FACEBOOK

A BL-főtábla keddi programjában: Barceloneta-FTC

A BL-főtábla keddi programjában: Barceloneta-FTC
hozzászólás, 2021.12.13.

Az 5. fordulóval folytatódik a BL-főtábla versenysorozata. A Fradi kedden Barcelonában játszik, a továbbjutás szempontjából rendkívül fontos mérkőzést. Előzetesünkben a csoport programja és nyilatkozatok:



A vlv szerkesztősége az olvasók segítségével tartja fenn magát.
Kérjük, lépjen be támogatóink közé.
RÉSZLETEK

BL-főtábla, A csoport

A BL-FŐTÁBLA TELJES MENETRENDJE

AZ ELSŐ FORDULÓBAN TÖRTÉNT (A CSOPORT)

A MÁSODIK FORDULÓBAN TÖRTÉNT (A CSOPORT)

A HARMADIK FORDULÓBAN TÖRTÉNT (A CSOPORT)

A NEGYEDIK FORDULÓBAN TÖRTÉNT (A CSOPORT)

A csoport állása négy forduló után:

1. Olympiakosz 10,
2. Brescia 10,
3. FTC 6,
4. CNA Barceloneta 6,
5. Novi Belgrád 6,
6. Jadran Split 6,
7. Radnicski Kragujevác 1,
8. Dinamo Tbiliszi 0 pont


5. forduló, december 14., kedd (időpontok helyi idő szerint)

19.15 Olympiakosz-Jadran Split
19.45 Novi Belgrád-Brescia
20.30 Radnicski Kragujevác-Dinamo Tbiliszi
19.00 Barceloneta-FTC - LEN-stream

VARGA ZSOLT (FTC-Telekom Waterpolo) a vlv-nek:

- Bízom abban, hogy a kupagyőzelem önbizalmat adott és hogy erőt tudnak meríteni a sikerből a fáradt játékosok. Erre szükség is van, mert rengeteg mérkőzés van mögöttünk, s mindkét soproni meccsünk nehéz volt, sokat kivett belőlünk fizikailag és mentálisan is.

Nehéz, kiegyensúlyozott csoportban vagyunk, ezt mutatja a rengeteg döntetlen is. Kicsi a különbség a csapatok között, ezért nem most, hanem tavasszal dől majd el a továbbjutás kérdése. Természetesen minden pont fontos és minél többet tudunk "összegyűjteni" a február-márciusi időszakra, annál jobb lesz a helyzetünk a final eightbe jutás szempontjából a záró szakaszban.

A Barcelonetát megverni idegenben bravúrnak számít, inkább az a realitás, hogy a következő, még idei fordulóban otthon legyőzzük a Jadran Splitet, de meglátjuk, igyekszünk kihozni a maximumot most is. Lettek sérültjeink, de összekapjuk magunkat, mindent megteszünk, hogy a lehető legjobb eredményt érjük el. 



ELVISZ FATOVICS (Barceloneta) vezetőedző a LEN sajtószolgálatának:

"Ez aztán tényleg egy nagyon fontos meccs a számunkra! A magyar vízilabda híres a gyorsaságáról és az agresszív támadójátékáról. Az ellenfelünknél idén fiatal játékosok is szerepelnek, de nem szabad lebecsülni őket. Mi játszunk itthon, a saját közönségünk előtt, bízom egy jó mérkőzésben!"

MIGUEL DE TORO (Barceloneta) a LEN sajtószolgálatának:

"A Ferencvárossal találkozunk, a szezon egyik legnehezebb és legfontosabb mérkőzése lesz ez. A csoportunk legutóbbi eredményei extra nyomást jelentenek számunkra (a Barceloneta kikapott a Bresciától és az Olympiakosztól is - a szerk.) Mivel hazai pályán játszunk, bízunk abban, hogy ha jól csináljuk a dolgunkat, akkor megszerezzük a három pontot, annak ellenére, hogy az ellenfélnek rendkívül jó játékosai vannak. A győzelem létfontosságú lenne a nyolc közé jutásunk szempontjából."

OSCAR ASENSIO (Barceloneta) a LEN sajtószolgálatának:

„Az egyik legfontosabb meccset játsszuk ebben a szezonban. Ráadásul három idegenbeli szereplés után térünk haza, ami plusz motivációt ad, hogy megpróbáljuk megnyerni a Ferencváros elleni párharcot. Kétségtelenül remek meccs várható. A Ferencváros zsinórban két döntőt játszott a BL-sorozatban, nagyon komoly rivális. Tapasztalt játékosai vannak, akik megnehezítik majd a dolgunkat, de biztos vagyok benne, hogy a szurkolók támogatásával legyőzzük ezt a nagyszerű ellenfelet és megszerezzük a három pontot.”

FEKETE GERGŐ (FTC-Telekom Waterpolo) a LEN sajtószolgálatának:

"Nagyon fontos, hogy bejussunk a legjobb nyolc közé, ezért nyerni érkeztünk ide! A hétvégén megvédtünk kupaelsőségünket, de sűrűn jönnek az újabb és újabb megmérettetések, tovább kell lépnünk rögtön a szép siker után. Két mérkőzésünk van még idén a BL-ben, nagyon fontos, hogy ezeken sikeresen jussunk túl."


A B csoport mérkőzései (köztük az OSC-Pro Recco) találkozó) szerdán lesznek.