FACEBOOK

Dolgos hétköznapok a medencében

Dolgos hétköznapok a medencében
hozzászólás, 2020.01.09.

Nagyon kemény délelőtti edzéssel folytatódott az Eb-felkészülés csütörtökön. A foglalkozást követően Nagy Viktort kértük a vlv kamerája elé. Cikkünk az esti edzés után  Märcz Tamás szokásos napi összefoglalójával bővült.



Köszönjük a tudósításainkhoz nyújtott segítséget a dzsautónak

Az Eb-n részt vevő magyar férfi válogatott:

Nagy Viktor (Szolnok), Vogel Soma (FTC) - kapusok,
Angyal Dániel (Szolnok), Erdélyi Balázs (OSC), Hárai Balázs (OSC), Hosnyánszky Norbert (Eger), Jansik Szilárd (FTC), Manhercz Krisztián (OSC), Mezei Tamás (FTC),  Pohl Zoltán (FTC), Varga Dénes (FTC), Vámos Márton (FTC), Zalánki Gergő (FTC) - mezőnyjátékosok.


Továbbra is a csapattal edz, segíti a felkészülést Sedlmayer Tamás.

A délelőtti edzés helyszíne a Duna Aréna bemelegítő medencéje volt, este a Komjádi uszodában edz a csapat.

VLV-VIDEÓ:


Nagy Viktor a vlv-nek

- Szervusz, Viktor! Köszöntelek a ma délelőtti edzés után. Érdeklődöm, hogy telnek a napok? Milyen volt a mai munka?

- Üdvözlök én is mindenkit. Nagyon nehéz volt ez a mai edzés, nagyon elfáradtam. Egyben nagyon élveztem, mert már kezd visszatérni az a forma, amit várok magamtól. Ugye, egy olyan időszakban érkeztünk a válogatottba, amikor nagyon sokat meccseltünk, keveset tudtunk edzeni a klubban és már éreztem magamon, hogy megy ki az erő belőlem.

Az edzéseken készült vlv-fotók minőségét a Camera Kft-nek köszönhetjük.

Canon Webáruház


Az első hetünk kemény, "mini-alapozós" munkákkal telt - ezek után jön az, hogy nem tudok védeni, mert elfáradtam, a testem nem tudja, hogy hol van... :-) Ez nem túl jó érzés, az ember önbizalmának nem tesz jót. De ennyi idősen már tudom, hogy a munkának megvan az eredménye, csak idő kell hozzá és a mai napon éreztem először, hogy igen, már kezd visszatérni belém a stabilitás, a dinamika, minden. És abszolút időben! Van még egy hetünk, terv szerint, a fejemben összeállított terv szerint haladunk, haladok. Úgyhogy minden rendben, nagyon jól érzem magam, köszönöm szépen. A csapat is, úgy érzem, hogy rendben van és egy nagyon jó edzésen vagyunk túl így fél három felé.

- Említetted, hogy a fejedben megvan a terv. Az érdekelne, hogy mi a vége? Tehát ott a terv vége felé, ott milyen meccset játszunk és ki nyer?

-  Hát igen... Ha tudnám, akkor jósnak kellene állnom. A terv úgy néz ki a fejemben, hogy mire elérkezünk a jövő csütörtöki meccsig, addigra nagyon jó állapotban legyek.

- Most a spanyolok elleni csoportmeccsről beszélsz.

- Igen. Számunkra az az első lépcsőfok, arra kell készülnünk, nyilván nem a törökök és nem Málta ellen készülünk, bár azok is fontos mérkőzések lesznek. De én most a spanyol meccset tűztem ki, igen, fejben és arra készülök. Csabával (Mátéfalvy Csaba kapusedzővel - a szerk.) is úgy raktuk össze az edzést, hogy arra a meccsre már jónak kell lennünk Somával.

Úgyhogy ennyi, az első lépés az a spanyol meccs, utána meglátjuk, hogy 20-án játszunk-e, nagyon remélem, hogy nem.

