FACEBOOK

Lezajlott a vasárnapi műszak

Lezajlott a vasárnapi műszak
hozzászólás, 2019.12.29.

Nincs vasárnap - edzés nélkül. Kemény foglalkozásokkal folytatódott a válogatott Eb-felkészülése a Duna Arénában. Helyszíni vlv-riport délelőttről és estéről: 



A budapesti Európa-bajnokságnak a Duna Aréna ad otthont, a tervek szerint egy időben 5-6 ezer ember szurkolhat majd a meccseken.

A rendezvény hivatalos honlapja.


Az Eb facebook-oldala

Jegyárusítás: ezen az internetes platformon.


A 17 tagú Eb-felkészülési keret:

Kardos Gergely (Eger), Nagy Viktor (Szolnok), Vogel Soma (FTC) - kapusok,

Angyal Dániel (Szolnok), Erdélyi Balázs (OSC), Hárai Balázs (OSC), Hosnyánszky Norbert (Eger), Jansik Szilárd (FTC), Manhercz Krisztián (OSC), Mezei Tamás (FTC),  Nagy Ádám (Miskolc), Német Toni (FTC), Pohl Zoltán (FTC), Sedlmayer Tamás (FTC), Varga Dénes (FTC), Vámos Márton (FTC), Zalánki Gergő (FTC) - mezőnyjátékosok.


Kihalt uszodában folytatódott a munka, vasárnap is három edzést tartott a budepesti Eb-re készülő válogatott.

Visszatért a többiekhez a rövid pihenőről Vogel Soma és láthatóan nem okozott gondot számára teljesíteni a többieknek is előírt feladatokat. 

Este nagyon komoly konditermi edzést tartott Zala György. Az erről készült fotók olyanok, mint a korábbi hasonló alkalmakkor voltak láthatók, de a figyelmes szemlélő talán kiszúrja, hogy a megmozgatott súlyok nagysága, a súlyzók mérete jóval nagyobb volt ma... A mu nka ugyanúgy pörgött, szinte másodpercekig tartó pihenést követően mentek az újabb kínzeszközhöz a játkosok.

A tornateremben Märcz Tamás még tartott egy taktikai értekezletet is, mágnástáblán mutatta meg, mit fognak gyakorolni a fiúk a vízes edzésen. És azt is gyakorolták...

A medencés foglalkozás (elsősorban a konditermi edzés következményeként kicsit rövidebb volt a szokásosnál, de így is volt egy nagyon ütős taktikai része, amelynek során nagy koncentrációt igényelt mindenki részéről a kért feladatok végrehajtása.

Délelőtt Vogel Somát kértük a vlv kamerája elé, este pedig Märcz Tamás foglalta össze számunkra a napot.

VLV-VIDEÓK:


Vogel Soma a vlv-nek

- Szervusz, Soma! Köszöntelek a vlv kamerája előtt! Minden rendben van? Tegnap nem voltál.

- Igen, kicsit gyengélkedtem. A téli időszakban legyengül az ember, :-), de igazából másfél nap pihenőt kaptam, teljesen jól vagyok és folytatom a munkát a srácokkal. 

- Rendesen edzettél, védtél ma, láttam. Hogy érzed magad, milyen a légkör, milyen a munka?

Az edzéseken készült vlv-fotók minőségét a Camera Kft-nek köszönhetjük.

Canon Webáruház


- Továbbra is azt tudom mondani, hogy nagyon jól érzem magam, nagyon örülök, hogy újra itt lehetek és ilyen szép, jó környezetben edzhetünk. Úgy gondolom, hogy jól is haladunk. Most még holnap edzeni fogunk, aztán kétnapos pihenő következik. Abszolút minden rendben van.

- Utaltál a környezetre. Rendkívül szokatlan ez a hatalmas tér. Gondolom, még annak is, aki nem a Népligetben, hanem a Komjádiban szokott esetleg edzeni. Milyen érzés? Úgy elképzeled, hogy milyen lesz ez tele lelátókkal?

- Igen, hát a Népliget után a Komjádi is erős váltás volt, most a Komjádi után a Duna Aréna is óriási váltás. Gondolkodtam, persze, hogy milyen lesz és hogyha itt leszek, akkor milyen lesz vízbe ugrani. Amikor a Világligát itt rendezték, akkor én nézőként voltam itt, úgy is óriási élmény volt, óriási volt a hangulat, játékosként biztosan annak százszorosa lesz...

- Mi vár most rátok? Elmegy a csapat Olaszországba, még lesz egy kis keretszűkítés. Gondolom, hogy azért reménykedsz, hogy utazol...

- Természetesen reménykedem és remélem, hogy ez az aprócska betegség nem fogja ezt befolyásolni. És tényleg, mostantól minden nap minden perce arról szól már nekem, hogy megtegyek mindenzt azért, hogy ott legyek a csapatban.

- Köszönöm szépen, jó munkát kívánok!


vlv-fotók a délelőtti edzésről



Märcz Tamás a vlv-nek

- Szervusz, Tamás, jó estét! Hosszú napnak van vége megint, kérlek, foglald össze, mi történt ma a csapattal!

- Reggel, ha nem is olyan sokat, de nagyon intenzíven úsztak a fiúk, taktikai dolgok is elétérbe kerültek már reggel.

Délután volt egy nagyon-nagyon erős kondiedzésünk, de az a fajta, amit úgy nagyon szeretnek is. Viszonylag nagyobb súlyok voltak, több idő is, nem volt rohanás. A víz emiatt kicsit rövidebb volt, ott inkább a taktikai dolgok voltak előtérben, "átmemorizáltunk" egy-két dolgot itt a  vízben. Egyébként ezt előtte a tornateremben is átvettük, volt egy kis mágnestáblázás, úgymond. 

Úgyhogy ez egy kemény nap volt. Holnap még két komoly edzés vár ránk.

- Köszönöm szépen, jó pihenést kívánok mára!

- Köszönöm szépen.


vlv-fotók az esti edzésről


FELHÍVÁS

A vlv munkatársa elkíséri az Eb-felkészülés utolsó állomására, az olaszországi nemzetközi felkészülési tornára a magyar csapatot.

A torna január 3-4-5-én lesz Cuneo városában, az ellenfelek: USA, Görögország, Olaszország.

Az út nem olcsó, kérjük, ha ottani tudósításaink elkészítéséhez valaki (természetesen elsősorban cég, vállalkozás) hozzá tud járulni, jelentkezzen.

A támogatást reklámmal, a helyszíni tudósítások szponzorációs jellegű tálalásával tudjuk megszolgálni.

info_kukac_vlv_pont_hu

Nemzetközi felkészülési torna, 2020. január 3-4-5., Cuneo (Olaszország)

A tornára mindegyik válogatott 15 játékost nevezhet, mecscenként 13 vízilabdázó szerepelhet ebből a keretből. Märcz Tamás december 30-án jelölö ki az utazókat.

Január 3., péntek

19.00 USA-Magyarország
20.30 Olaszország-Görögország

Január 4., szombat

19.00 Görögország-Magyarország
20.30 USA-Olaszország

Január 5., vasárnap

10.30 Görögország-USA
12.00 Olaszország-Magyarország