FACEBOOK

FTC-Vasas - nincs halasztás!

FTC-Vasas - nincs halasztás!
hozzászólás, 2020.11.10.

FTC-Vasas rangadót rendeznek szerdán az OB1-ben. A tévés meccset a piros-kékek szerették volna elhalasztani, de erre nincs mód, amit viszont a Vasas vezetése erőteljesen kifogásol. Részletek:


A Vasas SC honlapján kedden délután erélyes hangvételű cikk jelent meg arról, hogy összehangolatlan, következetlen a különböző sportágak gyakorlata a Covid-érintettség miatti meccshalasztások szempontjából. 

Az apropót a vízilabda adja, ugyanis az A-Híd VasasPlaket közösségét másodszor érte el a járvány. A BVSC elleni múlt szombati mérkőzésüket (a vasutasokkal kötött megállapodás alapján) elhalasztották, de a szerdai FTC-Vasas rangadó ügyében ezt már nem tudták megtenni. Ezért a Vasas csapatában a szerdai meccsen várhatóan sok ifijátékos szerepel majd, amit a klub vezetése "irreális viszonyok" jelzővel illet, s hiányolja az egységes szempontrendszer alapján meghozott döntéseket.


A VLV HÍRMAGYARÁZATA

A sportág vezetése már korábban úgy foglalt állást, hogy rendkívül komoly érdek fűződik a versenyek folyamatosságához, ahhoz, hogy a versenynaptárban szereplő mérkőzéseket lejátsszák a csapatok. (Lényegében ezen elv következetes érvényesítése után sikerült befejezni az egyszer félbeszakadt Magyar Kupa-versenysorozatot.) 

A második járványhullám a korábbinál is súlyosabban befolyásolta a klubok életét, mint folyamatosan frissülő cikkünkből is kiderül, a Tatabánya kivételével valamennyi csapatot kisebb-nagyobb mértékben érintette a Covid.

Azon klubok számára, amelyek nem akartak a megszokottnál gyengébb játékosállománnyal kiállni egy-egy meccsre, kiskaput jelentett a versenyszabályzat adta lehetőség, miszerint a két érintett klub meghatározott feltételek  - többek között 100 ezer forint befizetése - mellett közösen halaszthatott. Ezzel élt korábban a Szeged és maga a Vasas is, amely a múlt szombati meccsét a BVSC-vel megállapodva halasztotta el. A piros-kékek tájékoztatása szerint hat fontos játékosuk és a vezetőedző tesztje lett pozitív, így a szándék az volt, hogy a szerdai FTC-Vasas meccset is később játsszák le. A kiskapu azonban időközben bezárult. (Vagyis nem a Fradi volt rugalmatlan a kérés kezelését illetően.)

A vlv értesülése szerint hétfőn délután az MVLSZ székházában a kialakult Covid-helyzet áttekintésére gyűltek össze tekintélyes szakemberek, a sportág vezető képviselői, s az egyik eldöntendő kérdés éppen a Fradi-Vasas ügye volt. A tanácskozás menet közben alakult át hivatalos elnökségi üléssé és a testület olyan döntést hozott, hogy szigorítja az eddigi szabályozást, korlátozza az érintett csapatok halasztásról szóló megállapodásának megkötését. 

Az egyszerű "közös megegyezés" lehetősége megszűnt, mindenkinek le kell játszania a kiírt mérkőzését, ha (ifikkel együtt) 7 (hét) játékost ki tud állítani. (Ez a szám egyébként megfelel a jelenlegi nemzetközi gyakorlatnak, a LEN is ilyen paramétert határozott meg a BL-selejtezőtől visszalépést fontolgató külföldi csapatoknak.) Az akadályoztatást (hatósági karanténba kerülést) megfelelő módon igazolni kell, s ha az valóban lehetetlenné teszi a kiállást, akkor maga az MVLSZ dönt a halasztásról.

Ilyen előzmények után rendezik meg a Népligetben szerdán 19.30-kor - nézők nélkül - az FTC-Vasas rangadót. A találkozót az M4 Sport közvetíti.

Címkék:
koronavírus