FACEBOOK

Felfüggesztették egy szerkesztőség akkreditációit a budapesti Eb-n

Felfüggesztették egy szerkesztőség akkreditációit a budapesti Eb-n
hozzászólás, 2020.01.23.

Nem jutottak be a Duna Arénába, a budapesti vízilabda Eb helyszínére csütörtökön, a női elődöntők napján a Total Waterpolo vízilabdaportál által akkreditált sajtómunkások. A szerkesztőség az esti órákban tette közzé, hogy magyarázat nélkül felfüggesztették tudósítói munkára jogosító LEN-engedélyeiket.


Ez az a szerkesztőség, amely immár harmadik éve megszavaztatja a szakembereket, a szaksajtót és most már a közönséget is arról, hogy ki volt az adott esztendő legjobb női és férfi vízilabdázója.

A 2017 óta működő, zágrábi székhelyű, de nemzetközi vízilabdaportálnak tekinthető Total  Waterpolo nagy erőkkel készült a budapesti Eb-re, ideiglenes jelleggel külön erre az időszakra fotóriportereket szerződtetett, s blog rovatába szakemberként kérte fel többek között Kiss Gergelyt, Benzur Máront, Vjekoszlav Kobescsakot és Roberto Calcaterrát, akik publikáltak is az oldalon. 

A LEN illetékesei által meghozott drasztikus döntés oka nem ismert, de a szankció egy nappal azután érte a lap munkatársait, hogy Marko Stefanek, a lap vezérigazgatója és társalapítója egy blogban (tehát vállaltan szubjektív műfajú írásban) éles bírálattal illette a LEN-nek Az év vízilabdázóna cím odaítélése ügyében folytatott gyakorlatát.

Igyekszünk részletesen tájékozódni, s ezt követően visszatérünk a témára.