FACEBOOK

A Vasas Fair play-díjra jelöli riválisát, a BVSC-t!

A Vasas Fair play-díjra jelöli riválisát, a BVSC-t!
hozzászólás, 2020.12.18.

A történet a pandémiakorszak terméke, s együtt szól a szolidaritásról, valamint az áldozatvállalás elismeréséről. Szép volt, fiúk!


A Vasas nyílt levelet intézett a BVSC-Zugló vízilabdacsapatához.


Tisztelt BVSC-Zugló Vízilabdacsapat!

A Vasas Sport Club, a vízilabda szakosztályunk vezetősége és az A-Híd VasasPlaket csapata nevében szeretnénk ezúton is megköszönni rendkívül sportszerű hozzáállásukat, melynek értelmében feltétel nélkül elfogadták a koronavírus által megtizedelt vízilabdacsapatunk halasztási kérelmét a két csapat novemberi OB I-es bajnoki mérkőzése kapcsán.

A történteket különösen nagyra értékeljük annak fényében, hogy az idei szezonban a két csapat egymás közvetlen riválisa a bajnokságban a legjobb négy közé kerülés szempontjából.

A csapatok a mérkőzést december 16-án pótolták, az A-Híd VasasPlaket pedig végül nagy küzdelemben, 7-5-ös győzelmet aratott, a körülményekhez és lehetőségekhez mérten egyenlő versenyfeltételek mellett.

A BVSC-Zugló vezetősége és vízilabdacsapata a fenti cselekedetével mindannyiunk számára példát mutatott azzal, hogy a pillanatnyi versenyelőny elé helyezte a sportszerűséget és az ellenfél, valamint a fair játék tiszteletét.

Nagyrabecsülésünk jeléül a Vasas Sport Club javasolni fogja a BVSC-Zugló fair play-díjra való jelölését a Magyar Olimpiai Bizottság Fair Play Bizottságánál, melyet Dr. Kamuti Jenő vezet.

A Vasas család nevében sportbaráti üdvözlettel: Markovits László klubelnök, Apáthy Zoltán szakosztály elnök és Méhes Jenő szakosztály-igazgató


A Vasas-BVSC meccset a bajnokság alapszakaszának 11-fordulójában, november 7-én játszották volna le a kiírás szerint. Ekkor már nem lehetett meccset "simán" elhalasztani Covid-érintettség miatt, csak megfelelő és dokumentumokkal megalapozott "végső esetben". A Vasas csapatánál azokban a napokban túl sok lett a gyanús eset és később be is igazolódott, hogy végigsöpört a vírus a csapaton. Mivel a bajnoki kiírás alapján megmaradt az a lehetőség, hogy két csapat közös megegyezéssel - bizonyos díj ellenében - elhalaszthatja a meccsét, a Vasas ezt kérte a BVSC-től, úgymond "elővigyázatosságból". A szabályszerűen előkészített halasztást a szövetség jóváhagyta.

Az elmaradt meccset december 16-án játszották le, s azon a Vasas nagy küzdelemben megszerezte a három pontot.

A piros-kékek, már a halasztás bejelentésekor, november 6-án megköszönték a Vasút sportszerű döntését, majd megtették ezt a december 16-i mérkőzést követő sajtótájékoztatón is. E sajtótájékoztatón egyébként Szűcs Levente, a BVSC vezetőedzője megjegyezte, amikor "jó fejek" voltak idén, valahogy mindig rosszul jöttek ki az adott helyzetből. Így volt ez, amikor a szövetség kérésére egy nappal a meccs előtt ugrottak be a Magyar Kupa végküzdelmeibe, majd az Eurokupa-selejtezőn (ahova szintén beugrottak) drámai körülmények között, kizárással estek el a további küzdelmektől. Sportszerűen teljesítették a Vasas kérését is és tény, hogy ezzel riválisuk jól járt, mert a meccs lejátszásának idejére a helyzet megváltozott, a BVSC fáradt el, s így a Vasas szerezte meg ezt a fontos három pontot. Hozzátette: "Mi minden erőnkkel támogattuk a magyar vízilabdát, megtettünk mindent, amit kértek tőlünk."

A BVSC elleni győzelemmel a Vasas a 4. helyen várja a bajnokság tavaszi folytatását, 31 pontot szerzett, ugyanannyit, mint a közvetlenül mögötte álló BVSC.

A piros-kékek nyílt levelének közzététele után megkerestük Szűcs Leventét, hogy megkérdezzük, mit szól a rivális gesztusához.

SZŰCS LEVENTE (BVSC-Zugló) a vlv-nek:

- Természetesen nagyon jólesett, pozitív visszajelzésnek tekintjük, azt az elvet erősíti ez a kezdeményezés, hogy a sportszerűség mindennél fontosabb. Egyébként szomorú, hogy nagyjából egyedül maradtunk, voltak csapatok, amelyek nem mentek bele hasonló közös megegyezésbe.

Természetesen nekünk is megfordult a fejünkben az a lehetőség, hogy az adott helyzetet kihasználva valószínűleg könnyedén megszerezhetjük a három pontot, ami sokat számított volna, hiszen közvetlen riválisunkról van szó. Én már akkor is azon a véleményen voltam, hogy ilyen áron nem szeretnénk azt a bizonyos három pontot. És bár a most lejátszott meccsen kikaptunk, hosszú menetelés végén éppen ezen a mérkőzésen fogyott el az erőnk, most is azt mondom, hogy jó döntést hoztunk november elején.

Bátran tükörbe nézhetünk és ha visszamehetnénk az időben, nem döntenék másként, mint akkor. Hiszek abban, hogy az élet, a sport "ikszre játszik", s a most tanúsított sportszerű magatartásunkat egyszer majd "visszakapjuk".