FACEBOOK

Cuneóban a csapat - pénteken kezdődik a nemzetközi torna

Cuneóban a csapat - pénteken kezdődik a nemzetközi torna
hozzászólás, 2020.01.02.

Este már Olaszországban edzett a magyar válogatott. Csapatunk pénteken az USA ellen kezdi meg a felkészülési tornát. Az út viszonylag sima volt, bár a csomagok Münchenben nem érték el a csatlakozást, estére viszont megérkeztek a fiúk után. Helyszíni tudósításunk:


Köszönjük a helyszíni tudósításainkhoz nyújtott segítséget a dzsautónak!


A 17-es vb-keret 15 játékosa utazott Olaszországba, minden válogatott ennyit nevezhetett, s meccsenként 13-an juthatnak szerephez.

A névsor:

Nagy Viktor (Szolnok), Vogel Soma (FTC) - kapusok,
Angyal Dániel (Szolnok), Erdélyi Balázs (OSC), Hárai Balázs (OSC), Hosnyánszky Norbert (Eger), Jansik Szilárd (FTC), Manhercz Krisztián (OSC), Mezei Tamás (FTC),  Nagy Ádám (Miskolc), Pohl Zoltán (FTC), Sedlmayer Tamás (FTC), Varga Dénes (FTC), Vámos Márton (FTC), Zalánki Gergő (FTC) - mezőnyjátékosok.


(Kardos Gergely és Német Toni maradt otthon a teljes keretből.)

Hiába találkozott nagyon korán a csapat Ferihegyen, a müncheni járat félórás késéssel indult, így a bajor fővárosban szapora léptekkel kellett megkeresni a torinói járat kapuját. A gépben aztán majdnem egyórás várakozás következett, de mint később kiderült, a feladott csomagoknak ez a "hosszabbítás" sem volt elég, hogy utolérjék a csapatot. 

Torinóból egy-másfél órás buszozás következett - persze  reptéri papírmunka elintézése után. Innen már sima volt minden. Helyi "BKV-busz" vitte edzésre a csapatot, s az uszoda már a tornára feldíszítve várta a részvevőket. Jöttek is sorban, kis zsúfoltság is kialakult a parton és a vízben. Játékosok és szakvezetők szívélyesen köszöntötték egymást, mindenki mindenkivel régi cimbora ezen a szinten.

Bár a tömeges ellenfél-jelenlét ennek ellentmondana, még taktikai variációkat is gyakorolt a magyar csapat az edzés során, amit például az olaszok a parton, bemelegítés közben figyeltek. Nyilván tervezett és tudatos megtévesztésről volt szó, reméljük, sikerült összezavarni a világbajnokokat!

Edzés után Jansik Szillárdot és Märcz Tamást kértük a vlv kamerája elé.

VLV-VIDEÓK:


Jansik Szilárd a vlv-nek

- Szervusz Szilárd! Köszöntelek Olaszországban. Megérkezett a csapat, hosszú volt az út, megvolt az első edzés. Kérlek foglald össze az olvasóknak, hogy milyen nap volt!

- Szia Geyza! Üdvözlöm az olvasókat. Lehet mondani, hogy elég hosszú nap. Korán kellett keltünk, 7:30-kor már a reptéren kellett lenni. Müncheni átszállással jöttünk Torinóba. A Budapest-München gépünk késett egy kicsit. Münchenben sietnünk kellett, hogy elérjük a Torinói járatot, ez azzal járt, hogy a csomagjainkat sajnos nem tudták berakni, így most még abban vagyunk amiben jöttünk.

Szerencsére sok mindenkinél volt nadrág.. vagyis :)  pár embernél volt nadrág, pár embernek meg ugye szereztünk, így tudtunk edzeni. Elég fárasztó nap volt, körülbelül ilyen négy, fél öt körül tudtunk ebédelni. Azért már éhesek voltunk és viszonylag pihenés nélkül jöttünk edzeni. Jó az uszoda, tetszik. Úsztunk egy viszonylag hosszabbat, utána három csoportos munka volt. Passzolás-lábtempó, úszás és kapura lövés. Ezt negyedórás váltásban cseréltük, utána még a végén felálltunk hat a hat ellen gyakorolni szoros zónát, meg egy kis emberelőnyt, emberhátrányt. Megmondom őszintén kellően elfáradtam, hiába volt ez a két-két és fél nap pihenő, szilveszter, újév, jól megmozgatott minket a mester.


- Komplett összefoglalót adtál. Köszönöm szépen.

- Köszönöm én is.

(Lejegyezte: Zsigmond Orsi)




- Szervusz Tomi! Olaszországban vagyunk, Cuneo városában. Az első nap letelt, este van, edzés után. Kérlek mondd el milyen nap volt.

- Ma reggel, nem túl korán reggel, de reggel találkoztunk a repülőtéren a fiúkkal. Viszonylag zökkenőmentes utunk volt, egy pici késés volt az átszállásnál. nem gondoltuk volna, de végül is azért talán ennek köszönhetően elég szűkös volt az idő Münchenben. A poggyászunk nem érkezett meg, egy picit így csúsztunk Torinóban, amikor vártunk és ezeket a papírügyeket intéztük. Fogadtak bennünket, másfél órán belül itt voltunk Cuneóban. Gyorsan átvettük a szállást. Úgy láttam nagyon rendben volt a szállás, étkezés. Egy gyors étkezést biztosítottak a fogadók, a minket vendégül látók. Aztán hattól már edést vezényeltünk a stábbal, közös pályánk volt az Egyesült Államokkal, jó 1 óra 15 - 1 óra 20 perces edzés volt. Volt egy kis szárazföldi bemelegítés illetve hosszabb vízi edzés úszással itt a végén egy kicsit taktikáztunk, felfrissítettük, egy kicsit dinamikussá tettük a játékosokat, hogy holnap azért ne aludjunk be az egy-két napos pihenő után. Ahogy hallom egyébként az összes csapat itt az elmúlt egy-két napot pihenővel töltötte, úgyhogy egyenlő esélyekkel indul holnap a torna. 

- Láttam, hogy mind a három ellenfél szövetségi kapitányával találkoztál, beszélgetettek. Mit pletykáltatok? Mondj valami érdekes információt!



A budapesti Európa-bajnokságnak a Duna Aréna ad otthont, a tervek szerint egy időben 5-6 ezer ember szurkolhat majd a meccseken.

A rendezvény hivatalos honlapja.


Az Eb facebook-oldala

Jegyárusítás: ezen az internetes platformon.


-  Nagy érdekesség nincsen Nagyon hasonlóan állította össze az összes szövetségi kapitány a programot, mind a görög, mind az olasz csapat körülbelül ugyanúgy adta a pihenőket is. Egyébként kíváncsiságból mindig belehallgatunk egymásnak a programjaiba. Az Egyesült Államok, ugye, nem az Európa-bajnokságra készül, ők egy hosszabb menetben vannak, inkább előre tekintenek, az olimpiára. Ők egyébként Görögországból érkeztek, ott volt egy edzőtáboruk és majd ezután az olasz kitérő után mennek is vissza. A többi csapat egyébként ugyanúgy egy-két napot pihen ezután a torna után, és utána gőzerővel készül az Európa-bajnokságra, onnantól megállás nélkül.

- Mentek vissza vacsora, holnap egy edzés és este meccs. 

- Így van. Szerintem holnap egy nagyon jó meccsünk lesz. Azért az Egyesült Államok mindig kihasznál minden olyan lehetőséget, amikor módja van valakivel játszani, tehát ez nekik hatványozottan fontos. mert utána nehezen találnak edzőpartnert. Egyébként is egy kellemetlen csapat. Kétarcú csapat. Láttuk az elmúlt hetekben is: le is győzték a szerbeket, illetve ki is kaptak tőlük viszonylag könnyedén. Mi ezzel most különösebben nem is foglalkozunk, hogy éppen melyik arcuk van. Én azt szeretném látni, hogy a saját dolgainkat viszont jól ellátjuk, jó ritmusban játsszunk, egymásra hangolódunk, azokat a taktikai dolgokat betartjuk amiket majd megbeszélünk a meccs előtt - ez a legfontosabb a holnapi napon.

- Köszönöm szépen. Jó pihenést mára.

- Köszönöm.

(Lejegyezte: Zsigmond Orsi)

A fotók a jobb felső sarokban lévő "f" betűre kattintva tekinthetők meg:

 


Nemzetközi felkészülési torna, 2020. január 3-4-5., Cuneo (Olaszország)

Az úton készült vlv-fotók minőségét a Camera Kft-nek köszönhetjük.

Canon Webáruház


A tornára mindegyik válogatott 15 játékost nevezhet, meccsenként 13 vízilabdázó szerepelhet ebből a keretből. 

Január 3., péntek

19.00 USA-Magyarország (a szervezők streamet ígérnek,a  vlv szöveges élő tudósításra készül)
20.30 Olaszország-Görögország

Január 4., szombat

19.00 Magyarország-Görögország
20.30 Olaszország-USA

Január 5., vasárnap

10.30 USA-Görögország
12.00 Olaszország-Magyarország