

- Tudsz-e pihentetni játékosokat, megkímélni ettől a nem túl kellemes hosszú utazástól?

- A kisebb sérüléssel bajlódó Dumi kivételével mindenki elutazott, Tonya (Német Toni - a szerk.) is visszatért, külön öröm, hogy végre ő is tud játszani.


ZURAB RURUA (Dinamo Tbiliszi) másodedző a LEN sajtószolgálatának:

"Nehéz helyzetben vagyunk, öt kulcsjátékosunkat nélkülöznünk kell a Covid-járvány miatt, de ez nem jelenti azt, hogy feladjuk, hogy nem olyan keményen megyünk bele a csatába, ahogy csak lehetséges. Ami a lényeg: a végső győzelemre esélyesek egyikével játszunk, mindent meg kell tennünk, a maximumot kell nyújtanunk, remélem, meg tudjuk mutatni, hogy erre képesek vagyunk. Az is nagyon fontos, hogy sok fiatal játékosnak ez most nagy esély, hogy megmutassa magát, érdekes lehetőség ez a számukra a karrierjük szempontjából."

GÁBOR LŐRINC (FTC-Telekom Waterpolo) a LEN sajtószolgálatának:

"Két feladatunk van ennek az utazásnak a során: megszerezni a három pontot és elkerülni a Covidot! Hatékony edzéseink voltak mind a klubnál, mind a válogatottnál, úgyhogy jó állapotban vagyunk. Az év első bajnokiján igazából a vártnál és a szükségesnél is jobban játszottunk, így kell folytatnunk. A Dinamo ellen eddig mindenki megszerezte a három pontot, remélem, ez most is így lesz és ennek eredményeként még reálisabb képet lát majd mindenki, aki a tabellára néz."

Madaras Norbert szakosztályelnök a helyszínen a Fradi Médiának: