FACEBOOK

Újra támad a Covid - KSI-Miskolc 0:5

Újra támad a Covid - KSI-Miskolc 0:5
hozzászólás, 2021.03.26.

Kényszerűségből elmarad a szombati bajnoki fordulóra kiírt KSI-Miskolc mérkőzés. A meccs három pontját a Miskolc kapja, 0:5-ös eredmény jóváírásával. Részletek:


Péntek délután, nem sokkal fél 4 után alakult át az OB1-es alapszakasz szombati programja a szövetség hivatalos oldalán, a KSI-Miskolc meccs mellett megjelent a megjegyzés: ELMARAD. A vlv ekkor már több forrásból arról értesült, hogy a találkozót a budapestiek Covid-érintettsége miatt nem lehet megtartani. Ezt nem sokkal később meg is erősítette Székely Bulcsú, a KSI szakosztályelnöke szerkesztőségünknek.

SZÉKELY BULCSÚ (KSI) a vlv-nek:

- Vízilabda szakosztályunk levélben tájékoztatta a szövetség vezetését arról, hogy néhány játékosunk Covid-tesztje pozitív lett. Ezért az országos bajnokságban szereplő gyermekcsapatunk edzéseit már a hét elején felfüggesztettük. Tudni kell, hogy nálunk az ifi, a serdülő és a felnőtt versenyben szereplő játékosaink nagyjából megegyeznek, az ő teljes körű tesztelésük szombaton lesz, e vizsgálatok eredménye viszont természetesen nem fog megérkezni a Miskolc elleni OB1-es mérkőzésünk kezdetére (délelőtt 11 órára - a szerk.).

Ismert, hogy a szövetség irányelve szerint el kell kerülni a halasztásokat, hogy az olimpiai felkészülés menetrendje ne boruljon fel. Így - egyeztetve klubunk elnökével, a szövetség vezetőjével, alelnökeivel - azt a döntést hoztam, hogy szem előtt tartva az OB1-es játékosok, köztük az esetleg a válogatottság szempontjából is érintett vízilabdázók egészségét, hivatalosan jelzem: nem állunk ki szombaton, s elfogadjuk az ilyen esetben adminisztratív módon megállapítandó 0:5-ös végeredményt. Az érintettek megköszönték a hozzáállásunkat.

A szombati mérkőzésünkre ezen okok miatt nem kerül sor.


A szombati forduló vlv-s előzetesével később jelentkezünk.