FACEBOOK

Az elmúlt egy hét mérlege - Märcz Tamás a vlv-nek

Az elmúlt egy hét mérlege - Märcz Tamás a vlv-nek
hozzászólás, 2021.06.08.

Egy hete edz a "csonka olimpiai keret", a Ferencváros játékosain kívüli 9 ember a Margitszigeten. A szövetségi kapitánytól kedden összefoglalót kértünk az eddigiekről és megkérdeztük véleményét a Fradi belgrádi szerepléséről is.

A vlv szerkesztősége az olvasók segítségével tartja fenn magát.
Kérjük, lépjen be támogatóink közé.
RÉSZLETEK


Az olimpiai keret:

Lévai Márton (OSC) Nagy Viktor (Szolnok),
 Vogel Soma (FTC) - kapusok,

Angyal Dániel (Szolnok), Burián Gergely (OSC), Erdélyi Balázs (OSC), Hárai Balázs (OSC), Hosnyánszky Norbert (Honvéd), Jansik Szilárd (FTC), Konarik Ákos (Szolnok) Manhercz Krisztián (OSC), Mezei Tamás (FTC),  Nagy Ádám (Szolnok), Német Toni (FTC), Pásztor Mátyás (BVSC), Pohl Zoltán (FTC), Varga Dénes (FTC), Vámos Márton (FTC), Zalánki Gergő (FTC) - mezőnyjátékosok.

Vastagítottuk azok nevét, akik múlt kedden megkezdték a közös munkát. A Fradi játékosai igazoltan voltak távol az eddigi időszakban, ugyanis Belgrádban, a Bajnokok Ligája nyolcas döntőjében szerepeltek. Ők kaptak most néhány nap pihenőt és csütörtökön csatlakoznak a többiekhez.

MÄRCZ TAMÁS a vlv-nek:

- Múlt hétfőn még vizsgálatok vártak a játékosokra, kedden kezdtük meg az edzéseket, szombatig edzettünk, minden nap volt tornatermi foglalkozás és két vízi edzés is. A fokozatosság elvét szem előtt tartottuk, tehát volt egy kis "rávezetés" is, hiszen a legtöbb játékos 7-8 napos pihenő után érkezett, ami rájuk is fért egyébként, megerőltető volt a szezon.

Az edzéseken volt minden, ami ilyenkor, a felkészülés kezdetén szokott lenni: hosszabb úszások, technikai gyakorlatok. Elsősorban azért a fizikai fejlesztést és az egyéni képzést helyeztük előtérbe. Minimális szinten gyakoroltunk taktikai részfeladatokat támadásban és védekezésben egyaránt, nem is nagyon akartam ebből többet, erre volt alkalmas a helyzet, a 9 játékos jelenléte.

- Láttál-e belgrádi meccseket?

- Természetesen követtem az eseményeket, nemcsak a Fradi meccseit láttam, hanem igyekeztem az összes többit is megnézni, ha élőben nem tudtam éppen, akkor felvételről. 

Nagyon pozitívnak értékelem az FTC szereplését és úgy gondolom mindenképp gratuláció illeti a csapatot. Már a Marseille-t is komoly ellenfélnek gondoltuk, s meggyőző játékkal jutottak tovább ellenük a zöld-fehérek. A Bresciát akár a végső győzelemre is esélyes csapatként tartották számon és egy nagyon parázs, látványos meccsen sikerült őket legyőzni, ez volt szerintem az utóbbi idők legjobb mérkőzése, szakmai szempontból is nagyon érdekesnek találtam.

Ami az utolsó játéknapot illeti, igazolva látom azt a véleményemet, hogy talán jobb lenne egy négyes tornával befejezni a BL-versenysorozatot, mert ilyen szintű csapatok egymás elleni meccsei borzasztóan megterhelőek és gyakran nehezen tartható a harmadik napra az egyébként nagyon magas színvonal. A második napon voltak a legszínvonalasabb meccsek. Az utolsó játéknapon a Fradi nehéz helyzetbe került, hiszen Sedlmayer eltiltása miatt eleve eggyel kevesebb játékossal volt kénytelen elkezdeni a döntőt, a mérkőzés felénél Funtulisz is kipontozódott, így még kevesebb játékost tudtak forgatni a végjátékban. Az olimpia tükrében is megfogalmazható a tapasztalat, nagyon nem mindegy, hogy hány játékos áll rendelkezésre, amikor egyre élesebbé válik a helyzet egy ilyen sorozatterhelés utolsó szakaszában.

A döntő nagy részében fej fej mellett ment a két csapat, egy jól játszó és nagyon erős Reccótól ilyen körülmények között nem szégyen kikapni. A Ferencváros idén is a BL-döntőbe jutott és ez óriási fegyvertény.

- Tervezel-e a keretben változtatást? Itt Pohl Zoltán sérülésére célzok.

- Marad a keret így, ahogy van. Pohl Zoli kisebb egészségügyi problémák miatt nem játszhatott Belgrádban, de ma csatlakozott hozzánk és szerintem a következő napokban már valószínűleg teljes értékű munkát végezhet.

- Köszönöm a  tájékoztatást.

Címkék:
Märcz Tamás