FACEBOOK

FTC-Brescia 14:12 - ÚJRA BL-DÖNTŐBEN A FRADI

FTC-Brescia 14:12 - ÚJRA BL-DÖNTŐBEN A FRADI
hozzászólás, 2021.06.04.

Drámai küzdelemben visszavágott a Fradi a Bresciának a főtáblán elszenvedett vereségekért és szombat este 8.30-kor a Pro Recco elleni döntőben igyekszik megvédeni BL-trófeáját. Részletek, nyilatkozatok, fotók, gólok - folyamatosan, a helyszínről:

A vlv az olvasók anyagi segítségével juthatott el Belgrádba. 
Kérjük, lépjen be támogatóink közé.
RÉSZLETEK

Bajnokok Ligája-elődöntő:

FTC-Brescia 14:12 (4:0, 4:6, 3:5, 3:1)

G.: Varga Dénes, Vámos M. 4-4, Jansik Sz. 2, Sedlmayer, Funtulisz, Zalánki, Constantin-Bicari, ill. Jokovics, Vlahopulosz 3-3, Renzuto Iodice, Dolce 2-2, Alesiani, Gitto

EZ TÖRTÉNT A MÉRKŐZÉSEN - A VLV SZÖVEGES ÉLŐ KÖZVETÍTÉSE

A Fradi holnap döntőt játszik a Pro Reccóval. (A teljes program alul.)

VLV-VIDEÓK (LEN-stream):

1:0 - Sedlmayer gólja

2:0 - Jansik Szilárd első gólja

3:0 - Varga Dénes első gólja, ötméteres

4:0 - Jansik Szilárd második gólja

4:1 - Renzuto Iodice első gólja

4:2 - Gitto gólja

5:2 - Funtulisz gólja

5:3 - Alesiani gólja

5:4 - Jokovics első gólja

6:4 - Varga Dénes második gólja

6:5 - Vlahopulosz első gólja, ötméteres

7:5 - Varga Dénes harmadik gólja

8:5 - Vámos első gólja, ötméteres

8:6 - Vlahopulosz második gólja

8:7 - Jokovics második gólja

8:8 - Renzuto Iodice második gólja

9:8 - Zalánki gólja

10:8 - Vámos második gólja

10:9 - Jokovics harmadik gólja

11:9 - Vámos harmadik gólja

11:10 - Vlahopulosz harmadik gólja

11:11 - Dolce első gólja

12:11 - Varga Dénes negyedik gólja

12:12 - Dolce második gólja

13:12 - Constantin-Bicari gólja

14:12 - Vámos negyedik gólja


VARGA ZSOLT (FTC-Telekom Waterpolo) a vlv-nek:

- Varga Zsoltnak gratulálok, ahhoz, hogy újra döntőbe jutott a csapata egy nagyon-nagyon nehéz mérkőzésen. Kérlek, hogy először beszélj erről a meccsről, hogy élted meg? 4:0 után talán már azt hitted, hogy minden papsajt, hogy olyan lesz mint a tegnapi és aztán borzalom volt...

- Köszönöm a gratulációt. Egy pillanatig se hittem azt, hogy olyan lesz, mint a tegnapi, mert azért nagyon sok videót láttam az elmúlt időszakban, meg kétszer játszottunk is a Brescia ellen. Láttam azt hogy egy BL-esélyes csapatról van szó - én magamban azt gondoltam - , nem véletlenül verték meg a Reccot otthon a bajnokságban és lettek bajnokok. Szerintem egy nagyon jól összerakott csapat, nagyon fegyelmezetten végigharcolják az egész mérkőzést, ami ellen, hogyha mondjuk sok kiállítás, ami ezen a mai mérkőzésen is történt, akkor nagyon nehézzé válik a mérkőzés.

Én úgy éltem meg, hogy szerintem idáig sok nehéz meccsünk volt, ez az egyik legnehezebb. Volt egy hullámzása a mérkőzésnek. Szerintem nagyon jól, magabiztosan kezdtünk. Ha abba beleragadtak volna..., az elején azt éreztem, hogy talán fáradtabbak vagy nem tudtak bemelegeni vagy nem estek még át azon a holtponton, ha abba beleragadtak volna, akkor nyilván hasonló mérkőzés lett volna, mint a tegnapi, mert hát, van ilyen. De azért abban is biztos voltam, hogy ha lőnek két gólt, mert azért csak kapják a kiállításokat, azért csak lesznek ilyen helyzetek, feljönnek 4:2-re, 4:2 után meg már nyitott a meccs megint. Tehát ennek a mérkőzésnek megvolt az ilyen sajátos hullámzása. Én azt gondolom, és ezt is mondtam a fiuknak, hogy itt a végén csak a szív és ami a gatyában van, csak az számít.

