FACEBOOK

Női Eb: Szlovákia-Magyarország 2:20

Női Eb: Szlovákia-Magyarország 2:20
hozzászólás, 2020.01.13.

A második meccsen is az elvárt magabiztosságú győzelem az Eb női tornáján. Legközelebb nehezebb lesz, szerdán 19 órakor Oroszország következik.


Európa-bajnokság (Duna Aréna), nők, csoportkör, 2. forduló:

A csoport

Magyarország-Szlovákia 20:2 (5:1, 5:0, 4:1, 6:0)

Duna Aréna, v.: Korzyna (lengyel), Colombo (olasz)
G.: Keszthelyi 6, Rybanska, Leimeter 3-3, Szilágyi 2, Parkes, Gurisatti, Gyöngyössy, Garda, Vályi, Illés, illetve Stankovianska, Peckova

Magyarország: Kasó - Vályi, Keszthelyi, Gurisatti, Parkes, Máté, Garda - cserék: Szilágyi, Illés, Leimeter, Gyöngyössy, Rybanska, Gangl (kapus)

 A horvátokat egy híján húsz góllal legyőző magyarok második "bemelegítő" mérkőzésükre készültek, tekintve, hogy az északi szomszéd válogatottja a nyitókörben 31-2-re kapott ki az oroszoktól.

A szlovák gárda azon kívül, hogy az első percben betalált, szinte semmi ellenállást nem tanúsított, még emberelőnyben is csak hazaadással felérő lövésig jutott, ami nem okozott gondot Kasó Orsolyának. Úgy tűnt, Bíró Attila támadásban a centerjáték erőltetését kérte a játékosoktól, ugyanis rengeteg bejátszást kapott Gyöngyössy Anikó és Parkes Rebecca is. Az első két negyed után főként Rybanska Natasát lehetett kiemelni, aki három kifejezetten szép és pontos távoli lövéssel talált be.

A nagyszünet után a magyar csapat kissé belealudt a szlovákok elképesztően lassú tempójába, ráadásul a riválisnak sikerült felavatnia egy ejtéssel a csereként beálló Gangl Edinát.

A játék képe az utolsó negyedben sem változott, a magyarok 18 góllal nyertek, és készülhetnek az oroszok elleni, szerdai csoportrangadóra.

"Összességében elégedett vagyok, simán nyertünk, itt a lényeg az, hogy ne üljön le a csapat. Most azért lehetett látni, hogy kicsit lassabbak voltunk, mint tegnap, igaz, szárazföldön és vízben is dolgoztunk még ma délelőtt" - nyilatkozta az MTI-nek Bíró Attila, aki a centerjátékkal kapcsolatban megjegyezte, nem az ő kérése volt, hogy erőltessék, ráadásul a játékvezetők nem honorálták kiállításokkal ezeket az akciókat, ezért a folytatásban már nem is nagyon próbálkoztak vele.

A szakvezető abban bízik, hogy szerdára pörgősebb és jobb lesz csapata játéka.

A mérkőzésen készült vlv-fotók minőségét a Camera Kft-nek köszönhetjük.

Canon Webáruház


A csoport állása:

1. Oroszország 6 pont (58-4), 2. Magyarország 6 (45-8), 3. Görögország 6 (44-10), 4. Horvátország 0 (9-43), 5. Szerbia 0 (9-53), 6. Szlovákia 0 (4-51)

A magyar csapat további programja 

Szerda:

19.00 Magyarország-Oroszország

Péntek:

19.00 Magyarország-Görögország

Vasárnap:

19.00 Magyarország-Szerbia

MTI


A VLV EB-ALOLDALA A FÉRFI TORNA TELJES MENETRENDJÉVEL, FOLYAMATOSAN FRISSÜLŐ EREDMÉNYEKKEL


vlv-képek I., Monoki Nikolett felvételeiTovábbi vlv-képek a mérkőzésről