FACEBOOK

A keret Szegeden folytatja - Angyal Dani az első szegedi edzésről és a Tiszavirág Sportuszodáról

A keret Szegeden folytatja - Angyal Dani az első szegedi edzésről és a Tiszavirág Sportuszodáról
hozzászólás, 2021.02.15.

A tervezett programnak megfelelően hétfőn délelőtt tesztelték a válogatott játékosait (nem úszásgyorsaságra vagy állóképességre, hanem Covid-19-re), majd a társaság Szeged felé vette az irányt és este már a felavatására váró Tiszavirág Sportuszodában edzett. Angyal Dánielt kérdeztük a hétfői napról.


A jelenlegi bő keret:

Kardos Gergely (Douai), Lévai Márton (OSC), Nagy Viktor (Szolnok), Vogel Soma (FTC) - kapusok,
Angyal Dániel (Szolnok), Baksa Benedek (Eger), Burián Gergely (OSC), Bátori Bence (Vasas), Erdélyi Balázs (OSC), Gyárfás Tamás (BVSC), Hárai Balázs (OSC), Manhercz Krisztán (OSC), Mezei Tamás (FTC), Nagy Ádám (Szolnok), Pásztor Mátyás (BVSC), Pohl Zoltán (FTC), Sánta Dániel (Szeged), Sedlmayer Tamás (FTC), Vigvári Vendel (FTC), Zalánki Gergő (FTC) - mezőnyjátékosok.


A fiúkat reggel egy budapesti szállodában tesztelték (orrból és torokból is vettek tőlük mintát), majd Szegedre utazott a csapat, ahol egy szállodában foglalták el helyüket - mindenki saját szobát kapott, a Covid annak is véget vetett, hogy ilyen alkalmakkor párosával kapnak elszállásolást a játékosok.

A keret egyelőre magában készül, majd február 17. és 20. között a szerbekkel közös edzőtáborozás szerepel a programban, az utolsó napon, 20-án 15 órától pedig hivatalos - tévés - mérkőzést játszik a két csapat. Ez lesz a most elkészült szegedi Tiszavirág Sportuszoda hivatalos avatása.

Az esti edzés részleteiről, az új létesítménnyel kapcsolatos első benyomásokról Angyal Dánielt kérdeztük a csapat vacsorája után.

ANGYAL DÁNIEL a vlv-nek:

- Van már eredménye a reggeli tesztednek?

- Igen, megjött, negatív lett, gondolom, a többieknek is, mert az azért kiderült volna, ha nincs így.

- Hogy zajlott az esti edzés?

- Zala Gyurival volt először egy szárazföldi kondiedzés, utána mentünk a medencébe egy komplett foglalkozásra. A bemelegítő úszás után kis pörgetés következett, majd négy részre oszlott a társaság, két állomás kapu előtti lövőgyakorlatokból állt, a harmadiknál lábtemtó-, a negyediknél passzoló-gyakorlatok folytak és rotáltunk körbe.

- Milyen az új uszoda, hogy tetszett?

- Új, moderrn, nagyon igényesen kialakított létesítmény. Logikusan kialakított belő rendszere van és az öltözők is nagyon modernek, szerintem minden igényt ki fog tudni elégíteni, a sportolókét és a civilekét is. Büszkék lehetnek a szegediek és egy ilyen szép városnak valóban dukált már egy ilyen gyönyörű uszoda. Örülök, hogy itt tudunk edzeni most majdnem egy hétig.

- Milyen most a szállodai étkezés? Van svédasztal?

- Igen, van, de mi nem nyúlhatunk az ételhez, a személyzet adagolja ki azt, amit választunk. Ez egyébként a Covid-időszak kezdete óta már bevett szokás azokban a szállodákban, amelyekben az összetartásaink során tartózkodtunk.

- Dani köszönöm a tájékoztatást, jó pihenést kívánok az este további részére, holnapra pedig jó munkát!


VLV-TUDÓSÍTÁS AZ ÖSSZETARTÁS ELSŐ NAPJÁRÓL

Címkék:
Angyal Dániel