FACEBOOK

Märcz Tamás Eb-felkészülési keretet hirdetett

Märcz Tamás Eb-felkészülési keretet hirdetett
hozzászólás, 2019.12.15.

Märcz Tamás 17 játékost nevezett meg vasárnap reggel. Ebből a keretből kerül ki a budapesti Európa-bajnokságon szereplő 13 tagú magyar válogatott. Íme, a névsor (cikkünk még frissül):


Märcz Tamás szövetségi kapitány Eb-felkészülési kerete:

Kardos Gergely (Eger), Nagy Viktor (Szolnok), Vogel Soma (FTC) - kapusok,
Angyal Dániel (Szolnok), Erdélyi Balázs (OSC), Hárai Balázs (OSC), Hosnyánszky Norbert (Eger), Jansik Szilárd (FTC), Manhercz Krisztián (OSC), Mezei Tamás (FTC),  Nagy Ádám (Miskolc), Német Toni (FTC), Pohl Zoltán (FTC), Sedlmayer Tamás (FTC), Varga Dénes (FTC), Vámos Márton (FTC), Zalánki Gergő (FTC) - mezőnyjátékosok.


A csapat kedden kezdi meg a közös munkát.

MÄRCZ TAMÁS a vlv-nek:

- Mindenképpen az volt a tervem, hogy most 16-17 főnél húzom meg a határt és nem a korábban megszokott 18-19-es keretet hirdetek. A felkészülés első szakaszában semmi olyan nem történik, ami a szelekciót segítette volna. Azt, amit láttam a játékosoktól, s amit ebből leszűrtem, úgy gondolom, már nem nagyon változtatják meg az edzéseken mutatott teljesítmények - már csak azért sem, mert ilyenkor mindig mindenki százszázalékosan odateszi magát. Olyan létszámot akartam, amely megengedi, hogy egymás között tudjunk jól dolgozni, akár taktikai feladatokat is megoldani, számmolni lehessen egyes posztokon alternatívákkal, de a létszám ne legyen olyan nagy, hogy később jelentős változásokat kelljen végrehajtani. Így tehát ez most egy picit egyben "előrehozott szűkítés".

A kiválasztásnál a klubokban nyújtott teljesítményt, valamint a válogatott korábbi mérkőzésein mutatottakat mérlegeltem és egy viszonylag friss bizonyítási alkalom, az oroszok elleni Világliga-selejtező tapasztalatait is figyelembe vettem.

- Mi a felkészülés menetrendje és mikor lesz Eb-csapatunk?

- Kedden kezdünk, jó egy héten keresztül, december 23-áig együtt leszünk, be is költözünk egy budapesti szállodába. Az ünnepek alatt mindenki a családjával lehet, majd 27-én folytatjuk az edzéseket 30-áig. Január 2-án utazunk Olaszországba egy nemzetközi felkészülési tornára, amelyre 15 játékost lehet nevezni, így ennyien utaznak majd. A tornának egy kisváros, Cuneo ad otthont, az ellenfeleink sorrendben: USA, Görögország, Olaszország.

FELHÍVÁS

A vlv munkatársa elkíséri az Eb-felkészülés utolsó állomására, az olaszországi nemzetközi felkészülési tornára a magyar csapatot.

A torna január 3-4-5-én lesz Cuneo városában, az ellenfelek: USA, Görögország, Olaszország.

Az út nem olcsó, kérjük, ha ottani tudósításaink elkészítéséhez valaki (természetesen elsősorban cég, vállalkozás) hozzá tud járulni, jelentkezzen.

A támogatást reklámmal, a helyszíni tudósítások szponzorációs jellegű tálalásával tudjuk megszolgálni.

info_kukac_vlv_pont_hu


Azt gondolom, hogy ez után az olasz torna után nevezem meg a 13-at, tehát az Eb-n részt vevők kijelölése január 6-7-ra várható.

- A te fejedben megvan már a "legvalószínűbb 13"?

- Többféle verzióban is. :-) Egy biztos: ebből a 17 játékosból össze fog jönni egy jó csapat. A mostani létszám már egy komoly rosta után alakult ki és elég sok olyan játékos neve van ezen a listán, aki a klubjában több poszton szerepel, jobb oldalon, bal oldalon, sőt, védőként is játszik. A következő időszakban azt fogom nagyon figyelni, hogy hogyan mozognak, mennyire vannak egymással harmóniában a fiúk. Éles teszt lesz az oloszországi torna, amely megadhatja az utolsó fontos visszajelzéseket.

- Hol zajlik a felkészülés? Gondolom, fontos lenne szokni a majdani versenyhelyszín légkörét, a teret, a távolságokat...

- Így van, ezért túlnyomó részben, az első héten kizárólag a Duna Arénában lesznek a szárazföldi és a vizes edzéseink is.

- Köszönöm a tájékoztatást!



A VLV HÍRMAGYARÁZATA



A budapesti Európa-bajnokságnak a Duna Aréna ad otthont, a tervek szerint egy időben 5-6 ezer ember szurkolhat majd a meccseken.

Az Eb hivatalos honlapja.

Az Eb facebook-oldala

A jegyárusítás szeptember 1-je óta zajlik ezen az internetes platformon.



​Az elmúlt évek megszokott névsoraihoz képest új név nincs a most nyilvánosságra hozott listán, inkább a nem behívottak köre lehet talán kicsit meglepő. Ezúttal biztosan nem kap lehetőséget a világversenyen való szereplésre a Szolnok világbajnoka, Bátori Bence, valamint több olyan játékos, aki az elmúlt évek kereteinek szinte állandó meghívottja volt: Jansik Dávid, Kovács Gergő és Pásztor Mátyás.

Miután az elmúlt egy-két évben folyamatosan változtak a nagy nemzetközi tornán való részvétel éppen aktuális létszámszabályai - a "klasszikus" 13 tagú csapat mellett egyes versenyeken 15-ös keretből lehetett meccsenként kijelölni a 13-at, de másfél éve a "levegőben van" a fenyegetettség, hogy az olimpiai tornán 11 tagú csapatok lesznek, nem árt tisztázni, hogy a budapesti Európa-bajnokságra 13 vízilabdázót nevezhet minden ország.

Ez azt jelenti, hogy a most kihirdetett keretből négyen fogják fájó szívvel nézni a lelátóról társaikat.

Nem nagy bátorság megjósolni, hogy a kapusok és a centerek közül esik majd ki egy-egy, így a többi 11 játékos közül kerül majd ki két kieső.

Itt is szűkítheti a kört az, aki fejébe veszi, hogy a névsorból Märcz Tamás helyett már most kijelöli a csapatot, "saját válogatottját". Néhány ember helye ugyanis nyilván megkérdőjelezhetetlen, s a posztok alapján is el lehet indulni, mert a keretben két klasszikus bal kezes van, az ő helyük is biztosnak tűnik.