Nagyon-nagyon büszke vagyok rájuk, tényleg, ez után az év után, amit itt végigcsináltunk, ennyi betegséggel, fogyásokkal, sérülésekkel, hogy eljutottunk idáig, én tényleg nagyon-nagyon büszke vagyok rájuk és köszönöm nekik, ezt is, amit ma nyújtottak, mert fantasztikusan nagy teljesítmény volt.

- Holnap este Pro Recco és a Pro Reccoval már jó lett volna találkozni valamikor nektek, de most olyan fizikai állapotba lehet a csapat, hogy nem tudom, hogyan fogjátok magatokat kipihenni ezután a meccs után. Az övék is egy jó meccs volt - de azért nem volt olyan fajsúlyú, korábban is volt, mint a tiétek. A fizikai teherbírás terén hogy álltok? Mire számítasz?

- Nézd, ezt holnap fogjuk látni, nyilván a torna rendszeréből adódóan ez egyre nehezedik így a végére. Nyilvánvaló, hogy a világ egyik legjobb csapatáról van szó, hogyha a Reccót nézzük. Ez egy olyan dolog, hogy meg kell néznünk azokat a pontokat, amelyek fontosak lehetnek. Én azt láttam náluk mindig, amivel számolhatunk, hogy nekik az állandó nyerési kényszer ad esetlegesen egy olyan terhet a nyakukba ami az elmúlt években mutatott játékukhoz vezet.

Amúgy azt gondolom, hogy a beért az, amit a játékosaink az elmúlt hónapokban dolgoztak, végre formába kerültek. Lehet, hogy volt még hullámzás az elmúlt hetekben, de a formá ba hozatal mégis eredményes volt, mert olyan játékhoz vezetett, amit ma mutattunk. Tegnap is nagyon meggyőzőek voltunk és és ma is nagyon jól kezdtünk, nagyon jól mentünk. Én bízom abban, hogy ki tudják magukat annyira pihenni a játékosok... egy  meccsről, egy mérkőzésről van szó, bele kell adni mindent, ami megmaradt bennünk az utolsó csepp vérünkig és meglátjuk, hogy mi lesz belőle.

- Köszönöm szépen.

- Köszönöm.

(Lejegyezte: Zsigmond Orsi)


vlv-képek


ALESSANDRO BOVO (Brescia) vezetőedző a LEN sajtószolgálatának:

"Rosszul kezdtünk, de gyorsan visszajöttünk a meccsbe és elkezdtük játszani a saját játékunkat. Védekezésben sokat hibáztunk, de támadásban a legjobbunkat tudtuk hozni. A Ferencváros szintén nagyszerűen játszott, pici dolgokon múlt a végeredmény. Sajnálom a játkosaimat, tényleg mindent beleadtak ma. "


VARGA DÉNES (FTC-Telekom Waterpolo) a vlv-nek:

- Gratulálok a győzelemhez és szerintem nagyon elfáradtál, de mindenki a csapatban, emiatt egy kicsit aggódom...

- Hát ez ilyen, az lenne a baj, ha nem fáradtunk volna el és holnap a bronzéremért mennénk! Én abban bízom, hogy a Reccót is felemésztette picit a Barcelona elleni küzdelem, de nem ezzel foglalkozom, hanem azzal, hogy meg tudtuk csinálni. Nagy elégtétel ez a bajnoki finálét követően, mert maradt hiányérzetünk, úgyhogy ide tulajdonképpen bizonyítani jöttünk. Ez a holnapi egy extra kihívás, hiszen a Recco ugyanebben a cipőben jár, nem sikerült nekik a címvédés, tizenvalahány év után lettek ezüstérmesek, úgyhogy minden lesz, ami lehet, számunkra kedvező végeredménnyel, ezt remélem.

- A mai meccsről mondj még egy kicsit, kérlek. A kezdés alapján úgy tűnt, hogy olyan lesz, mint a tegnapi, aztán iszonyúan hírig volt, bírók, hisztik és minden. Szerencse volt vagy mi döntött?

- Jól kezdtünk, mert szerintem a Brescia is megilletődött kicsit attól, hogy hogy kezdtünk tegnap, hogy pontosak voltunk az elején, aztán feljöttek, mert leesett a teher a vállukról valamelyest és ki tudtak használni félhelyzeteket. Nem annyira húzó játékosok is betaláltak, aztán a húzó játékosok is pontosabbá váltak, ez törvényszerű kicsit. Azt mondják, hogy vesztes meccs után nem szabad a bírókkal foglalkozni, most szerencsére nyertünk, úgyhogy elmondhatom, hogy szerintem nem minket támogatott a mai játékvezetés, de az igazán rossz játékvezetés abban mutatkozik meg, hogy mindkét csapat dühös a bíróra és most a végén a Brescia is pörölt velük rendesen. Ennyit erről, ezt az ellenszelet is leküzdöttük és még iksznél is nekünk volt egy kicsit több lélekjelenlétünk, energiánk arra, hogy egymásra koncentráljunk és tudjunk még egy gólt lőni.

- Köszönöm szépen!

(Lejegyezte: Vona Lilla)


NIKOLA JAKSICS (FTC-Telekom Waterpolo) a LEN sajtószolgálatának:

"Nagyszerű meccs volt és nagyon kemény. Az ellenfelünk nagyszerű csapat volt, amely detronizálta a Reccót - 14 év után. Szerintem most a legjobb a játékosállományuk.

Mindent megtettünk ma mi is, nagyon sok gól esett  mindjkét oldalon, szerintem javulnunk kell a védekezésben. Összességében: nagyon elégedett vagyok és remélem, hogy holnap meglepjük a Reccót és ismét elhódítjuk a trófeát."


MARO JOKOVICS (Brescia) a LEN sajtószolgálatának:

"Azt hiszem, ma jól küzdöttünk. Túl sok könnyű gólt kaptunk és bár fizikailag álltuk a sarat hiányoztak a sikeres támadásbefejezések. A játékvezetők utolsó két ítélete megkérdőjelezhető volt, de nem kereshetünk kifogásokat. Azt hiszem, nagy ellenállást tanúsítottunk ma.

A BL-elődöntőbe jutás történelmi siker a Brescia számára, úgy gondolom, csapatként nagyszerű munkát végeztünk. Sajnálom, hogy ma nem használtuk ki az esélyeinket. A szombati mérkőzés lesz ennek a csapatnak az utolsó meccse, jó lenne éremmel lezárni ezt a történetet."


ZALÁNKI GERGŐ (FTC-Telekom Waterpolo) a vlv--nek:

- Gratulálok! Gergő, fantasztikus volt, kérlek, mondj egy kis összefoglalót!

- Nagyon-nagyon fárasztó meccs volt, főleg ez az utolsó negyed. Így sűrűn egymás után ezek a meccsek azért kiszívják az energiát. Nagyon jól kezdtünk, utána egy kicsit visszahozták őket a meccsbe. Úgy éreztük, azt beszéltük itt a meccs után, hogy tényleg nagyon jól indítottunk, jól védekeztünk, aztán kicsit ott megállították a lendületünket a bírók, de a lényeg, hogy nyertünk, úgyhogy nagyszerű csapatmunka volt, gratulálok a csapatnak.

- Mennyire fáradtatok ki, hogy lehet egy nap után a Recco ellen vízbe szállni?

- Igen, elég nehéz lesz, de hát ők is játszottak két meccset. Szerintem a Barceloneta nekik is elég úszós volt, úgyhogy ők is biztos fáradtak. Most tényleg arra kell koncentrálni, hogy valahogy visszanyerjük az energiáinkat és holnap megverjük a Reccót.

(Lejegyezte: Zsigmond Orsi)


NÉMET TONI (FTC-Telekom Waterpolo) a vlv-nek:

- Nagyon örülök, hogy megcsináltuk ismételten. Nehéz volt. Mintha éreztem volna egy kis nehezítő körülményt, de szerencsére túl tudtunk menni rajtuk és csapatként küzdve egymásért megcsináltuk.

- Mi lesz holnap?

- Döntő. Remélem nyerünk. :)

- Szerintem fáradtabbak vagytok, mint az ellenfél lesz.

- Szerintem ez feldobott minket annyira, hogy a fáradtságot félre tudjuk tenni és  holnap dupla ilyen erővel tudjunk játszani.

- Köszönöm szépen.

- Én köszönöm.

(Lejegyezte: Zsigmond Orsi)


 VOGEL SOMA (FTC-Telekom Waterpolo) a vlv-nek:

- Gratulálok a döntőbe jutáshoz, egy meccset kell még nyerni.

- Igen, köszönjük szépen! Igazából olyan mérkőzés volt, mint amire számítottunk, a Brescia nagyon pörgős, hajtós csapat, eléggé pozitív fejjel tudtak érkezni ide a Bajnokok Ligájába, hiszen otthon megnyerték a bajnokságukat.

Elég sokgólos mérkőzés volt, a támadásunk az annyira volt tökéletes, mint tegnap a védekezésünk, szerintem. Hátul van egy-két dolog, amit helyre kell rakni nekem is, illetve készülünk majd a Reccóra, hogy ők mit fognak játszani. Tényleg egy mérkőzésről van szó, bármi megtörténhet. Pihenünk, amennyit tudunk, aztán készülünk.

- Köszönöm szépen!

