FACEBOOK

Vissza a bejgliktől a súlyzókhoz és a medencébe

Vissza a bejgliktől a súlyzókhoz és a medencébe
hozzászólás, 2019.12.27.

A három nap szünetet követően újra kemény munka folyt a Duna Arénában. A délelőtti és esti munkáról készült helyszíni riportunk fotókkal, nyilatkozatokkal.



A budapesti Európa-bajnokságnak a Duna Aréna ad otthont, a tervek szerint egy időben 5-6 ezer ember szurkolhat majd a meccseken.

A rendezvény hivatalos honlapja.


Az Eb facebook-oldala

Jegyárusítás: ezen az internetes platformon.


A tíz nappal ezelőtt kezdődött Eb-felkészülés részvevői:

Kardos Gergely (Eger), Nagy Viktor (Szolnok), Vogel Soma (FTC) - kapusok,

Angyal Dániel (Szolnok), Erdélyi Balázs (OSC), Hárai Balázs (OSC), Hosnyánszky Norbert (Eger), Jansik Szilárd (FTC), Manhercz Krisztián (OSC), Mezei Tamás (FTC),  Nagy Ádám (Miskolc), Német Toni (FTC), Pohl Zoltán (FTC), Sedlmayer Tamás (FTC), Varga Dénes (FTC), Vámos Márton (FTC), Zalánki Gergő (FTC) - mezőnyjátékosok.


Délelőtt vizes edzést tartott a csapat (az ünnep előtti utolsó napokhoz képest jóval több úszással), késő délután pedig Zala György izzasztotta meg a fiúkat, a szó szoros értelmében. Nagyon pörgős és kemény foglalkozást vezényelt a konditeremben.

Az esti vizes edzés során már viszonylag nagy időterjedelemben gyakoroltak különböző taktikai elemeket a fiúk és persze nem maradt el a lövöldözés sem, ismét jóval hosszabb ideig tartózkodott a vízben szinte az egész csapat, mint ameddig maga az edzlés tartott.

A délelőtti edzést követően Hárai Balázst kértük a vlv kamerája elé, este bedig szokás szerint Märcz Tamás szövetségi kapitány foglalta össze olvasóink számára a nap történéseit.

VLV-VIDEÓK:


Hárai Balázs a vlv-nek

- Szervusz, Pufi! Hárai-apukát köszöntöm a vlv kamerája előtt. Hát, Pufi, így a nyilvánosság előtt is gratulálok gyermeked születéséhez. Nem sokkal előzte meg ez az esemény a karácsonyi ünnepeket. Milyen volt ez a karácsony idén?


- Szia, üdvözlök mindenkit. Mondhatom, hogy én nem vagyok annyira karácsonypárti, valamiért engem nem szokott lázba hozni annyira ez az egész dolog, mert sajnos nem arról szól, amiről kéne, de nálunk szerencsére arról szólt, hogy a legnagyobb meglepetést "oda tudtuk tenni a fa alá" és innentől kezdve lehet, hogy jobban fogom várni én is egy kicsit, mint eddig. 

- Mi az, amiről szerinted szólnia kellene?

- Hát..., nem erről, hogy mindenki rohangál összevissza meg stresszel és veszekszik a másikkal, hogy milyen ajándékot vegyen... De ez lényegtelen, hogy én mit gondolok, igazából az a lényeg, hogy nálunk próbálunk majd nagyon odafigyelni arra, hogy ne csak arról szóljon az egész. Aztán lehet, hogy ez megváltozik bennünk is. :-)

De az nagyon jó érzés volt, hogy tudtunk hármasban is együtt lenni egy napot, pihenni, az első családi karácsonyunkat megtartottuk.

Az edzéseken készült vlv-fotók minőségét a Camera Kft-nek köszönhetjük.

Canon Webáruház


- Na, hát akkor térjünk vissza a szakmádhoz: milyenek az eddigi tapasztalataid, hogy érzed magad?

- Nem tudom..., néztem az étteremben az embereket és sokszor balról teszik le a tányért, pedig úgy tanultam, hogy jobbról kell... Felszolgáló a szakmám..., hogyha nem tudnád... :-) De gondolom, a vízilabdára gondoltál...

- Most valahogy arra, igen...

- Nehéz három és fél nap pihenő után elkezdeni újra, de nyilván Tominál fel van építve, hogy ezt hogy kell csinálni. Most már erősen úsztunk és gyakoroltunk is. Nem mondom, hogy jólesett, karácsony után... :-) de a céljaink eléréséhez szükség van arra, hogy ezeket megcsináljuk.

