FACEBOOK

Total Waterpolo-szavazás: Varga Dénes a világ legjobb vízilabdázója!

Total Waterpolo-szavazás: Varga Dénes a világ legjobb vízilabdázója!
hozzászólás, 2019.12.16.

Befejeződött a Total Waterpolo nemzetközi szaklap világszavazása: a szakemberek, a média és a közönség szavazatainak összegzése után a férfiaknál Varga Dénes, a nőknél Ashleigh Johnson (USA) lett 2019 legjobb játékosa. A női szakágban Keszthelyi Rita az összesítésben második lett. Cikkünkben a részletek és Varga Dénes reagálása:


A szavazást harmadik éve szervezi meg a Total Waterpolo. Mindkét szakágban 30 szakembert kértek fel a voksolásra - ők csak saját szakáguk legjobbjaira szavazhattak. Mindenkinek a legjobb öt játékost kellett sorrendbe állítani, s az egyes vízilabdázók ennek alapján 5, 4, 3, 2 és 1 pontot kaptak. A média felkért képviselői, 18 szerkesztőség, illetőleg szakíró - Magyarországról a vlv.hu - mindkét szakág képviselőire leadhatták szavazataikat, ugyanolyan pontozásos rendszerben, mint a szakemberek.

A játékosok összesített pontszáma úgy jött létre, hogy a fenti módon kialakult pontszámokhoz hozzáadták a közönségszavazás végeredményét. Voksolni a neten lehetett, megadott lista részvevőire, szigorú technikai feltételek között, regisztráció alapján. A pontszámok itt a következők voltak a helyezések sorrendjében: 25, 20, 15, 10, 5.

A nőknél a közönségszavazást Keszthelyi Rita nyerte Gurisatti Gréta előtt. A két magyar lány a interneten leadott voksoknak összesen több mint 56 százalékát "vitte el".

A férfiaknál Varga Dénes látványos játéka a közönségnél egyértelmű első helyet eredményezett, Dumi a netes voksok 52,43(!) százalékát zsebelte be, megelőzve a német Marko Stammot (11,32 százalék) és a Francesco Di Fulviót (10,38 százalék).

A Total Waterpolo november 8. óta naponta két szavazó voksait hozta nyilvánosságra. A nőknél Ashleigh Johnson fölénye végig egyértelmű volt, nagy előnnyel nyerte az összesítést.  A második helyen Keszthelyi Rita végzett, megelőzve Roser Tarragót. 

A férfiaknál óriási verseny alakult ki az olasz világbajnok Francesco Di Fulvio és Varga Dénes között. Szinte végig Di Fulvio állt jobban, de a közönségszavazást Varga Dénes nagy fölénnyel nyerte és végül a szakemberektől is olyan magas összpontszámot kapott, hogy 8 pontos előnnyel lett első olasz vetélytársával szemben.

Fontos tudni, hogy a szavazatokat mindenkinek megadott határidőre le kellett adnia, a verseny állásának folyamatos változása tehát nem lehetett hatással a voksolókra.

A szavazás összesített végeredménye:



VARGA DÉNES a vlv-nek:

- Nagyon örülök ennek a díjnak. A vízilabda-pályafutásom - talán mondhatjuk - utolsó szakaszába lépve sikerült egy olyan szezont produkálnom, olyan teljesítményt nyújtanom, amivel "bezsebelhettem" ezt az elismerést. Talán nem kell ecsetelni, hogy milyen sikeres szezonon vagyunk túl a Fradival. Látni kell, hogy sokan a válogatottbeli szereplést tartják a legfontosabbnak egy adott szezonban és ezen a téren nekem - a kvangdzsui világbajnokságon - nem sikerült bizonyítanom, így külön nagy elismerésnek tartom ezt a díjat.

Amit még szeretnék kiemelni: nagyon tetszett és nagyon nagyra értékelem, hogy megnyertem a közönségszavazást, mert tudom, hogy kis hazánk kvázi összefogott, hogy minél több szavazatom legyen. Sok forrásból értesültem arról, hogy emberek megosztották egymással a szavazás módját, ezért külön hálás vagyok mindenkinek, aki szavazott!


ÍGY SZAVAZOTT A SZAKMAI ZSŰRI A NŐI SZAKÁGBAN

ÍGY SZAVAZOTT A SZAKMAI ZSŰRI A FÉRFI SZAKÁGBAN

ÍGY SZAVAZTAK A MÉDIA FELKÉRT KÉPVISELŐI


A KÖZÖNSÉGSZAVAZÁS VÉGEREDMÉNYE A NŐKNÉL

A KÖZÖNSÉGSZAVAZÁS VÉGEREDMÉNYE A FÉRFIAKNÁL


2019 NŐI ÁLOMCSAPATA A SZAVAZATOK ALAPJÁN



2019 FÉRFI ÁLOMCSAPATA A SZAVAZATOK ALAPJÁN