FACEBOOK

Megkezdődött az Eb-felkészülés

Megkezdődött az Eb-felkészülés
hozzászólás, 2019.12.17.

Az Eb-keret tagjai kedden "összeköltöztek" és megkezdték a közös felkészülést a januári budapesti Európa-bajnokságra. Riportunk, fotók az esti edzésről, Märcz Tamás szövetségi kapitány pedig összefoglalta a nap történéseit.

Az edzéseken készült vlv-fotók minőségét a Camera Kft-nek köszönhetjük.

Canon Webáruház


A szállodai szobákat délután vették át a fiúk, a közös programok ezt követően kezdődtek. A Duna Arénában konditermi edzést vezényelt Zala György, majd egyelőre "rávezető jellegű" vízes foglalkozás következett. Mindenki ott volt az edzéseken, amelyek végeztével a közös szálláshelyre indult vissza a csapat.

Az Eb-keret:

Kardos Gergely (Eger), Nagy Viktor (Szolnok), Vogel Soma (FTC) - kapusok,
Angyal Dániel (Szolnok), Erdélyi Balázs (OSC), Hárai Balázs (OSC), Hosnyánszky Norbert (Eger), Jansik Szilárd (FTC), Manhercz Krisztián (OSC), Mezei Tamás (FTC),  Nagy Ádám (Miskolc), Német Toni (FTC), Pohl Zoltán (FTC), Sedlmayer Tamás (FTC), Varga Dénes (FTC), Vámos Márton (FTC), Zalánki Gergő (FTC) - mezőnyjátékosok.


Elmúlt este 9, amikor a fiúk kikászálódtak a vízből. A szövetségi kapitányt ekkor kértük a nap történéseinek összefoglalására:

VLV-VIDEÓ:


Märcz Tamás a vlv-nek

- Szervusz, Tomi! Kedd este van, 21 óra 14 perc, most jöttek ki a medencéből a játékosok. Elkezdtétek ezt a nagy menetelést, ma volt az összetartás első napja, arra kérlek, foglald össze, mit végeztetek ma, mi a helyzet?

- Üdvözöllek és üdvözlöm az olvasókat és a nézőket. Elég hosszú délutánunk volt. Beköltöztünk egy budapesti szállodába, átvettük a szobákat és onnantól kezdve, délután 2 órától folyamatosan zajlott körülöttünk mindenféle tevékenység. Egyrészt sok technikai dolgot kellett átbeszélni a csapattal, zajlottak különböző "visszamérések", amelyek a játékosok táplálkozása szempontjából jelentenek fontos jelzést. Dietetikai konzultációk folytak délután, részben a szállodában, részben egy külső helyszínen, illetve tájékoztatást kaptak a fiúk az elkövetkező hétről, arról, hogy hogyan zajlik majd a munka, részletesen is, hiszen korábban írásban megkapták a programot. Néhány részletet átbeszéltünk még, illetve megkezdődött az érdemi munka is.

Pár órával ezelőtt Zala Gyurival kezdtek a tornateremben. Nem volt annyira könnyű, de mégiscsak rávezető jellege volt ennek a tornatermi edzésnek, volt pár nap pihenő, sok játékosnak régóta nem volt módja konditermi edzést végezni. Hasonlatos volt egyébként a vízi munka is a konditermi edzéshez, inkább az úszás  dominált, a lábtempó-gyakorlatokra is inkább a rávezető jelleg volt jellemző. Volt ugyan egy kis labdatechnikai munka is, de azt mondhatom, hogy ez az egész nap ráhangolódás volt arra, hogy holnap erősebb fokozatba kapcsoljunk. 

- Milyen állapotban vannak a fiúk? Néhányukkal beszéltem és azért érzik az elmúlt napok, hetek nagy rangadóinak súlyát...

- Ez teljesen normális, azért viszonylag kemény meneten vannak túl - bár nem láttam őket kiégettnek azokon a mérkőzéseken, amelyeket követtem. Jó formában voltak. Most nekünk kell okosan megoldani, hogy jó egy hónap múlva hasonló formában legyenek. Ez a mi szakmai területünk, úgy gondolom, hogy meg fogjuk tudni oldani.

- Holnap már napi két vizes edzés?

- Holnap két vizes edzés, igen, és tornaterembe is megyünk, már mindenhol sokkal keményebb munka lesz, mint ma.

- Köszönöm szépen, jó munkát!


vlv-fotók az esti edzésről


Budapesti Európa-bajnokság - 2020. január 12-16.



A budapesti Európa-bajnokságnak a Duna Aréna ad otthont, a tervek szerint egy időben 5-6 ezer ember szurkolhat majd a meccseken.

A rendezvény hivatalos honlapja.


Az Eb facebook-oldala

A jegyárusítás szeptember 1-je óta zajlik ezen az internetes platformon.


Budapesti Eb, csoportkör

Január 12., vasárnap - NŐK (1. nap)


19.00 Magyarország-Horvátország

Január 13., hétfő - NŐK (2. nap)

19.00 Szlovákia-Magyarország

Január 14., kedd - FÉRFIAK (1. nap)

19.00 Törökország-Magyarország

Január 15., szerda - NŐK (3. nap)

19.00 Magyarország-Oroszország

Január 16., csütörtök - FÉRFIAK (2. nap)

19.00 Magyarország-Spanyolország

Január 17., péntek - NŐK (4. nap)

19.00 Magyarország-Görögország

Január 18., szombat - FÉRFIAK (3. nap)

19.00 Málta-Magyarország

Január 19., vasárnap - NŐK (5. nap)

19.00 Szerbia-Magyarország



Címkék:
Märcz Tamás edzés