FACEBOOK

Véghajrá: egy hét múlva indulás!

Véghajrá: egy hét múlva indulás!
hozzászólás, 2021.07.09.

Befejezte e heti munkáját a válogatott, Märcz Tamást kértük összegzésre, valamint Vogel Somát kérdeztük állapotáról, a felkészülésről és olimpiai reményeiről.


A magyar olimpiai csapat:

Nagy Viktor, Vogel Soma - kapusok,
Angyal Dániel, Erdélyi Balázs, Hárai Balázs, Hosnyánszky Norbert, Jansik Szilárd, Manhercz Krisztián, Mezei Tamás, Pásztor Mátyás, Varga Dénes, Vámos Márton, Zalánki Gergő - mezőnyjátékosok.

MÄRCZ TAMÁS a vlv-nek:


- A Benu Kupa után, hétfőn szünnapunk volt, kedden magunk edzettünk, majd szerdán két edzésünk volt az orosz válogatottal, ebből az egyik egy teljes mérkőzésnek felelt meg, a másik egy fél mérkőzésből és emberelőnyös helyzetek gyakorlásából állt. 

Szerdán újra magunk között voltunk, ezen a héten Lévai Márton és Burián Gergely segítette a munkánkat. Kemény tornatermi edzések és úszások is voltak a héten, megerőltető volt a munka, de jól teljesítettek a srácok. Most lesz még egy lehetőségük, mielőtt az olimpiára megyünk, hogy egy hosszú hétvégét tartsanak, szükség van erre, a  pihenés is a felkészülés fontos része.

- Nem sérült meg senki a héten, mindenki jól van?

- Volt egy-két apró-cseprő dolog, de igazából mindenki jól van.

- Mostantól csak 13-an készültök?

- Néhány napig Burián Gergőt még itt tartom, hogy 14-en legyünk, meglegyen két héttagú csapat, ha egymás között játszunk. Nagyon jó, hogy Gergő szinte az utolsó napokig segíti a munkánkat.

- A jövő héten mi a program?

- Hétfő este kezdjük a heti edzéseket és pénteken 16 órakor indul a repülőgépünk Japánba.


VOGEL SOMA a vlv-nek:

- Hogy vagy, meggyógyult-e teljesen a kezed, egyáltalán, mi történt vele?

- A kisujjam sérült meg egy edzésen, mondhatni, hogy szokásos kapussérülés ért. Nem akartunk kockáztatni, így nem szerepeltem a Benu Kupa három meccsén, nehogy komolyabb legyen a gond. Egy kis zúzódás volt, de most már teljesen rendben vagyok, ezen a héten már teljes értékű munkát végeztem, a többiekkel együtt. 

- Hogy tetszett a Benu Kupa? Milyen volt kívülről nézni?

- Rossz, mert nagyon szerettem volna játszani végre közönség, ráadásul hazai közönség előtt. Már az első meccsen azt éreztem, hogy de jó lenne benn lenni és úgy hallani a közönség buzdítását.

Szerintem alapvetően még felkészülésjellege volt ennek a három meccsnek. Mindenki munkából érkezett, ez látszott a mérkőzéseken, most következik az az időszak, amelyben felpörgünk majd. A torna meccseit már elemeztük videózáson, megbeszéltük, hogy milyen hibákat kell kijavítanunk.

- Milyen állapotban vagy fizikailag, lelkileg? Egyre közelebb az olimpa, egy hét múlva utaztok!

- Lelkileg kifejezetten jól érzem magam, nagyon örülök, hogy bekerültem a csapatba, pluszlökést adott ez a munkához. Így, hogy már szinte csak a szűk keret edz, valahogy még komolyabbá vált minden. Tényleg szinte pillanatokon belül utazunk és nem sokkal később kezdjük a mérkőzéseket. Egyre nagyobb hőfokon edzünk, de még nem csúcsformában, ezt én magamon is érzem, de ez nem is baj, szerintem ott tartunk, ahol tartanunk kell most. 

- Az első olimpiád lesz ez. Gondolkodsz-e ezen, elfog-e néha valamiféle magasztos érzés vagy egyelőre csak a szakma, a gyakorlás foglalkoztat?

- Igen, néha gondolok erre, főleg akkor, amikor családtagok, barátok gratulálnak, jelzik, hogy szurkolnak nekem és hogy mennyire büszkék rám - ez nagyon jólesik. Ilyenkor gondolok bele, hogy milyen nagy dolog ott lenni az olimpián, mekkora megtiszteltetés hogy a magyar színeket képviselhetem.

Akik már jártak olimpián, sokat meséltek az élményeikről, de tudjuk, hogy ez most azért más lesz a járvány miatt. Már most lehetett hallani egy-két érdekes dolgot, ami sajnos nyilván sokat elvesz majd abból a feelingből, ami az eddigi Játékokat jellemezte. Kijárkálás a faluból biztosan nem lesz és sajnos nem mehetünk majd más sportágak eseményeire a magyar olimpiai csapat tagjainak drukkolni, aminek lehetősége régebben megvolt. És persze, nyilván lesz még sok olyan korlátozás, szigorú szabály, amivel majd csak kint, a helyszínen szembesülünk. 

A vlv szerkesztősége az olvasók segítségével tartja fenn magát.
Kérjük, lépjen be támogatóink közé.
RÉSZLETEK

- Mit vársz a versenytől, mire számítasz, meddig juthatunk el?

- Mindig azt mondom, most is: kizárólag a soron következő mérkőzésre figyelek, ez a görögök elleni csoportmeccs. Utána haladunk majd tovább lépésről lépésre... Majd kérdezd meg minden egyes meccs után ugyanezt... :-)

- A döntő előtt mindenképpen keresni foglak, ezt megígérem! Meg sem merem kérdezni ezek után, hogy mivel lennél elégedett a hazainduláskor...

- Ez szerintem egyértelmű...

- Miért? Egy megnyert utolsó meccsel, ha az bronzérmet jelent, nem lennél elégedett?

- Nem a bronzért megyünk...

- Köszönöm Soma, jó munkát és jó utat!