FACEBOOK

December 20.: Szolnok-Pro Recco az Európai Szuperkupáért!

December 20.: Szolnok-Pro Recco az Európai Szuperkupáért!
hozzászólás, 2021.11.15.

A vlv értesülése szerint ez évben is megrendezik a BL-címvédő és az Eurokupa-győztes összecsapását az Európai Szuperkupáért. A két klub már megegyezett, a LEN jóváhagyása hamarosan várható, a meccs Szolnokon lesz, december 20-án, hétfőn.


A bajnokok Ligáját ebben az évben a Pro Recco nyerte, a belgrádi döntőben a címvédő Ferencvárost győzte le 9:6 arányban.

Az Eurokupa magyar döntőt hozott, a finálé első meccsén, Szolnokon háromgólos előnyt szerzett Zsivko Gocics (még szerb klasszisokkal felálló) csapata, a visszavágó rendes játékidejében viszont az OSC egalizált, a trófea ötméteresekkel dőlt el a szolnokiak javára.

A BL-főtábla versenynaptárában december 15-i dátummal OSC-Pro Recco mérkőzés szerepel. Az olaszok (köztük a meccsről meccsre parádézó új idegenlégiós, Zalánki Gergő), ezután Budapesten maradnának, itt készülnének edzőmeccsekkel, december 20-án, hétfőn pedig a szolnoki Vízilabda Arénában játsszák le a mérkőzést az Európai Szuperkupáért. (Érdekesség, hogy közben, december 18-án Szolnok-OSC mérkőzés lesz a bajnokságban.)

A program még nem hivatalos, de a magyar és az olasz klub már megegyezett, a LEN jóváhagyása pedig napokon belül várható. Úgy tudjuk, hogy a találkozót várhatóan a DigiSport, a szolnokiak jelenlegi televíziós partnere közvetíti.

A LEN szervezésében 1976 óta küzd meg a szuperkupáért az első számú és a második számú európai klubtorna győztese. (1997 és 2001 között nem rendezték meg azt a gálamérkőzést.)

A ranglistát a Pro Recco vezeti hat győzelemmel, megelőzve a trófeát négyszer elnyert Ferencvárost. A magyar csapatok közül egyszer hódította el a szuperkupát az OSC, az Újpest, a Honvéd és a Szolnok.



Képünkön az Európai Szuperkupa legutóbbi győztese, a Ferencváros, amely Marseille-ben szerezte meg a trófeát - két évvel ezelőtt. A képen látható játékosok közül egyedül Zalánki Gergőnek van lehetősége a címvédésre