FACEBOOK

Kész a Tiszavirág - Magyar-szerb meccs lesz az uszodaavató

Kész a Tiszavirág - Magyar-szerb meccs lesz az uszodaavató
hozzászólás, 2021.02.02.

Mint korábban megírtuk, férfi válogatottunk közös edzőtáborozást tervez a szerb nemzeti csapattal és február 20-án hivatalos mérkőzésen is találkozik a két válogatott. Ez lesz a szegedi Tiszavirág Sportuszoda ünnepélyes felavatása. A létesítményt keddi sajtóbejárásáról az MTI tudósított.


Az MTI keddi tudósítása szerint Botka László (Összefogás Szegedért) polgármester az épület keddi sajtóbejárásán elmondta, lezárult az ország egyik legmodernebb és legszebb uszodájának műszaki átadása, a létesítmény megkapta a használatba vételi engedélyt is. Az uszodát egy-két héten belül birtokba vehetik a sportolók.

A létesítményt az önkormányzat cége, a Szegedi Sport és Fürdők Kft. üzemelteti, ehhez a város idei költségvetésében 400 millió forint támogatást biztosít - közölte a politikus.

Az uszoda a járványügyi korlátozások feloldását követően másnap tudja fogadni a vendégeket - tudatta a polgármester.

Vári Attila, a Magyar Vízilabda Szövetség elnöke bejelentette, az új sportuszodában február 20-án a magyar és a szerb férfi vízilabda-válogatott játszik mérkőzést. A megelőző héten a két csapat Szegeden edzőtáborozik.

Bár a meccset most csak a televízión keresztül láthatja a közönség, a szövetség tervei szerint az uszoda egy újabb rangos összecsapásnak ad helyet, azt követően, hogy nézők előtt is rendezhetőek sportesemények - közölte az elnök.

Molnár Tamás, a szövetség alelnöke kifejtette, az új uszodában hosszú évtizedek után otthonra találnak a szegedi vizes sportok művelői. A létesítmény kiváló hátteréül szolgál majd a Szegeden folyó utánpótlás-nevelésnek.

A helyszínen kiosztott sajtóanyag szerint a 13,3 ezer négyzetméter nettó alapterületű uszodában egy 50 méter hosszú, 25 méter széles, 10 pályás, 2,2 méter mély versenymedence található, amely egy mozgatható válaszfallal 25 méteres 2×10 sávosra osztható. A versenyeket 1169 fős lelátóról figyelhetik majd a nézők.

A medencecsarnok természetes megvilágítású, sötétíthető, és tévéközvetítésre alkalmas sportvilágítást is kiépítettek benne. A versenymedence mellett egy 1,8 méter mély 25×15 méteres bemelegítőmedence és egy 0,9 méter mély 20×12,5 méteres tanmedence, illetve egy külső-belő lazítómedence is az uszoda része.

Az épületben kondicionálótermek, konferenciaterem, egyesületi irodák, gyermekmegőrző, tanulószoba, üzlethelyiségek, büfék és egy wellness részleg is megtalálható. A beruházás kivitelezője a West Hungária Bau Kft. és a Dél-Konstrukt Zrt. volt - írja az MTI.


Märcz Tamás szövetségi kapitány a vlv-nek elmondta, hogy február 14-én Budapesten kezdi meg a felkészülést a magyar férfi vízilabda-válogatott, majd másnaptól Szegeden edz, ahol február 17. és 20. között együtt gyakorol a szerbekkel. Hat közös edzést követően, február 20-án 15 órakor tévés, hivatalos mérkőzést játszik a két válogatott. A várhatóan 20-21 tagú keret névsorát Märcz Tamás rövidesen közzéteszi.