FACEBOOK

Nagy Viktor meglepetéspartija: Mozifilm a Lurdyban? - Ma nem...

Nagy Viktor meglepetéspartija: Mozifilm a Lurdyban?  - Ma nem...
hozzászólás, 2021.11.29.

Késő éjszakába nyúló meglepetéspartit rendeztek barátai, sportolótársai a vízilabdázástól Tokióban visszavonult Nagy Viktornak. Ez a vasárnap este nemcsak neki, hanem valamennyi részvevőnek emlékezetes marad. A meglepetés előkészítéséből a vlv is kivette a részét, s az eseményről a magyar sajtóból egyedüliként tudósíthatunk.


Több hónapja kezdte meg a szervezést Nagy Viktor két egykori csapattársa, Decker Ádám és Kovács Róbert. A terv az volt, hogy Viktort a családtagjai moziba hívják és ez a mozi lesz a parti első állomása, a legnagyobb meglepetés helyszíne. A "díszvendégnek" (aki persze nem tudja, hogy milyen eseményre érkezik, egyszerű filmet gondol megnézni családtagjaival) sötétben kell bemennie a terembe, ahol már mennek a nagyfilm előtti szokásos előzetesek. A fő műsorszám helyett azonban olyan "mozi" indul el, amely az ő pályafutását eleveníti fel fotókkal, videókkal. Több hónapon át gyűjtötték a tartalomhoz felhasználható anyagokat a szervezők, s végül az egykori vasasos játékostárs, Hőna Dávid (a HD Pictures Studio) készítette el a professzionális alkotást, amely - micsoda véletlen - a "Ma nem" címet kapta. A meghívottak 17 órától gyülekeztek a Lurdy mozitermeinek bejáratánál. Aztán a teremben kellő "természetességgel" szóródott szét mindenki. Decker Ádám még tartott egy utolsó eligazítást, megjelölve a helyet, hogy hova fog érkezni Viktor a családtagjaival (az utolsó sorba, hogy ne vegyen észre egyetlen ismerőst sem idő előtt.). Kérte, hogy senki ne forgolódjon, ne kamerázzon, legyen tényleg meglepetés az, ami történni fog. Természetesen a maszkhasználat szabályaira is figyelmeztette a jelenlévőket. 

Jött a hír: Viktorék megérkeztek, most veszik a pattogatottkukoricát és hamarosan beépnek a moziterembe. Így is lett és mindenki fegyelmezetten nézte tovább a bárgyú filmelőzeteseket. Majd elkezdődött a film, a "Ma nem", amelynek címlistája azt írja: "Főszereplő: Nagy Viktor." "Szereplők: Akik vele voltak mindennapjaiban." 

És jöttek a képek - gyerekkortól kezdve, videók, nyilatkozatrészletek, fantasztikus védések, átívelve Viktor teljes pályafutásán. Az utolsó kockák alatt pedig dübörög a szentély, a Hajós a közönségének libabőröztető kórusa, zúg a folyamatosan skandálás "Nagy Viktor! Nagy Viktor!"

A közönség tapsban tört ki, a villanyt felgyújtották és mindenki Nagy Viktor felé fordult, egyértelművé téve, hogy a taps most már őt köszönti.Viktor felállt, meghatottan mondott köszönetet, de láthatóan még nem egészen fogta fel, hogy mi történik vele, hogy ezt ő éli át, hogy ez az egész érte van, neki szól. 

És a megható jelenetek sora folytatódott, máris jött a következő meglepetés: lehívták a "színpadra", ahol az ő posztjának ikonikus egyénisége, Molnár Endre mondott rövid, személyes hangvételű beszédet, aminek lényege az volt, hogy bár Viktor Tokióban bronzéremmel búcsúzott, az ő (Molnár Endre) szemében olimpiai aranyérmes.

Ezután a társaság átvonult a Lurdy egyik különtermébe, ahol újabb beszédek hangoztak el (Decker Ádám, Kovács Róbert és Gergely István) és Nagy Viktor átvette a meghívottak összesített erejéből készíttetett ajándékot, egy díszes fémtálat, amelyen felirat köszöni meg kimagasló sportolói teljesítményét és körívben láthatóak Nagy Viktor eredményei.A Lurdyból a társaság egy részének a Grund nevű vendéglátóipari létesítménybe vezetett az útja, ahol a közös élmények felidézése gasztronómiai különlegességek és folyékony tápanyagok szervezetbe juttatása mellett folytatódott.

(Itt jegyezzük meg, hogy amikor a Grundnál megtudták, hogy mi lesz a rendezvény "tárgya", azonnal jelezték, hogy Nagy Viktor sportolói pályafutásának elismeréseként a társaság teljes vacsoraszámláját állják, csak az elfogyasztott italokért fogadnak el pénzt.)

Cikkünk még frissül, közzétesszük a film mozitermi felvételét, Molnár Endre köszöntőjét és Nagy Viktor beszédét a fogadáson. Külön videóinterjút is készítettünk nemcsak az ünnepelttel, hanem és a két szervezővel, Decker Ádámmal és Kovács Róberttel is.VLV-VIDEÓK:


Nagy Viktor a vlv-nek


MA NEM - Nagy Viktor búcsúfilmje a Lurdyban


Molnár Endre köszönti Nagy Viktort


Nagy Viktor megköszöni


Decker Ádám és Kovács Róbert a vlv-nek