FACEBOOK

Kormánytámogatás érkezik a budapesti BL-tornák megrendezésére

Kormánytámogatás érkezik a budapesti BL-tornák megrendezésére
hozzászólás, 2020.11.03.

A Magyar Vízilabda Szövetség csaknem 870 millió forintos költségvetési támogatást kap a LEN Bajnokok Ligája 2020-21-es szezonja budapesti tornáinak megrendezésére. Részletek: 


A Magyar Közlöny hétfőn késő este megjelent száma ismerteti az Orbán Viktor miniszterelnök aláírásával ellátott kormányhatározatot. Ez rögzíti: a kormány támogatja, hogy az MVLSZ a LEN kérésére házigazdája legyen a 2020/2021-es LEN Férfi Vízilabda Bajnokok Ligája egyik csoportkörének, garanciát vállal a megrendezésre.

A támogatás összege 868 800 000 forint, azzal el kell számolni, a fel nem használt összeget vissza kell utalni.

A hír megjelenése után több internetes medium tévesen interpretálta a támogatás "tárgyát", s a vlv-t idézve a jövő heti budapesti BL-selejtezőt nevezte meg a támogatott sporteseménynek, helyszínnek pedig a tornának otthont adó Nyéki Imre Uszodát.

Nos, a valós helyzet az, hogy a támogatás a BL-főtábla három budapesti tornájának megrendezésére érkezik, a versenyek helyszíne pedig a Duna Aréna lesz.

A jövő hét második felében ad helyszínt Budapest egy selejtezőtornának, amit az OSC rendez (nézők nélkül!), innen egy csapat juthat be a BL-főtáblára. Mint megírtuk, az ottani versenyek lesznek most új rendszerben lebonyolítva, nem oda-vissza utaznak egymáshoz a csapatok, hanem három tornán vesznek részt körmérkőzéses rendszerben.

A BL-főtábla mezőnye 12 tagú lesz. A csapatokat már két csoportba osztották az egyik csoport három tornája Budapesten lesz (itt játszik a címvédő FTC), a másiké Róma mellett, Ostiában.

E három budapesti torna megrendezésére adja a támogatást a kormány. A várható időpontok: december 15-17., március 2-6. és április 20-23.

A határozat "felhívja a miniszterelnök kabinetfőnökét, hogy gondoskodjon a Magyar Turisztikai Ügynökség Zártkörűen Működő Részvénytársaság útján a Sportesemény lebonyolításához kapcsolódó turisztikai szempontok érvényesítéséről."

Ez utóbbi azt jelenti, hogy a mérkőzéseket korlátozott számban nézők is megtekinthetik. Az MVLSZ főtitkára, Gáll Péter a vlv-nek kedden délelőtt elmondta, hogy a sportlétesítmény befogadóképességének 30 százalékáig terjedően fogadhat majd nézőket a helyszín, a budapesti Duna Aréna.

A vlv korábban megírta, hogy a LEN milyen szigorú intézkedéseket ír elő a mostani időszak tornáinak megrendezéséhez. 


A VLV KORÁBBI CIKKEI:

BL-SELEJTEZŐK

VARGA DÁNIEL ÉS ZSIVKO GOCICS REAGÁLÁSA A SORSOLÁSRA

A BUDAPESTI BL-SELEJTEZŐ PROGRAMJA

LEN-PROTOKOLL

A BL-FŐTÁBLA SORSOLÁSA, AZ ELSŐ BUDAPESTI (KORMÁNY ÁLTAL TÁMOGATOTT) TORNA MENETRENDJE