FACEBOOK

Ahogy ígérték: keményednek az edzések

Ahogy ígérték: keményednek az edzések
hozzászólás, 2019.12.18.

Az Eb-felkészülés második napján már nem volt kegyelem, belehúztak a játékosok - a szakmai stáb feladatait feljesítve. Esti edzésriport.

Az edzéseken készült vlv-fotók minőségét a Camera Kft-nek köszönhetjük.

Canon Webáruház


Ahogy Märcz Tamás előre megmondta: a "rávezető jellegnek" vége, szerdán nagyon komoly edzésmunkát teljesítettek az Eb-keret tagjai.

Délelőtt az úszást próbálták megutáltatni a fiúkkal a stábtagok, nem voltunk jelen, így nem tudtuk mérni a törekvés eredményességét, de utólag mindenki komoly fizikai megpróbáltatásról beszélt. A délutáni konditermi edzést végignéztem a helyszínen. Zala György vezényelt, s a rávezető, bemelegítő gyakorlatok után sok állomásból álló "akadálypályát" mutatott be a fiúknak. A helyeket beszámozta, s mindegyiknél elmondta, mit kell ott csinálni. Gépek, súlyzók, vagy pusztán a játékos saját testsúlya (húzódzkodás) - ezeket kellett leküzdeni. Az időt automatikusan mérte egy óra és sípszóval jelezte a váltás, valamint a gyakorlat kezdésének idejét. Viszonylag rövid ideig kellett egy helyen szenvedni, ezen először csodálkoztam is. De ahogy pörgött az egész, ahogy a fiúk egymást váltva mentek a következő helyre (nyilván más és más izomcsoportokat megmozgatni), egyre húzósabbá vált a dolog. Kevés idő maradt "szert váltani" is, pihenni semmi. A vége felé már eléggé elborult arcokat lehetett látni és a mozgás is lassabb lett, mint az elején. Ki érti ezt?

Amikor befejezték, odalopakodtam megnézni, kipróbálni, mekkora súlyokat mozgattak egy-egy alkalommal a gépeknél vagy a súlyzóknál. Hm...

Mondhatni, felüdülés volt az esti vizes edzés, csekélyke úszással, labdázgatással, majd taktikai feladatok gyakorlásával. A végén Märcz Tamás engedélyezett még 10 perc kapura lövést - ezt legalább negyedórával megfejelték a fiúk, akik a fent leírtak ellenére meglehetősen jókedvűen lövöldöztek. Így zárult a nap.

FELHÍVÁS

A vlv munkatársa elkíséri az Eb-felkészülés utolsó állomására, az olaszországi nemzetközi felkészülési tornára a magyar csapatot.

A torna január 3-4-5-én lesz Cuneo városában, az ellenfelek: USA, Görögország, Olaszország.

Az út nem olcsó, kérjük, ha ottani tudósításaink elkészítéséhez valaki (természetesen elsősorban cég, vállalkozás) hozzá tud járulni, jelentkezzen.

A támogatást reklámmal, a helyszíni tudósítások szponzorációs jellegű tálalásával tudjuk megszolgálni.

info_kukac_vlv_pont_hu


A keret:

Kardos Gergely (Eger), Nagy Viktor (Szolnok), Vogel Soma (FTC) - kapusok,
Angyal Dániel (Szolnok), Erdélyi Balázs (OSC), Hárai Balázs (OSC), Hosnyánszky Norbert (Eger), Jansik Szilárd (FTC), Manhercz Krisztián (OSC), Mezei Tamás (FTC),  Nagy Ádám (Miskolc), Német Toni (FTC), Pohl Zoltán (FTC), Sedlmayer Tamás (FTC), Varga Dénes (FTC), Vámos Márton (FTC), Zalánki Gergő (FTC) - mezőnyjátékosok.


VLV-VIDEÓK:


Märcz Tamás a vlv-nek

- Szervusz, Tomi! Jó kis napon vagytok túl megint. Én csak a délutáni, esti dolgokon voltam jelen, de nagyon elfáradtam a nézésben is... Mondd el, légy szíves, mit csináltatok ma és hogy értékeled a munkát!

- Annak ellenére, hogy vége van az edzésnek és tényleg hosszú nap volt, a játékosok nagy része még mindig itt lövöldözik, bent a vízben és jól érzi magát, ennek örülök. 

Eddig jól dolgoztak. Sokat dolgoztak. Egy hosszabb, állóképességet fejlesztő úszás volt a délelőtti programban, gyakoroltunk is, emberelőnyös-emberhátrányos helyzeteket már délelőtt. 

Délután sokkal komolyabb volt a tornatermi edzés Zala Gyurival, mint a tegnapi napon, de jól bírták a fiúk, illetve védekezés, támadás létszámegyenlő helyzetben - ez szerepelt a ma esti programban, ez tette ki a fő részét az edzésnek.

- Holnap mi vár rájuk?

- Egy hosszabb vízi edzés, ami megerőltető lesz és folytatjuk az emberelőny, emberhátrány gyakorlását is. Ez egyébként majdnem minden délelőttünknek része lesz a jövőben.

- Köszönöm szépen, jó pihenést!



Zalánki Gergő a vlv-nek

- Szervusz, Zalesz! Elég fárasztó nap volt, megértem, ha elfáradtatok... Milyen volt?

- Jó volt! Igazából ilyen tipikus "első nap". Reggel úsztunk kicsit hosszabbat, de még alacsony pulzusszámmal, aerob-terhelés volt. Délután volt egy kemény kondi, utána pedig elkezdtünk alap-taktikai elemeket gyakorolni, átvenni, amit amúgy is tudunk, inkább csak kicsit felfrissítettük a memóriánkat.

- A körülmények, szállás, rendben van? Kaja?

-  Minden tökéletes!

- Jól van. Holnap találkozunk. Köszönöm szépen!


 vlv-fotók az esti edzésről