FACEBOOK

Total Player Award 2021 - Varga Zsolt, Märcz Tamás, Varga Dénes és a vlv jelöltjei

Total Player Award 2021 - Varga Zsolt, Märcz Tamás, Varga Dénes és a vlv jelöltjei
hozzászólás, 2021.12.21.

Befejezéséhez közeledik a Total Waterpolo hagyományos akciója az év női és férfi vízilabdázójának kiválasztására. Magyarországról a férfiakra három szakember és a vlv szerkesztősége szavazhatott, ismertetjük ezeket a rangsorokat. 


Total Player Award 2021

A férfi szakág magyar szavazói. (A névre klikkelve megtekinthető a jelöltek indoklása.)

VARGA ZSOLT:

1. Dusan Mandics (SRB)
2. Filip Filipovics (SRB)
3. Nikola Jaksics (SRB)
4. Ioannisz Funtulisz (GRE)
5. Varga Dénes (HUN)

MÄRCZ TAMÁS:

1. Filip Filipovics (SRB)
2. Dusan Mandics (SRB)
3. Manhercz Krisztián (HUN)
4. Angelosz Vlahopulosz (GRE)
5. Nagy Viktor (HUN)

VARGA DÉNES:

1. Filip Filipovics (SRB)
2. Dusko Pijetlovics (SRB)
3. Dusan Mandics (SRB)
4. Nagy Viktor (HUN)
5. Manhercz Krisztián (HUN)


A VLV LISTÁJA:

1. Filip Filipovics (SRB)

Eben az évben nem férhet kétség az elsőségéhez. Szerbia olimpiai bajnoki címében meghatározó szerepe volt, Tokióban a torna MVP-je is ő lett. E mellett klubcsapatát, a Szolnokot magyar bajnoki címhez és Eurokupa-győzelemhez segítette.

2. Dusan Mandics (SRB)

Vezér volt a szerb csapatban és a Pro Reccóban is. A belgrádi Bajnokok Ligája Final 8 MVP-je.

3. Manhercz Krisztián (HUN)

A nagy tehetségből komoly mérkőzéseket eldöntő vezéregyéniség lett. A magyar válogatott meghatározó játékosa és klubjában, az OSC-ben is döntő szerepe volt a magyar bajnoki második helyezés, valamint az Eurokupa-ezüstérem megszerzésében.

4. Alvaro Granados (ESP)

A spanyol válogatott veréregyénisége az olimpián 18 gólt lőtt. Végül negyedikek lettek, miként klubcsapatával, a CNA Barcelonetával is a Bajnokok Ligája belgrádi nyolcas döntőjében, szintén az ő kiváló teljesítményével.

5. Angyal Dániel (HUN)

Nemzetközi klasszissá, a világ egyik legjobb védőjévé vált. A magyar válogatottban és több trófeát elnyert klubcsapatában, a Szolnokban is bizonyította, hogy játéka sokszínű: elöl is rendkívül hatékony, gólerős, minden megmozdulásával nehéz helyzetbe hozza az ellenfeleit.


Mivel a vlv csak a férfi szakággal foglalkozik, a női ranglistára hagyományosan Tóth László, a női válogatott másodedzője készítette el szerkesztőségünk ranglistáját.


A lezárult közönségszavazás végeredményét és a teljes versenyben kialakult végső sorrendet a vlv információja szerint szerdán teszi közzé a Total Waterpolo szerkesztősége.