FACEBOOK

Bizakodó Tatabánya - riportfilm a DigiSporton

Bizakodó Tatabánya - riportfilm a DigiSporton
hozzászólás, 2018.10.20.

Zsinórban negyedik OB1-es szezonjának vágott neki idén a Tatabánya férfi vízilabdacsapata. A korábbi években a bennmaradás volt Zantleitner Tamás pólósainak célja, idén azonban már szintet lépne a Debrecen ellen győzelemmel rajtolt Bányász. A DigiSport stábja járt Tatabányán, s a pénteki Reggeli Startban leadott riportfilmjüket ismertetjük és mutatjuk be.


A filmben a vezetőedző mellett két játékos is nyilatkozik, megvilágítva, hogy hol tart a tatabányai csapat, milyen céljai, reményei vannak erre a szezonra vonatkozóan.

Márkus Martin és Máthé Balázs azt emeli ki, hogy játékosbarát edzőjük van, aki nagyon jó vízilabdázó volt és rendkívül fontos neki a meló. 

A riportfilm ezután bemutatja az "őstatabányai" Zantleitner Tamás vezetőedzőt, aki elmondja, hogy annak idején egy alkalommal hatodik helyen végeztek a magyar bajnokságban, továbbá szerepeltek Magyar Kupa-döntőben a Fradi ellen - a város vízilabdaéletének ezek az eddigi legjobb eredményei. A szakember játékosként később az Újpesttel BEK-győztes, Szuperkupa-győztes lett, háromszor hódította el csapatával a LEN kupát, négyszer a magyar bajnoki címet és kétszer a Magyar Kupát. Nyolc fővárosi év után 30 évesen fejezte be a vízilabdát, s tért haza Tatabányára. Elhatározta, hogy nem megy az uszoda közelébe, de ezt nem bírta sokáig tartani, előbb úszni kezdett, majd megfűzték, hogy szerepeljen az OB2-es csapatban. AZ OB1B-ben már játékosedző volt, aztán, mint mondja, nem harcolták ki, hanem szerencséjük volt: a létszám felemelésével eljutottak a legmagasabb osztályba.

Az első évben a bennmaradás volt a cél, ami nagy küzdelemben sikerült. Ez azért volt jelentős teljesítmény, mert amikor annak a szezonnak az elején eldőlt, hogy vállalják az OB1-et, már nem nagyon lehetett játékost igazolni. A második idényben egyet léptek előre, ismét OB1-esek maradtak. Tavaly nem sikerült feljebb jutni, ismét a 14. helyen végeztek, de pontszámban jobban teljesítettek, mint egy évvel korábban.

Az idei terv az, hogy a legjobb 12 csapat közé kerüljenek, tehát "ne a play outban", a kiesés elkerüléséért kelljen szerepelniük a végjátékban.

A Tatabánya az alapszakasz B csoportjában szerepel és vannak csapatok, amelyekkel szemben kötelezőnek tartják a győzelmet. A vezetőedző szerint az OSC, a Szolnok és a Miskolc kiemelkedik a mezőnyből, de a másik öt csapat nagy küzdelmet vív majd egymással, sok keresztbe verés lesz, ezért minden győzelemnek nagyon kell örülni.

A csapategységnek használt, hogy az utóbbi két évben sikerült minimálisra csökkenteni a játékosvándorlást. A mostani szezon előtt kapusposzton akartak erősíteni, hogy legyen két jó kapusuk és két fiatal mezőnyjátékossal gyorsították a csapatot.

A játékosok elmondják, hogy bizakodóak, mert nagyon jó a tatabányai játékosanyag, kemény munkát végeznek és már most látható, hogy csapatként funkcionálnak. Úgy gondolják, hogy ennek meglesz a gyümölcse.

Zantleitner Tamás ars poeticája: "Mindent a játékosokért!". Mint mondja, ha kell, fegyelemmel, ha kell, vidámsággal, de próbálják vízilabdázóikból a maximumot kihozni.

Első bajnoki meccsükön a nagy rivális Debrecent sikerült legyőzni hazai pályán egy góllal. 

A teljes riport:


Bizakodó Tatabánya - riportfilm a DigiSporton