FACEBOOK

Debreceni hétköznapok - tudósítás a válogatott edzéseiről

Debreceni hétköznapok - tudósítás a válogatott edzéseiről
hozzászólás, 2021.01.06.

Harmadik debreceni edzésén is túl van már Märcz Tamás 15 tagú válogatott kerete, amely pénteken kezdi meg szereplését a Világliga-tornán. Helyszíni tudósításunkban Märcz Tamás foglalja össze a csapattal történteket és megszólaltatjuk a születésnapos Sedlmayer Tamást is.


A debreceni uszoda belülről is nagyon szép látvány, noha teljesen üres és az is marad a torna teljes időtartamára. A főbejáratnál szigorú, de udvarias személyzet, itt csak az juthat tovább, aki két negatív tesztet tud felmutatni. Az oldalbejárón külön utat építettek ki a sajtó munkatársainak, akik az egyik kapu magasságában dolgozhatnak, elzárva a lelátó többi részétől is.

Egyelőre csak a vlv élt ezzel a lehetőséggel (a FINA hivatalos fotósán, Derencsényi Istvánon kívül), péntekre nyilván többen leszünk.

A bemelegítés a parton maszkban folyik, a stáb tagjai is eltakarják az arcukat, az utasítások és a sípszó használata idejére tolják csak le kicsit a maszkot.

Az esti edzésen jártunk, amelyen a bemelegítés, valamint az úszás után taktikai elemeket gyakoroltak a fiúk - tehették, addigra már mindenki elment, így nem voltak idegen "megfigyelők" sem a lelátón, sem a parton. (Általában ilyenkor, világversenyek előtt a többi csapat is jelen van már, s árgus szemekkel figyelik sokan, hogy mit csinálnak a riválisok a vízben.)

A horvátok hagyták el utoljára az uszodateret, közvetlenül előttünk. Mint később megtudtuk, kétkapuztunk volna velük, mivel azonban ők még csak most érkeztek, nincsenek meg a friss PCR-tesztjeik, ezért a vízbeni érintkezés nem ajánlott. Vízilabda - 2021...

MÄRCZ TAMÁS a vlv-nek:

- Ahogy kedden megérkeztünk, rögtön tartottunk egy edzést a torna helyszínén. Az uszoda egyikünk számára sem ismeretlen, jártunk már itt, válogatott mérkőzések is zajlottak az elmúlt években. Szépen kialakították a Világliga-torna környezetét.

Reggel elvégeztük az itteni teszteléseket, a gyorstesztek eredménye már meg is érkezett, mind negatív volt, a PCR-vizsgálatokról még nem kaptunk tájékoztatást, de miután folyamatosan buborékban voltunk, nem hiszem, hogy kölönösképpen aggódnunk kellene.

Délelőtt is volt edzésünk, aztán sikerült még egy tornatermi foglalkozást is beiktatnunk, mielőtt az edzőtermet végleg lezárják. A vizes edzéseken minden alkalommal taktikai elemeket is gyakorlunk. Este érkezett egy kezdeményezés a horvátok részéről, hogy két negyedet játsszunk, benne is lettünk volna, az ilyen edzések szokásosak egy-egy világverseny helyszínén, a torna kezdete előtt, de mivel ők csak most érkeztek, nincsenek még meg a hivatalos teszteredményeik, ezért a két csapat tagjai edzőmeccsen sem érintkezhettek még egymással. Így végül külön-külön edzettünk - mi a horvátok után. 

A körülmények jók, komfortosan lakunk, ugyanis mindenki egyágyas szobát kapott a buborék belső, elkülönítési szabályai ezt írják elő. Nincs okunk panaszra.

- A fejedben megvan már a 13 név?

- Igen, de a játékosokkal még nem közöltem a csapatnévsort, csütörtökön erre biztosan sor kerül.


SEDLMAYER TAMÁS a vlv-nek:

- Először is Isten éltessen, boldog születésnapot!

- Nagyon szépen köszönöm!

- Ez ritka alkalom azért, hogy ilyenkor, ennyi ember között, válogatottnál... Hogy élted meg, milyen volt a napod?

- Végül is a tavalyi születésnapomat is a válogatottal töltöttem félig..., akkor érkeztünk haza Cuneóból. Nagyon rendesek voltak a srácok, külön-külön is felköszöntöttek páran, aztán együtt is az ebédnél - kaptam egy tortát a csapat nevében. Nagyon rendesek voltak, hogy gondoltak rám. 

- Milyenek az edzések? Mit kell tudni ezekről a napokról? Eddig három edzésetek volt Debrecenben. 