- Köszönöm szépen. Jó munkát!


vlv-képek a délelőtti és az esti edzésről



Märcz Tamás a vlv-nek

- Szervusz, Tomi, jó estét kívánok! Vége van egy újabb napnak, egyre közelebb kerülünk a versenyhez. Kérlek foglald össze, hogy ma mit dolgoztatok!

- Üdvözlöm minden olvasóját és nézőjét a vlv-nek. Kemény két vizi edzésünk volt a mai napon. Délelőtt elég specifikusan, posztorientáltan, posztspecifikusan dolgoztunk a játékosokkal. Olyan típusú munkákat végeztettünk velük, amelyek körülbelül a mérkőzést szimulálják. Volt ebben lábtempó, lövés, úszógyakorlat vegyesen, illetve folytattuk a taktikai gyakorlásokat is a délelőtt folyamán.

Itt délután viszont inkább labdatechnikai gyakorlatok voltak és leforduláshelyzeteket gyakoroltunk. Mind a két edzés másfél órás volt, de nagyon pörgős. Különös figyelmet szentelünk egyébként annak, hogy fejlődjünk az ember ember elleni helyzetekben, a blokkolásos helyzetekben, a lábtempó egyre dinamikusabb legyen, s egyre erőteljesebb, amit leadnak a játékosok. Úgy látom, hogy megvolt az a dinamika az edzésben mind délelőtt, mind délután, amit vártunk.

- Itt a végén egy játék volt, ötmétereslövés addig, amíg mindenki ki nem esett. Ez ilyenkor célzatos már, van benne egy kis terv, tehát, hogy sor kerület a ki-ki meccsek végén ötméteresre?

- A cél az volt, hogy lőjenek ötméterest. :-) Mindenkinek meg volt szabva, hogy lőjön három ötméterest. Aztán utána szokás szerint játékká alakult az egész - különösen, akik az elején nem lőtték be, azok akartak javítani, hogy ne maradjanak gól nélkül...

- Holnap mi vár rátok?

- Holnap van még egy vizi edzésünk délelőtt, illetőleg van egy rövidebb tornatermi edzésünk, délután pedig pihenőt kapnak a játékosok. 

- Köszönöm szépen.


A budapesti Eb első szakaszának magyar menetrendje, azaz az egyes mérkőzések kezdési időpontja. Mint korában várható fejleményként írtuk, házigazdaként éltünk azzal a jogunkkal, hogy a csoportkörben megválaszthatjuk mérkőzéseink kezdési időpontját. Nos, ez mindkét válogatottunk esetében 19.30 óra. A folytatás természetesen annak megfelelően alakul, hogy női és férfi csapatunk csoportjának hányadik helyén végez.


Budapesti Európa-bajnokság - 2020. január 12-16.



A budapesti Európa-bajnokságnak a Duna Aréna ad otthont, a tervek szerint egy időben 5-6 ezer ember szurkolhat majd a meccseken.

A rendezvény hivatalos honlapja


Az Eb facebook-oldala

Jegyárusítás: ezen az internetes platformon.


Budapesti Eb, csoportkör

Január 12., vasárnap - NŐK (1. nap)


19.30 Magyarország-Horvátország

Január 13., hétfő - NŐK (2. nap)

19.00 Szlovákia-Magyarország

Január 14., kedd - FÉRFIAK (1. nap)

19.30 Törökország-Magyarország

Január 15., szerda - NŐK (3. nap)

19.00 Magyarország-Oroszország

Január 16., csütörtök - FÉRFIAK (2. nap)

19.30 Magyarország-Spanyolország

Január 17., péntek - NŐK (4. nap)

19.00 Magyarország-Görögország

Január 18., szombat - FÉRFIAK (3. nap)

19.30 Málta-Magyarország

Január 19., vasárnap - NŐK (5. nap)

19.00 Szerbia-Magyarország