FACEBOOK

Gyorsan véget ért pengeváltás két vidéki klub között - a Tatabánya indul az OB1-ben!

Gyorsan véget ért pengeváltás két vidéki klub között - a Tatabánya indul az OB1-ben!
hozzászólás, 2020.05.20.

Nyilván nem tudatosan, de "hírbe hozták" a Tatabánya csapatát a PVSK keddi sajtótájékoztatóján. A két klub gyorsan rendezte a konfliktust, ami példás.


"Többen konkrétan jelezték, Tatabánya, Szombathely, hogy nem óhajt részt venni az OB1-ben vagy nem tud..." - mondta a pécsi klub elnöke a keddi sajtótájékoztatón - 12.40-nél.

Az információ minket is meglepett, ezért szerdán reggel érdeklődtönk a tatabányai klubnál, hogy állnak, tényleg lemondanak-e az első osztályú szereplésről.

A technikai vezetővel beszéltünk, aki elmondta, hogy álhírről van szó, ami érzékenyen érintette őket, hiszen éppen a keret kialakításán dolgoznak, játékosokkal tárgyalnak.

SZOLNOK ISTVÁN technikai vezető (TVSE) a vlv-nek:

- Nem tudjuk, minek alapján hangzott el a PVSK-Füszért keddi sajtótájékoztatóján, hogy a Tatabánya nem tud elindulni az OB1 következő szezonjában. Emiatt a pécsiektől helyreigazítást kértünk. A pécsi klub ezt meg is tette, ezzel mi az ügyet lezártnak tekintjük félreértésként kezeljük és a jó viszonyt a továbbiakban is szeretnénk fenntartani .

A klubunknál - ahogy mindenütt máshol - érezzük a gazdasági gondok következményeit, a fizetések csökkennek, de folyamatosan tárgyalunk a játékosokkal, alakul a keret és nevezni fogunk a 2020-21-es bajnokságra.

A bajnoki szezon váratlan félbeszakadása, majd eredményhirdetés nélküli lezárása számunkra kedvező döntés volt, hiszen a tabella utolsó helyén álltunk, de szeretném megjegyezni, hogy egyrészt a bajnokságból még fontos mérkőzések voltak hátra, másrészt pedig a döntés úgy született meg, hogy azt a Liga csapatainak túlnyomó többsége támogatta.

Amint a keretünk kialakul, állunk a sajtó rendelkezésére bővebb információkkal, addig is még egyszer szeretném hangsúlyozni: a TVSE indul a következő bajnokságban!


A pécsiek gyorsan közzétett helyreigazítása:

 

Címkék:
Tatabánya PVSK