- Kezdeném a komjádis foglalkozásokkal, azok azért elég komplex edzések voltak, komplex napok, inkább úgy mondom. Videóval, gimnasztikával, kondiedzéssel illetve két vízi edzéssel, ahol szinte minden elemet gyakoroltunk, ami előfordulhat a meccsek során. Ezekkel teltek a napok. És ezekhez képest igazából egy picit az intenzitásból vettünk vissza, mióta itt vagyunk. De ugyanúgy sok mindent gyakorlunk, hasznos edzéseken vagyunk túl. Úgy gondolom, hogy sikerült összehangolni a társaságot és jól fogunk szerepelni,szerintem. 

- Holnap lesz csapathirdetés, ugye? Ez egy nagyon furcsa helyzet. Nem szokott ilyen lenni. 

- Nem, valóban.

- Ideges vagy? Ez a helyzet mennyire hatja át a hangulatot vagy a beszélgetéseket?

- Nem igazán érzem, hogy a beszélgetésekre hatással lenne. Nyilván mindenkinek ott van a fejében, de nem igazán beszélgetünk erről. Nekem is itt van a fejemben, de ez a helyzet nem sokat változtat a játékosok hozzáállásán. Szerintem mindenki úgy áll hozzá, hogy oké, itt vagyunk tizenöten, de ugyanúgy van még egy kerethirdetés előttünk, úgyhogy mindenki a maximálisat hozza, hogy be tudjon kerülni a tizenháromba. 

- Szeretnél-e még bármit mondani?

- Olvasóknak, meg úgy mindenkinek nagyon sikeres, kicsit könnyebb és boldogabb új évet kívánok!

- Köszönöm szépen és gratulálok még egyszer!

(Lejegyezte: Monoki Nikolett)



Várható: vlv-fotók az esti edzésről.


A január 8-10-i debreceni Világliga-tornára nevezett magyar válogatott:

Nagy Viktor, Vogel Soma - kapusok,
Angyal Dániel, Erdélyi Balázs, Hosnyánszky Norbert, Jansik Szilárd, Konarik Ákos, Kovács Gergő, Manhercz Krisztián, Mezei Tamás, Nagy Ádám, Német Toni, Pohl Zoltán, Sedlmayer Tamás és Vigvári Vendel - mezőnyjátékosok.


Mint többször megírtuk, a fenti 15 játékos közül 13 játszhat, a két tartalékot csak akkor lehet adott meccsre "becserélni" valaki helyett, ha ezt pozitív Covid-teszt indokolja. Märcz Tamás ezzel a 15 játékossal utazott Debrecenbe, ezt a keretet csütörtökön szűkíti tovább, megnevezve a mérkőzéseken szereplő 13 játékost.


VLV-TUDÓSÍTÁS AZ ÖSSZETARTÁS ELSŐ NAPJÁRÓL

VLV-TUDÓSÍTÁS AZ ÖSSZETARTÁS MÁSODIK NAPJÁRÓL

VLV-TUDÓSÍTÁS AZ ÖSSZETARTÁS HARMADIK NAPJÁRÓL


Világliga, európai selejtezősorozat

Negyeddöntők, elődöntők, döntők

Szerbia-Spanyolország(15) 11:13 (3:3, 1:5, 3:2, 4:3) - tavaly március 10-én lejátszották
G.: F. Filipovics 5, Gogov 2, Dedovics, Milos Csuk, Vico, S. Mitrovics, ill. Munarriz 3, Perrone, Del Toro 2-2, Granados Ortega, Sanahuja, Fernendez, Tahull, Mallarach

Január 8-9-10 - Debrecen (Magyarország)

Január 8., péntek

16.30 Franciaország-Görögország (Q4)
18.15 (Montenegró-Horvátország (Q1)
20.00 Olaszország-Magyarország (Q2)

Január 9., szombat

14.45 Q1 vesztese (Montenegró vagy Horvátország)-Q2 vesztese (Olaszország vagy Magyarország) (Sf1 - az 5-8. helyért)
16.30 Szerbia-Q4 vesztese (Franciaország vagy Görögország) (Sf2 - az 5-8. helyért)
18.15 Q1 győztese (Montenegró vagy Horvátország) -Q2 győztese (Olaszország vagy Magyarország) (SF1 - elődöntő)
20.00 Spanyolország-Q4 győztese (Franciaország vagy Görögország) (SF2 - elődöntő)

Január 10., vasárnap

14.45 Sf1 vesztese-Sf2 vesztese - a 7. helyért
16.30 Sf1 győztese-Sf2 győztese - az 5. helyért
18.15 SF1 vesztese-SF2 vesztese - a 3. helyért
20.00 SF1 győztese-SF2 győztese - az 1. helyért

Az M4 Sport közvetít, a vlv a helyszínről tudósít.

A mérkőzések a tévéközvetítés programja miatt felcserélődhetnek.