(Lejegyezte: Vona Lilla)



JANSIK SZILÁRD (FTC-Telekom Waterpolo) a vlv-nek:

- Nagyon jó volt, hogy ilyen jól kezdtünk, az elején belőttük az emberelőnyeinket, az övéiket pedig kivédekeztük. Bevallom őszintén, brutálisan elfáradtam, a harmadik negyedben már kicsit úgy éreztem, hogy nem tudok felúszni, nem tudom, mi lehetett ennek az oka. Nagyon fizikális csata volt, de mégis akadt sok holtidő is a sok gól miatt. 

Büszke vagyok a csapatra, hogy ennyire jól küzdöttünk. Ez a Brescia megnyerte az olasz bajnokságot, azért az nagyon nagy dolog. Megverték a Reccót és megvertek minket is kétszer. Ezek után sikerült nagyon jól felkészülni belőlük. Annek nem örülök, hogy vissza tudtak jönni kétszer is ikszre, de hála istennek ritmust tudtunk váltani és kellettek a blokkok a végén.

- Amikor hárman ugrottak a nyagkadba és úgy  tűnt, hogy levegőt sem kapsz és megfulladsz, hogy jutott eszedbe ejteni?

- Nem is tudtam, ennyien rajtam voltak?

- Nekem úgy tűnt.

- A negyed vége felé volt, körülbelül a saját 10 méterünkről indultam, láttam, hogy 8-9 másodperc van még hátra. Jobboldalt ott volt Zalesz, ő elvitte a védőt és igazából már leestem a lábamról, már csak egy féllóba után egy kis csuklómozdulat maradt. Nagyon bíztam benne, hogy bemegy, hál' istennek, sikerült. Örültem, kellett azért, hogy ott ellépjünk néggyel, de hát, nem ezen a gólon múlt, hanem az egész csapat munkáján és azon, ahogy az egész szezon alatt edzettünk. 

Sajnos a bajnoki elődöntő nem úgy sikerült, ahogy szerettük volna, ott azért rossz volt a szánk íze, de ez most már nagy dolog, hogy döntőbe jutottunk és most már nem állunk meg. Megyünk regenerálódni és felkészülünk holnapra.


A csapat délelőtt kedélyes edzést tartott a meccshelyszínen. Hogy mennyire volt jó a hangulat, azt megtekinthetik a gyakorlásról készült vlv-fotókon. 

VLV-FOTÓK A PÉNTEK DÉLELŐTTI EDZÉSRŐL

Az edzés érdekessége volt, hogy két szakvezető is vízbe szállt, Nyéki Balázs és Madaras Norbert "beállt a sorba", mármint a kapura lövők sorába. A két, már visszavonult sportoló reaktiválásáról azonnal elkezdtek terjedni a hírek Belgrádban. Többen tudni vélik, hogy Nyéki és Madaras csak BL-főtáblás csapathoz hajlandó szerződni, délelőtt még úgy tűnt, hogy erre a Hannover lehet a legesélyesebb, de a németek ma megverték az Olympiakoszt, úgyhogy a görög vonal is feléledt. (Vicceltünk, de a pletykát valóban elkezdte terjeszteni az edzés végén a két érintett - hátha bejön!)


Jansik Szilárd gólöröme a sikeres ejtés után - vlv-fotó

 


A nap további eredményei:

Hannover-Olympiakosz 10:8 (2:1, 4:2, 3:3, 1:2)
G.: A. Radovics 6, Schütze 2, Rotermund, Darko Brguljan, ill. Geniduniasz 3, Argiropulosz 2, Murikisz, Kapocisz, Irving

A Belgrádban készült vlv-fotók minőségét a Camera Kft-nek köszönhetjük.
  
Canon Webáru


Marseille-Jug Durovnik 13:16 (1:1, 4:6, 5:5, 3:4) - az egyik játékvezető Kun György volt
G.: Crousillat 4, Vernoux 3, Prlainovics 2, Vanpeperstraete, Gyurgyics, Olivon, Kovacsevics, ill. Papanasztasziu 5, L. Fatovics, X. Garcia, Merkulo, Benics 2-2, Obert, Tomasovics, P. Obradovics

Pro Recco-CNA Barceloneta 12:10 (2:4, 4:3, 4:1, 2:2)
G.: Mandics 4, Figlioli 2, Di Fulvio, Younger, Echenique, Hallock, Aicardi, Luongo, ill. Perrone 3, Granados, Fernandez 2-2, Larumbe, Alekszics, Mallarach


A szombati záró nap programja:

13.00 Olympiakosz-Marseille (a 7. helyért)
15.30 Hannover-Jug Dubrovnik (az 5. helyért)
18.00 CNA Barcelona-Brescia (bronzmérkőzés)
20.30 Pro Recco-FTC (döntő)