FACEBOOK

Búcsú a Császártól - véget ért a válogatott összetartása

Búcsú a Császártól - véget ért a válogatott összetartása
hozzászólás, 2020.05.29.

Pénteken megtartotta utolsó edzését a válogatott keret, s ezzel befejeződött a Császár Komjádi Sportuszodában megrendezett öthetes összetartás. Märcz Tamás és Manhercz Krisztián a vlv kamerája előtt:


A 20-as keret:

Bisztritsányi Dávid, Kardos Gergely, Nagy Viktor, Vogel Soma - kapusok,
Angyal Dániel, Bátori Bence, Erdélyi Balázs, Hárai Balázs, Hosnyánszky Norbert, Jansik Szilárd, Kovács Gergő, Manhercz Krisztián, Mezei Tamás, Nagy Ádám, Német Toni, Pohl Zoltán, Sedlmayer Tamás, Varga Dénes, Vámos Márton, Zalánki Gergő - mezőnyjátékosok.
  


VLV-VIDEÓK:


Märcz Tamás a vlv-nek

- Szervusz, Tomi! Köszöntelek a vlv kamerája előtt. Véget ért a felkészülés, nem is tudom, hány hét volt, több szakasza volt, kérlek, foglald össze, mit végeztetek, milyen volt az egész?

- Összességében öt héten át voltunk együtt, ebből három héten keresztül nem teljes keret volt, de azok a játékosok, akik bajban voltak az uszoda szempontjából, itt voltak és ez, azt gondolom, nagy segítség volt, különösen azért, mert akkor még nem tudtuk, hogy milyen hosszú időre kel berendezkedni erre a karanténidőszakra. Piicit "átmentettük" azokat a játékosokat, illetve tudtunk két hetet együtt dolgozni úgy, hogy a teljes, 20 fős keret itt volt. 

Fontos volt, hogy legalább két hét erejéig ez a társaság együtt legyen, előremutató és csapatot erősítő két hét volt. Jó hangulatban is telt, keményen és jól dolgoztak a játékosok, aminek örülök. Motiváltak is voltunk, itt a végén, az utolsó hétre adtunk egy kis pluszmotivációt  nekik, téthelyzetet teremtettünk játékban és különféle feladatokban. Öröm volt látni, hogy milyen komolyan vették és mennyire hajtja őket a győzelmi szellem. 

- Mondtad az elején, az első nap után, hogy különböző állapotban vannak a játékosok a karanténszünet miatt. Hogy sikerült felhozni őket egy szintre?

- Én úgy látom, hogy szépen összecsiszolódtak a játékosok, azok, akik keményebb tornatermi munkát végeztek vagy nem jutottak vízhez, kevés úszóedzésük volt, azok is felfejlődtek. Pörgősek voltak az edzések, nem voltak monotonok és amikor játékra került a sor vagy dinamikusabb feladatok voltak, akkor lehetett látni, hogy azért szép lassan magukra találtak a játékosok.

Fontos volt, hogy ez így teljen ez az időszak, még akkor is, ha a szokásoktól eltérően most nem érkezik világesemény a felkészülés után, hanem egy klubidőszak kezdődik el. A klubedzők eldöntik, hogy most tudnak-e, akarnak-e adni egy kis pihenőt vagy azonnal folytatják. Biztos vagyok abban, hogy azok a játékosok, akik most a keretben voltak, szépen felfejlődtek fizikailag.

- Mit tudsz a jövőről. Elég messzinek tűnik, hogy legközelebb mikor lesz tétmeccs, még meg se hirdették, de egyáltalán, mire készülsz?

- Nagyon sok minden a levegőben lóg. Nem fixálódtak a magyar bajnokság napjai, illetőleg a kupanapok sem, bár a tervezetek már megvannak. Nem látjuk, hogy a LEN hova fogja beilleszteni az általa kiírt kupákat, illetve még azt sem tudjuk, hogy a felfüggesztett Világliga-mérkőzésnapok hova kerülnek. Ugye, a terv szerint ez folytatódna, le lenne játszva a sorozat, de nem kaptunk információt, hogy valóban megvalósul-e, hogyan és mikor, úgyhogy ezek még jövőbeli kérdések. Azt gondolom, ahogy az egészségügyi helyzet tovább stabilizálódik, ezekre a kérdésekre is kapunk majd választ a nemzetközi szövetségektől.

- Gondolom, azért, amikor a szövetségnél készül a  versenynaptár, adsz időpontokat, amikorra szeretnél összetartást.

- Igen, az egyik nagyobb ilyen időszak pont akkor lesz, amikor az olimpiai kvalifikációs tornát megrendezik és ennek már van időpontja: 2021. február 17-24. Várhatóan ehhez alkalmazkodik majd a magyar bajnokság is kicsit, hiszen van itt kanadai, esetleg görög és montenegrói játékos is, akik érdekeltek a kvalifikációs tornán, úgyhogy elképzelhető, hogy a Liga és az elnökség hoz egy leállásról szóló döntést arra az időszakra. Ha így lesz, ezt szeretnénk majd kihasználni válogatott szinten, hogy a játékosok relatíve hosszabb időre együtt lehessenek.

- Köszönöm szépen a tájékoztatást.



Manhercz Krisztián a vlv-nek


- Szervusz, Manó! Egy újabb válogatott-összetartásnak van vége. Kérlek, mondd el: hogy érezted magad, mi volt, mennyit fejlődtél a korábbiakhoz képest?

- Hát igen, egy elég furcsa időszak után gyűltünk össze megint: egy győztes Európa-bajnokságot követően, mégis, másfél hónapos kihagyás után. Ahhoz képest, ami volt, nyilván mindannyian fejlődtünk, nagyon jó érzés volt újra vízbe ugrani.

Ugye, az ötödik hetet fejeztük be ezzel az edzéssel. Örülök, hogy együtt tudtunk lenni így a fiúkkal, meg annak is, hogy egy ilyen időszak után mégis valamennyire edzésbe tudtunk kerülni, ha nem is ugyanabban a ritmusban, ami majd a rendes bajnoki szezonban lesz, hanem csak napi egy edzésel, de jó, hogy ezt ki tudtuk használni.

- Mi vár most rád, az OSC mennyi pihenőt ad?

- A jövő héten már kezdünk Varga Danival.

- Az nem egy nagy pihenés...

- Nem, de azt gondolom, hogy ez szükséges,  hiszen ennek a csapatnak össze kell majd szoknia. Bár a magyar játékosok maradtak, változik a struktúra, a vezetés, szóval össze kell szoknunk.

- Mit vársz a nyári tornától, ettől a Magyar Kupától?

- Nagyon mesze van és nagyon felborult a bajnokság. Majdnem minden csapat megváltozik, ugye a Fradi tudott valamelyest "stagnálni", ugyanazok a játékosok maradtak. Több jó csapat lesz, kicsit kiegyenlítődik a mezőny, gondolom, hogy jó mérkőzésekre számíthatunk.

- Köszönöm szépen, legkésőbb akkor találkozunk.