FACEBOOK

Vasárnapi matiné - edzésriport a Duna Arénából

Vasárnapi matiné - edzésriport a Duna Arénából
hozzászólás, 2019.12.22.

Nincs megállás, napról napra közelebb kerülünk a budapesti Európa-bajnoksághoz. Vasárnap délelőtt is edzettek a fiúk. vlv-riport.

Az edzéseken készült vlv-fotók minőségét a Camera Kft-nek köszönhetjük.

Canon Webáruház


A keret:

Kardos Gergely (Eger), Nagy Viktor (Szolnok), Vogel Soma (FTC) - kapusok,
Angyal Dániel (Szolnok), Erdélyi Balázs (OSC), Hárai Balázs (OSC), Hosnyánszky Norbert (Eger), Jansik Szilárd (FTC), Manhercz Krisztián (OSC), Mezei Tamás (FTC),  Nagy Ádám (Miskolc), Német Toni (FTC), Pohl Zoltán (FTC), Sedlmayer Tamás (FTC), Varga Dénes (FTC), Vámos Márton (FTC), Zalánki Gergő (FTC) - mezőnyjátékosok.


A vasárnap délelőtti edzésen sok minden terítékre került. (És persze utána folytatódott a lábtengó-parti...)

Ezúttal egy játékost kértünk meg arra, hogy mondja el, miből állt a munka.

VLV-VIDEÓ


Sedlmayer Tamás a vlv-nek


FELHÍVÁS

A vlv munkatársa elkíséri az Eb-felkészülés utolsó állomására, az olaszországi nemzetközi felkészülési tornára a magyar csapatot.

A torna január 3-4-5-én lesz Cuneo városában, az ellenfelek: USA, Görögország, Olaszország.

Az út nem olcsó, kérjük, ha ottani tudósításaink elkészítéséhez valaki (természetesen elsősorban cég, vállalkozás) hozzá tud járulni, jelentkezzen.

A támogatást reklámmal, a helyszíni tudósítások szponzorációs jellegű tálalásával tudjuk megszolgálni.

info_kukac_vlv_pont_hu

- Sedlmayer Tamás a vlv kamerája előtt. Szervusz, Tomi! Ez a délelőtti edzés elég kemény volt, arra kérlek, foglald össze, mit csináltatok, hogy ment és hogy érezted magad!

- Szia, üdvözlöm az olvasókat, nézőket! Igazából annyira nem volt kemény az edzés, így az elmúlt napok után volt egy picit erősebb jellegű, azt mondhatom, Az elején egy viszonylag hosszabb, de nem annyira megterhelő úszással kezdtünk, utána pedig három csoportra oszlott a társaság. Az egyik csoportnál Zsolt és Tomi kérte különböző gyakorlatok elvégzését, három a három elleni védekezés, támadás, betörések elleni védekezés és ehhez hasonló dolgokat gyakoroltunk. A másik kapunál szabad egykapu volt, mindenki azt gyakorolt, amit akart, a harmadik állomás szabad passzolás és lábtempó volt, igazából ott is azt a gyakorlatot végezhette mindenki, amelyiket akarta.

A végén pedig két csapatra oszlottunk és játszottunk egy emberelőny-emberhátrányos meccset, versenyszerűen, hogy melyik csapat tud többet kivédekezni, illetve belőni, aminek a vége x lett, így ötméteresekkel döntöttük el, a kék csapat nyert.

- Te melyik edzésfajtát szereted a legjobban, mi az, ami a kedvenced?

- Hát, nem az úszás... Ez a fajta nekem tetszett. Nem volt egy hosszú edzés, nem volt megterhelő az úszásrésze sem, viszonylag szabad kezet kaptunk a közös gyakorlás előtti időben, úgyhogy ezt én kedvelem. 



A budapesti Európa-bajnokságnak a Duna Aréna ad otthont, a tervek szerint egy időben 5-6 ezer ember szurkolhat majd a meccseken.

Az Eb hivatalos honlapja.

Az Eb facebook-oldala

A jegyárusítás szeptember 1-je óta zajlik ezen az internetes platformon.


- Eltelt néhány nap azóta, hogy elkezdtétek a felkészülést, együtt laktok, jártok ide reggel, délután, este, lábtengó-csaták vannak. Légy szíves, mondd el, az eddigieket hogy foglalnád össze, hogy haladtok, milyen a hangulat, milyen a csapat?

- A hangulat nagyon jó, szerintem arra sosincs panasz. Nagyon jó a társaság is. Haladunk szépen. Kezdtünk egy pár napos úgymond minialapozással, ez azért megadta az elején azt az izomlázat, ami egy kicsit megnehezítette a mozgást a következő pár napban de nyilván már az elejétől kezdve gyakoroltunk emberhátrányos és emberelőnyös figurákat, illetve folyt egyéni képzés is az edzéseken. Szépen lassan haladunk. Most az első hét végén vagyunk, még van két hét. Nem tudom, hogy mi vár ránk, valószínű, hogy azért a hosszabb úszásokat már elhagyjuk és ráfekszünk szerintem a rövidebb és pörgősebb úszásfajtákra és egyre több taktikai elemet veszünk át.

- Három szabadnapotok lesz. Hogy telik a karácsony? Otthon vagy elutaztok?

- Nem, otthon. Abszolút, pihenés lesz. Az utazás se vegyen el energiát. Azért, ha nem is csinál az ember semmit, fárasztó tud lenni, a szezonközi meccseknél, amikor vidékre megyünk, ezt mindenki megtapasztalta. Én biztos, hogy otthon leszek a családommal.

- Jó pihenést , boldog ünnepet! Találkozunk!

- Köszönöm szépen, boldog karácsonyt!


Várható: vlv-fotók a délelőtti edzésről.