FACEBOOK

Total Player Award 2020 - Elkezdődött a játék - Varga Dénes álomcsapata

Total Player Award 2020 - Elkezdődött a játék - Varga Dénes álomcsapata
hozzászólás, 2020.11.29.

Rendhagyó módon hirdette meg idén hagyományos versenyét a világ vezető vízilabdás szaklapja, a Total Waterpolo. Mivel a Covid elsöpörte a versenyrendszereket, most nem az év, hanem az elmúlt 20 esztendő legjobb női és férfi csapatának tagjait keresik. A győztesek kilétére a közönség, a szakemberek és a sajtó voksainak összesítése után derül fény. Ismertetjük a részleteket és a 2019-es férfi győztes, Varga Dénes kiválasztottjainak listáját.


ELŐZMÉNYEK:

Total Player of the Year 2017 - Sandro Sukno a világ legjobb vízilabdázója

Total Player of the Year 2018 - Felipe Perrone a világ legjobb vízilabdázója


Total Waterpolo-szavazás: Varga Dénes a világ legjobb vízilabdázója! (2019)


A Total Waterpolo idén is megrendezi az egész sportágat felölelő "szavazójátékát". Mivel azonban a vírushelyzet befagyasztotta a versenyrendszereket (egyedül a januári budapesti Európa-bajnokságot sikerült megrendezni), ezúttal nem az év legjobb nő és férfi játékosát keresik. A mostani évszázad, tehát az elmúlt húsz év legjobbjaira lehet szavazni, belőlük áll majd össze a női és férfi álomcsapat.

Maga a szavazási konstrukció nem változott: szakemberek, s a sajtó felkért képviselői juttatták el listájukat a Total Waterpolo szerkesztőségéhez, s az így kapott játékospontszámok kiegészülnek majd a közönségszavazás eredményeként megkapható pontokkal - mindez együtt adja majd a végeredményt. (A sajtó köréből Magyarországról idén is a vlv-t kérték fel a voksolásra.)

A Total Waterpolo posztonként állított elő "kínálatot". A listákon szereplő nevekre voksolhatnak az olvasók is. A versengés folyamata elkezdődött, a szaklap sorra közli a posztonkénti "szavazólapot", s a felkért "zsűritagok" kiválasztottjainak névsorát is.

Érdemes böngészgetni a szavazólistákat, hiszen - természetesen - minden szegmensben találkozni lehet magyar nevekkel is.

NŐI CENTEREK

FÉRFI CENTEREK

NŐI ÉS FÉRFI KAPUSOK

Az újabb és újabb tartalmakat (további posztok szavazólapjait és szakemberek, szerkesztőségek listáit) itt lehet követni


Jó hagyomány, hogy a Total Player éves szavazásának mindegyik végső győztese egyben szavazati jogot is szerez. A szerkesztőség már közzétette a tavalyi férfi díjazott, Varga Dénes voksait.

Dumi nem lenne Dumi, ha nem fejelte volna meg az indoklást egyébként nem igénylő névsort némi kiegészítéssel.

Ebben megemlékezett azokról, akiket nem helyezett ugyan fel a listájára, de akik hatalmas hatással voltak rá a pályafutása során.

Elsőként bátyját, Dánielt említi, aki pusztán a létezésével extra motivációt adott ahhoz, hogy igyekezzen túlszárnyalni őt.

A legtöbb videót Veljko Uskokovicsról nézte, hogy elsajátítsa az ő hihetetlen lövőtechnikáját. E téren a második Alekszandar Sapic.

Megemlítette Sandro Suknót, aki szerinte a második volt azon játékosok sorában, akik a legszórakoztatóbb vízilabdát produkálták (Kásás után!).

Alekszandar Ivovicsot hihetetlen fizikai képességei miatt emelte ki, Vanja Udovicsicset pedig a mai napig szinte utánozhatatlan technikai megoldásai miatt.

Íme, Varga Dénes listája a sportág elmúlt két évtizedének legjobbjairól: