FACEBOOK

Itt a Világliga-csapat - Vigvári Vendel bemutatkozhat!

Itt a Világliga-csapat - Vigvári Vendel bemutatkozhat!
hozzászólás, 2021.01.07.

Märcz Tamás leadta a nevezést, a 15 tagú keretből Konarik Ákos és Pohl Zoltán nem kap játéklehetőséget a debreceni Világliga-tornán, csak akkor, ha valaki Covid-érintettség miatt nem szerepelhet. A szövetségi kapitány rövid indoklása. (Tudósításunkat az esti edzés után folytatjuk.)


A Világliga-tornán szereplő magyar válogatott:

Nagy Viktor, Vogel Soma - kapusok,
Angyal Dániel, Erdélyi Balázs, Hosnyánszky Norbert, Jansik Szilárd, Kovács Gergő, Manhercz Krisztián, Mezei Tamás, Nagy Ádám, Német Toni, Sedlmayer Tamás és Vigvári Vendel - mezőnyjátékosok.


MÄRCZ TAMÁS a vlv-nek:

- Nézegettem, hogy strukturálisan és az ütőképesség szempontjából hogyan lehet kiállítani a legjobb csapatot, olyat, amelyik három napon keresztül minden ellenfélre veszélyes lehet. Nem volt könnyű a döntés, többféle megoldás is kínálkozott, mindenképpen szerettem volna legalább az egyik fiatalt kipróbálni. Most Vendel mellett döntöttem, aki így három mérkőzésen bizonyíthat a magyar válogatottban.


Este a magyar válogatott zárta az uszodát. Egyedül gyakorolt a csapat, közvetlenül a pénteki ellenfél, az olaszok után. Rengeteg gyakorlást végeztek a több csoportra osztott és egymással folyamatosan cserélő játékosok, s az edzés utolsó szakaszára még támadásvariáció ismételgetésére is jutott idő.

Talán fontos, talán nem: mind az olaszok, mind a mieink ötmétereslövésekkel fejezték be az edzést...

VLV-VIDEÓK:


Märcz Tamás a vlv-nek

- Szervusz, Tamás! Arra kérlek, hogy foglald össze, ma mit végeztetek!

- A délelőtt folyamán kaptak egy kisebb pihenőt a fiúk, de videóztunk.  Elég kemény volt a mögöttünk lévő néhány nap - de azért így is foglalkoztunk eleget vízilabdával. A délután folyamán itt voltunk. Egy kis gimnasztika, illetve egy és negyedórás átmozgató edzés volt, ahol ugye, magunk voltunk, te is láttad, az olaszok után érkeztünk. A klasszikus mérkőzés előtti edzésnapot tartottuk. Volt benne minden, szokás szerint, átmozgatás, sprintek, passzolás, lövés illetve egy kis emberelőnyös játékot gyakoroltunk. Azt gondolom, egy kicsit frissebbek lesznek holnapra már a srácok. Ez kellett is egy kicsit, hogy holnap maximális energiával tudjunk nekiesni az olaszoknak. 

- Mit tudsz az ellenfélről? Hiányzóik vannak-e? Milyen állapotban vannak? 

- Egészen biztos, hogy jó állapotban lesznek. Nem kételkedem, hogy ők is nekünk fognak esni, ahogy egyébként szokott lenni minden olasz-magyar mérkőzésen. Egyébként vannak hiányzóik. Ők is néhány fontos játékos nélkül érkeztek erre a mérkőzésre. A védelemben, a bal oldalon, illetve jobb oldalon, kapus poszton azért teljesek. Elsősorban talán a centereiket hiányolhatjuk, de hoztak két "alternatívát", akik azért már elég rutinosak.

- Hogy látod a mi csapatunkat ennyi edzés után? Mire leszünk képesek holnap?

- Fontos, hogy nagyon gyorsak legyünk, mert azt néztem egyébként, hogy a szokásos olasz csapathoz képest még talán egy még gyorsabb csapat száll majd holnap vízbe ellenünk. A mi csapatunk is - sok személynek köszö nhetően - nagyon gyors. Úgyhogy azt várom én is, hogy nagyon pörgősen reagáljunk az olaszok játékára. De mindjárt az elején nagyon koncentráltan kell kezdenünk, mert nem adhatunk egy pillanatra sem lépéselőnyt nekik.

Amit szerettem volna, azt nagyjából begyakoroltuk. A játékosok, úgy látom, tudják, hogy mit kell játszaniuk, úgyhogy ebben nem lesz zűrzavar. Így, ebben a formációban nagyon régen, vagy nem nagyon játszottunk együtt. Van debütálónk is, ugye Vigvári Vendel, aki először játszhat a magyar válogatottban. Kíváncsian várom én is egyébként. Mindig egy kicsit rejtély az, hogy hogyan sül el egy ilyen mérkőzés, de bizakodó vagyok. 

