FACEBOOK

Edzésriport a Csasziból - elkezdődött a heti munka

Edzésriport a Csasziból - elkezdődött a heti munka
hozzászólás, 2020.05.25.

A hétvégi pihenő után folytatták a munkát Märcz Tamás kerettagjai a Császár-Komjádi Sportuszodában. A délelőtti edzésen végre újra jelen lehettünk mi is!


Szikrázó napsütés, sűrű zápor, erős, hideg szél - volt itt minden, amikor a válogatott keret megtartotta e heti első vizes edzését hétfőn, a Császár-Komjádi nyitott, 50-es medencéjében..

A fiúk fele kiscsoportos erőnléti edzésekről érkezett, a többiek bőszen melegítettek a parton, majd, amikor mindenki együtt volt, Märcz Tamás tartott egy rövid eligazítást és usgyi, a vízbe. (Pohl Zoli lábujja megsérült, így ő kihagyta az edzést.)


​vlv-fotók az edzésről


A megszokott úszáspenzum teljesítése bő fél órán át tartott, (a kapusok addig lábtempóztak,) ezután rögtön előkerültek a labdák. Először háromszögben passzoltak egymásnak a játékosok, majd két csoportban lövöldöztek kapura. A harmadik csoport gumikötélre kötve úszott a faltól előre, ameddig csak tudott, kizárólag lábtempót használva, felemelt kezekkel. A stáb egy idő után mindenféle technikai feladatot. A két kapunál alövéseket különböző módon akadályozták a kijelölt ideiglenes védők, de a kontaktusokat szépen elkerülte a vízben mindenki.

Az edzés utolsó szakaszában óriási eső zúdult az edzés helyszínére, a stáb tagjai tető alá vonultak,, majd amikor sípszó jelezte a gyakorlás végét, öten-hatan még vízben maradtak, versenyben lövöldöztek Kardos Gerely kapujára.

Szakmai összefoglalót majd a hét utolsó edzésnapján kérünk Märcz Tamástól, ezúttal Bisztritsányi Dávidot, a keret négy kapusának egyikét kértük a kameránk elé.

VLV-VIDEÓ:


Bisztritsányi Dávid a vlv-nek

- Szervusz, Biszto! Köszöntelek a vlv kamerája előtt!

- Szia.

- Megint egy újabb év, már nem is tudom, hogy hogy van ez, évzárás, évnyitás, hogy hol tarunk pontosan... Mindenesetre itt vagy a válogatott keretében, és ez nagy dolog, gratulálok is hozzá. Milyen érzéseid voltak? Mi történt eddig? Ugye, ti már három-négy hete itt vagytok.

- Igen, ez talán már az ötödik vagy a hatodik hét. Hát, nagyon jó. Nagyon örültem, hogy lehetőségem nyílt arra, hogy a koronavírusos időszakban edzhessek és hat hét majdhogynem semmittevés után újra vízbe mehessek. Azért a "semmittevés" szót idézőjelbe tenném, mert mindent megtettem, mondhatni, életemben először a hosszabb szünetben, minden nap futottam, gyógytornáztam, kicsit erősítettem. Soha nem tértem még így vissza nagyobb pihenő után, úgyhogy jó volt elkezdeni nagyon.

- Hogy viselt meg jobban, fizikailag inkább vagy lelkileg?

- Is-is, bár azért, sokan mondják és ez teljesen így is van: amit az egyik oldalon elveszítesz azzal, hogy a napi rutinodból kiszállsz, ami a munkádat veszélyezteti, azért nagyon sok időt tudtam a családommal tölteni és ez nagyon-nagyon jó volt. Szerencsére az UVSE-ben és a vízilabda-társadalom nagy részében nem érezték meg, nyilván láttuk, hogy azért vannak klubok, ahol akár ezzel az indokkal vagy más indokkal, de most kicsit hátrébb vonulnak, én nagyon szurkolok, hogy minél hamarabb talpra álljanak. Szerencsére az UVSE-nél semmi olyan probléma nincs, ami hátráltatott volna minket. 

- Jó, hát, mondd el, kérlek, hogy itt a válogatottnál mit végeztetek eddig, hogy teltek a hetek és most hol tartotok?

- Tulajdonképpen amit lehetett csinálni a játékon kívül, azt mindent meg tudtunk csinálni. A kapusok lábtempóztak, a mezőnyjátékosok úsztak, volt rengeteg lövés, passzolás. Nyilván, érintkezni még nem úgy lehet, ahogy mi szeretnénk, ahogy megszoktuk, úgyhogy kétkapus gyakorlások nem voltak még. Sőt, igazából konkrét gyakorlás sem.

Én azt hiszem, ennek az egésznek az volt a lényege, hogy akiknek nem volt lehetőségük edzeni, azok kicsit karban tudták magukat tartani, újra formába tudtak lendülni, illetve maga a hangulat a csapatépítés szempontjából nagyon jó volt. Nagyon élvezem ezt az egy hetet, ami még hátravan. Úgy hallom, hogy lesz majd egy kis csapatprogram is. Nagyon jó érzés itt lenni és felüdülés újra vízbe ugrani.

- Köszönöm szépen, jó munkát kívánok!


vlv-fotók az edzésről


A keret:

Bisztritsányi Dávid, Kardos Gergely, Nagy Viktor, Vogel Soma - kapusok,
Angyal Dániel, Bátori Bence, Erdélyi Balázs, Hárai Balázs, Hosnyánszky Norbert, Jansik Szilárd, Kovács Gergő, Manhercz Krisztián, Mezei Tamás, Nagy Ádám, Német Toni, Pohl Zoltán, Sedlmayer Tamás, Varga Dénes, Vámos Márton, Zalánki Gergő - mezőnyjátékosok.
  


vlv-fotók az edzésről