FACEBOOK

Csendes megemlékezés ezrek részvételével a Margitszigeten

Csendes megemlékezés ezrek részvételével a Margitszigeten
hozzászólás, 2020.06.19.

Csütörtökön este ezrek rótták le kegyeletüket a margitszigeti Hajós bejáratánál kialakított kegyeleti helynél, Kárpáti Görgyre és Benedek Tiborra, a vízilabdasport korszakos személyiségeire emlékeztek.


Özönlött a tömeg a Margitszigetre. Este 9-kor már jócskán ellepték a mécsesek a Hajós Alfréd Nemzeti Sportuszoda mellett kialakított emlékezőhelyet. Nagy méretű, mosolygós Benedek Tibor-fotó fogadta a megemlékezőket, mintha csak Tibor összecsapta volna a kezét: "Nahát! Ennyien eljöttetek?"



Kondoleált az állami sportvezetés és természetesen a sportág hazai irányításának több egyénisége, s később a "köznép" tiszteletadásakor is rendre feltűnt egy-egy ismert ember a sorban.

Megrendülten búcsúztak a magyarok Benedek Tibortól és Kárpáti Györgytől.

A megemlékezés hivatalosan 9-kor kezdődött - beszéd nem volt - az emberek azonban ezután is folyamatosan jöttek és jöttek.

Fél 11 kor még mindig a szökőkútig tartott a türelmesen várakozók sora, s érkeztek további megemlékezők, akik nyilván úgy gondolták, megvárják a tülekedés végét és amikor már nincs senki az emlékhelyen, akkor róják le kegyeletüket. Tévedtek.

A saját szemünkkel láttuk, hogy a vízilabdaélet egyik ismert szereplője egymásután öt kis mécsest gyújtott meg egyenként és tette azokat a lépcsőre. Vagyis a megemlékezésre eljött emberek nemcsak magukat képviselték, konkrét megbízásból is elhelyeztek mécseseket. Mindazok képviseletében, akik nem lehettek jelen. És persze, az összes magyar nevében. Úgy tudjuk, hogy Miskolcon, Egerben, Debrecenben és Szegeden is tartottak hasonló megemlékezést.

Ezen az estén az ország a magyar vízilabdasport nagy alakjait siratta.


VLV-VIDEÓ:


Búcsú - csendes megemlékezés Benedek Tiborról és Kárpáti Györgyről