- Köszönöm szépen, jó pihenést mára!

(Lejegyezte: Monoki Nikolett)



Vigvári Vendel a vlv-nek

 - Szervusz, Vendel! Tisztelettel köszöntelek a VLV kamerája és telefonja előtt. Egy rendhagyó interjú zajlik, több szempontból. Nem a technikai része az érdekes, hanem az alkalom, az apropó, az, hogy benne vagy a holnap medencébe szálló magyar válogatottban. Ez a debütálásod. Mit szólsz hozzá? Hogy fogadtad? Gondolom, egy régi álom teljesül holnap. 

- Szia, Geyza! Igen, így ahogy mondod, ez egy régi álmom volt, hogy a felnőtt válogatottban játszhassak mérkőzéseket, úgyhogy nagyon várom már. Nagyon örültem, amikor hallottam, hogy én benne vagyok abban a tizenháromban, akik holnap megkezdik ezt a Világliga-sorozatot, úgyhogy tényleg nagyon várom. 

- Lehet hogy butaság amit mondok, de ezeken az edzéseken az év első szakaszában, mindig leszegett fejjel, kicsit komoran, összeráncolt homlokkal láttalak, és ma láttalak először mosolyogni a vízben. Gondolom, hogy ez is ennek tudható be. 

- Nem gondolom, azért én nem vagyok egy ilyen komor srác, szeretek mosolyogni. Talán ha azt látod, akkor a koncentrációt látod csak, de nem tudom. Nyilván, biztos közrejátszott, hogy jó kedvem volt ma, de általában is jó kedvem szokott lenni. 

- Beszéljünk a holnapi napról. Hogy készülsz? Mire számítasz? Az olaszokat mennyire ismered? Milyen meccs lesz?

- Játszottunk a BL-ben a Brescia ellen, ahol azért egy komoly olasz válogatott tengely van, itt például a Del Lungóra is gondolok. Így egy kicsit jobban ismerem őket testközelből mint eddig, de nyilván sok meccsüket láttam tévéből is, úgyhogy egy nagyon kemény mérkőzésre számítok, de nyerni szeretnék. 

- És a következő két meccsen, ugye nem tudjuk, hogy fölsőág, vagy alsóág, gondolom ugyanúgy akarsz bizonyítani minden meccsen.

- Nyilvánvalóan igen.

- Egy utolsó kérdés. Hogy fogadták, ismerősök, barátok, családtagok a hírt. Ugye, délután került nyilvánosságra. Kaptál-e üzeneteket? Volt-e valami különlegesség?

- Igen, nagyon-nagyon örvendtek a barátaim, családom, ismerőseim. Nagyon sok gratulációt kaptam, amit ezúton is köszönök szépen mindenkinek. Próbálok majd minél jobban teljesíteni most a napokban.

- Köszönöm szépen. Sok sikert neked, és nemcsak erre a három meccsre!

- Köszönöm szépen. 

(Lejegyezte: Monoki Nikolett)



vlv-képek az esti edzésről


Világliga, európai selejtezősorozat


Negyeddöntők, elődöntők, döntők

Szerbia-Spanyolország(15) 11:13 (3:3, 1:5, 3:2, 4:3) - tavaly március 10-én lejátszották
G.: F. Filipovics 5, Gogov 2, Dedovics, Milos Csuk, Vico, S. Mitrovics, ill. Munarriz 3, Perrone, Del Toro 2-2, Granados Ortega, Sanahuja, Fernendez, Tahull, Mallarach

Január 8-9-10 - Debrecen (Magyarország)

Január 8., péntek

14.45 Szerbia-Spanyolország (barátságos mérkőzés)
16.30 Franciaország-Görögország (Q4)
18.15 Montenegró-Horvátország (Q1)
20.00 Olaszország-Magyarország (Q2)

Január 9., szombat

14.45 Q1 vesztese (Montenegró vagy Horvátország)-Q2 vesztese (Olaszország vagy Magyarország) (Sf1 - az 5-8. helyért)
16.30 Szerbia-Q4 vesztese (Franciaország vagy Görögország) (Sf2 - az 5-8. helyért)
18.15 Q1 győztese (Montenegró vagy Horvátország) -Q2 győztese (Olaszország vagy Magyarország) (SF1 - elődöntő)
20.00 Spanyolország-Q4 győztese (Franciaország vagy Görögország) (SF2 - elődöntő)

Január 10., vasárnap

14.45 Sf1 vesztese-Sf2 vesztese - a 7. helyért
16.30 Sf1 győztese-Sf2 győztese - az 5. helyért
18.15 SF1 vesztese-SF2 vesztese - a 3. helyért
20.00 SF1 győztese-SF2 győztese - az 1. helyért

Az M4 Sport közvetít, a vlv a helyszínről tudósít.

A mérkőzések a tévéközvetítés programja miatt felcserélődhetnek.