FACEBOOK

Vincze Balázs az UVSE vezetőedzője

Vincze Balázs az UVSE vezetőedzője
hozzászólás, 2020.05.05.

Az egykori játékostárs, Vincze Balázs veszi át a vízilabdasportból távozó Benedek Tibor helyét az UVSE kispadján.


Benedek Tibor hétfői közleményében utalást tett utódjára, ezt írta:


Örömömre szolgál, hogy helyemet remek szakember veszi át, akinek nyugodt szívvel adom át a még hátralévő hónapokra a felnőtt csapat irányítását és akinek a személyéről hamarosan tájékoztatjuk a vízilabda barátait.


Az UVSE kedden, kora délután tette közzé a hírt, hogy Vincze Balázs a csapat új vezetőedzője és szakmai igazgatója.


"Vincze Balázs eredményei, elhivatottsága és edzői kvalitásai révén biztosak vagyunk abban, hogy a férfi szakág fejlődése töretlen marad, a Benedek Tibor által kijelölt úton halad tovább az UVSE.

"Furcsa érzésem van! Játékosként én passzoltam Tibinek, most tőle kaptam egy átadást. Igyekszem gólra váltani, ahogy Ő tette ezt megszámlálhatatlan alkalommal. Jó érzés újra újpesti klub kötelékébe tartozni."

Vincze Balázs újpesti kötődése több mint 40 évre nyúlik vissza: 1978-ban kezdett vízilabdázni az Újpesti Dózsában. A sokszoros Magyar bajnok, kétszeres Európa-bajnok, világkupa győztes Vincze, három olimpián is részt vett. 1991-ben megválasztották az év játékosának. Meghatározó tagja volt annak a legendás Újpestnek, amellyel 1993-ban LEN-kupát, majd egy évvel később Bajnokok Ligáját és európai Szuperkupát nyert.

Aktív játékos karrierjét követően, 2005-től 2010-ig a BVSC vezetőedzője volt, majd a Szegedet irányította.

2014-től az OSC vezetőedzője volt, 2017 nyarától Szombathelyen lett szakmai igazgató. 2018-tól az utánpótlás bizottság tagja és U12-U15 közötti korosztály szövetségi kapitánya - tette közzé az UVSE.



Címkék:
Vincze Balázs