- Hogy van a kezed, láttam, hogy bajlódsz egy kisebb sérüléssel?

- Mindig van valami, kicsi itt, kicsi ott, kicsi amott, de akkor lesz baj, hogyha nem fog fájni semmi...

- Egy ilyen háromnapos szünetet megérez az ember? Elég rendszeres volt a gyakorlás, reggel, este és most három nap kiesett, gondolom, hogy "maszek úszás" nem volt ez alatt a karácsonyi szünet alatt. Érzed, hogy újra terhelés van?

- Persze, mindenki érzi. Aki esetleg jobb állapotban van, mint én, mert más klubból érkezik vagy esetleg karácsonykor elment kicsit úszkálni, futni, jógázni, mozogni, azokon a játékosokon is láttam, hogy megérezték. Én meg "aktív pihenéssel" töltöttem ezt a három napot, szóval, mondom, nem volt annyira kellemes, de meg kell csinálni.

- A játékot, a meccseket mennyire várod már?

- Nem bánom, hogy még van egy kis időnk arra, hogy készüljünk és eddzünk, úgy gondolom, fizikálisan még kicsit jobban felépítjük magunkat, utána majd az is elkezdődik. Az első erőpróba Olaszországban lesz, január 2-án megyünk, szerintem ott lesz az első felmérő magunknak is, hogy milyen állapotban vagyunk, hogy állunk taktikailag, miben kell még változtatni.

- Pufi, jó munkát!


vlv-fotók a délelőtti edzésről



Märcz Tamás a vlv-nek

- Szervusz, Tomi! Egy újabb nap ért véget, az ünnep után újrakezdtétek az edzéseket. Kemény nap volt, kérlek, foglald össze, mit végeztetek ma!

- Szervusz, Sándor, üdvözlök mindenkit, aki néz, olvas bennünket. Valóban egy hosszú és kemény nap volt így a karácsonyi pihenő után. Volt délelőtt egy hosszabb úszóedzése a fiúknak, utána labdás gyakorlatok, ahol egyébként már a védekezés volt a fókuszban. Azután többnyire egy kapunál gyakoroltunk felállt támadás elleni védekezéseket, különböző mozgásokat. Ezt folytattuk egyébként este is, de két kapura, volt egy kis "közlekedés" a két kapu között, támadásvezetés.

A két vizes edzés között pedig volt egy kemény tornaterem Zala Gyuri vezénylésével. Úgyhogy ez valóban húzós nap volt így elsőre, de azt látom, hogy a fiúk kedve nem rossz, még az utolsó lövéseket szabadon végzik, mialatt mi beszélünk. 

- A háromnapos ünnep "sokat kivett" a fiúkból...?

- Én úgy láttam, hogy nem. Az első edzés mindig egy kicsit nehézkesebb, ez természetes, de frissek voltak és jót tett nekik fejben is, hogy most pár napot mindenki otthon lehetett a szeretteivel. Nagyon jól dolgoztak egyébként ma, el kell, mondjam, nagyon tetszett a dinamika. Ezt is várom tőlük, hiszen ezért ők a válogatott...

- Köszönöm szépen, holnap találkozunk. Jó pihenést!


vlv-fotók az esti edzésről


FELHÍVÁS

A vlv munkatársa elkíséri az Eb-felkészülés utolsó állomására, az olaszországi nemzetközi felkészülési tornára a magyar csapatot.

A torna január 3-4-5-én lesz Cuneo városában, az ellenfelek: USA, Görögország, Olaszország.

Az út nem olcsó, kérjük, ha ottani tudósításaink elkészítéséhez valaki (természetesen elsősorban cég, vállalkozás) hozzá tud járulni, jelentkezzen.

A támogatást reklámmal, a helyszíni tudósítások szponzorációs jellegű tálalásával tudjuk megszolgálni.

info_kukac_vlv_pont_hu

Nemzetközi felkészülési torna, 2020. január 3-4-5., Cuneo (Olaszország)

Január 3., péntek

19.00 USA-Magyarország
20.30 Olaszország-Görögország

Január 4., szombat

19.00 Görögország-Magyarország
20.30 USA-Olaszország

Január 5., vasárnap

10.30 Görögország-USA
12.00 Olaszország-Magyarország