FACEBOOK

Mi újság? - Bedő Krisztián

Mi újság? - Bedő Krisztián
hozzászólás, 2020.02.08.

A 26 éves Bedő Krisztián fél évre a francia élmezőnyhöz tartozó Noisy-le-Sec csapatához igazolt. Már lejátszotta első bajnokiját és éppen a jövő keddi limogesi francia-magyar Világliga-selejtezőre szervezte az útját, hogy a lelátóról szurkoljon a magyar csapatnak, amikor Barcelona világbajnoka meghívót kapott Märcz Tamástól a meccsre. Úgyhogy nem szurkolhat, a vízben lesz dolga...


BEDŐ KRISZTIÁN a vlv-nek:

- Mi történt veled azóta, hogy a miskolci "események" kapcsán beszéltünk?

- Amint megjelent az a bizonyos hír, elkezdtek jönni az ajánlatok. 

- Megtudhatunk részleteket?

- Magyarországról hat csapat keresett, de nem a "topszintről", ahova én törekszem. Olaszországból is két helyre hívtak, volt egy ajánlat Új-Zélandról és ez, amit végül választottam, Franciaországból.

- Miért e mellett döntöttél?

- Több szempontból is ezt tartottam a legmegfelelőbbnek. Először is: olyan csapatban akartam ezt a fél évet eltölteni, ahol kemény munka folyik, s még vannak céljaik a klubszezon hátralévő időszakában. A másik: egyelőre csak fél évre akartam elkötelezni magam, s többnyire másfél éves szerződéseket kínáltak. Itt a Noisynál a center hirtelen úgy döntött, hogy befejezi a pályafutását, tehát kifejezetten a szezon végéig szólóan kerestek a helyére valakit. Végül: azért az is egy szempont volt, hogy lényegében Párizsban lakhatok, hiszen Noisy a francia főváros szélén található, metróval juthatok el a belvárosba. Voltam már korábban Párizsban a barátnőmmel és terveztük, hogy visszatérünk. Gyönyörű hely, mindig tud újat mutatni és most lehetőségem lesz megismerni a várost, az itteni kultúrát.

- Milyen az új csapatod?

- Egyáltalán nem rossz. Itt játszik Antonio Petkovics - ugye, őt nem kell bemutatni senkinek. A csapatban van a szlovák válogatott Martin Kolarik, akit otthon is jól ismernek, mint a kanadai válogatott kapusunkat, Dusan Alekszicset is, aki egy időben a Debrecen kapuját védte. Van francia válogatottunk is Marzuki személyében. Igazi nemzetközi csapat, szerb és dán idegenlégiós is szerepel nálunk. A kezdő csapatunk abszolút erős.

- Hogy álltok a bajnokságban?

- Épp egy vesztes mérkőzésen vagyunk túl, ezen mutatkoztam be, a Lille ellen. A harmadik helyről lecsúsztunk a negyedikre, a végső cél az első négy hely valamelyikének és az ezzel járó nemzetközi kupaindulási jognak a megszerzése.

- Milyenek az első tapasztalatok?

- Nekem nagyon fontos volt, hogy bárhol töltöm ezt a fél évet, ne látszódjon meg rajtam, tehát kemény edzésmunkát végezhessek egész idő alatt. Már most látható, hogy ilyen szempontból tökéletesen döntöttem, nyugodt szívvel mondhatom, jóval többet dolgozunk, mint amennyit korábban otthon kellett. Sok a vizes edzés és a kondi is - kevés pihenő mellett. Teljesen elégedett vagyok, rendesek a társak is, jó a hangulat. 

- Hogy boldogulsz a franciával?

- Angol a közös nyelv, mindenki angolul beszél, de jól mutatja a csapatvezetés hozzáállását, hogy szóltak, ha szeretnék külön franciatanárt, akkor intézik, hogy legyen. Segítőkészek, minden jól meg van szervezve egészen odáig, hogy közösen eszünk, mert még azt is "kézben akarják tartani", hogy milyen táplálékot viszünk be a szervezetünkbe. Állandóan nyitva áll számunkra egy klubterem, ahol játszhatunk, közösen eltölthetjük a szabadidőt. Természetesen a lakást is a klub biztosítja.

A kondiedzéseink minőségiek, odafigyelnek minden részletre. Minden héten megjelenik nálunk egy orvos és egy fizioterapeuta, átnéznek minket, megkérdezik, van-e bármilyen gondunk, panaszunk, időben lépnek, megelőzéssel próbálják elkerülni a komolyabb problémákat.

- Vannak már tervek a jövőre nézve?

- Még csak egy hónapja vagyok itt, de nagyon tetszik, el fogok gondolkodni az esetleges itteni folytatáson, de természetesen más is szóba jöhet a szezon végeztével.

- Mit szóltál a válogatottba szóló meghívóhoz? Ez így különösen érdekes, hogy éppen Franciaországban térhetsz vissza hosszabb szünet után a magyar nemzeti csapatba, ráadásul tétmérkőzésen...

- Sőt, az egyik csapattársam, Marzuki ellen játszhatok... :-) 

Érdekes helyzet ez, igen. Nyilván nagyon örültem, hiszen nem is számítottam rá. Olyannyira nem, hogy eldöntöttem, mindenképpen elmegyek szurkolni, már néztem, hogy hol lesz, hogy jutok el oda, amikor kiderült, hogy játszani fogok! :-) Ráadásul találkozhatok újra a barátaimmal!

- Krisztián! Sikeres szereplést kívánok keddre és a klubszezon hátralévő részére!


Sofőr és mitfahrer újra találkoznak


MÄRCZ TAMÁS CSAPATHIRDETÉSE JÖVŐ KEDDRE