FACEBOOK

Drámai döntő végén a Fradi a kupagyőztes

Drámai döntő végén a Fradi a kupagyőztes
hozzászólás, 2019.12.08.

Nagyon izgalmas meccsen megszerezte újabb trófeáját a Ferencváros. A meccs nagy részében vezető OSC sikeréhez kevés hiányzott. Részletek, nyilatkozatok, fotók, gólok - folyamatosan.

A Magyar Kupa négyes döntőjében készített vlv-fotók minőségét a Camera Kft-nek köszönhetjük.
  
Canon Webáruház


Férfi Magyar Kupa

A SELEJTEZŐK ÖSSZES EREDMÉNYE

A NEGYEDDÖNTŐK ELSŐ FORDULÓJA

A NEGYEDDÖNTŐK MÁSODIK FORDULÓJA


A SZOMBATI ELŐDÖNTŐK

A Magyar Kupa győztese indulhat a 2020-21-es Eurokupában. (Amennyiben a bajnokságban biztosítaná BL-részvételét, akkor a bajnoki 5. helyezett lesz eurokupás.)

A Magyar Kupa címvédője a Ferencváros volt, amely a tavalyi döntőben 10:4-re győzte le a Miskolcot.


DÖNTŐ:

FTC-OSC 8:7 (2:3, 1:2, 2:1, 3:1)
G.: Jaksics 3, Varga Dénes 2, Pohl, Vámos, Constantin-Bicari, ill. Manhercz K., Hárai 2-2, Drasko Brguljan, Erdélyi, Ubovics

A VLV SZÖVEGES ÉLŐ KÖZVETÍTÉSE


VLV-VIDEÓK:

Köszönjük a képanyagot a Fradi-stábnak, Katona Norbertnek.

1:0 - Vámos első gólja, ötméteres

2:0 - Jaksics első gólja

2:1 - Erdélyi gólja

2:2 - Manhercz Krisztián ötméteresgólja

2:3 - Hárai első gólja

Vogel Soma ötméterest véd

2:4 - Hárai második gólja

2:5 - Manhercz Kristián második gólja

3:5 - Pohl Zoltán gólja

Braniszlav Mitrovics ötméterest véd

4:5 - Jaksics második gólja

5:5 - Varga Dénes első gólja

5:6 - Drasko Brguljan gólja

6:6 - Jaksics harmadik gólja

6:7 - Ubovics csavargólja

7:7 - Constantin-Bicari csavargólja

8:7 - Varga Dénes második gólja





vlv-képek II.


VARGA ZSOLT (FTC-Telekom Waterpolo) vezetőedző a vlv-nek:

- Gratulálok az újabb kupagyőzelemhez és egy kis összegzést kérek! Úgy tűnt, ez most nehezebb volt, mint a korábbiak...

- Hát ez sokkal nehezebb volt. Ahogy az elmúlt hetek mérkőzései után többször is mondtam, azzal voltam leginkább elégedett, ahogyan a védekezésünk működött. Kevés gólon tudtuk tartani az ellenfeleinket és ez ma is igaz volt. Ha megnézzük az OSC meccseit az utóbbi időszakból, látható, hogy sok gólt értek el, még a Pro Reccónak is tízet lőttek. Úgy gondolom, hogy a mai meccs kapcsán is leginkább azt kell kiemelni, hogy hét gólon tudtuk tartani őket. Ez volt a kulcs. Különben nehéz is lett volna, hiszen ma nekünk nem nagyon mentek a támadások, volt kapkodás, talán egyfajta idegesség, feszültség munkált a játékosokban vagy egyszerűen csak ma így mentek a dolgok, nem úgy sikerültek a lövések, a támadásbefejezések, mint ahogy szerettük volna. Ezért aztán ezen a meccsen nagyon nehéz lett volna túllőni az esetlegesen bekapott sok gólt. Úgyhogy azt mondom: ma hátul nyertük meg ezt a mérkőzést. Nyilván ehhez kellett Soma kimagasló teljesítménye is, anélkül sem sikerülhetett volna. 

Mindemellett nagy szükség volt ma arra, hogy a megfelelő pillanatban tudjunk olyan gólokat lőni, amilyeneket például a vége felé lőttünk - az utolsó három találatunk tényleg extra egyéni teljesítményből született.

- Volt speciális taktikátok? Például mindenki tudta, hogy Prlainovics az OSC legnagyobb erőssége, őt ki kellett venni a játékból?

- Természetesen. Az egyértelmű, hogy ő irányítja ott a játékot, ő az, aki összefogja, aki osztogat - lehetett látni még ma is, az elején nagyon fontos gólpasszokat adott. Biztos volt, hogy ha őt tudjuk semlegesíteni, akkor nagy lépést teszünk előre a győzelem felé. 

- Hamarosan újra fogtok találkozni, már  BL-ben. Arra a meccsre a mainak milyen kihatása lehet?

- Ez szinte megjósolhatatlan. Van egy hét, most mindkét csapat jobban fel tud készülni a másikra. Annyira sok volt az elmúlt hetekben a fontos mérkőzés, hogy igazából specifikusan nem tudtunk úgy készülni, ahogy jó lett volna. Ezen a héten kicsit jobban elő tudjuk majd venni az ő néhány játékelemüket. Úgy gondolom, más lesz az a mérkőzés, mint a mai volt. 


VAD LAJOS (A-Híd OSC-Újbuda) vezetőedző a vlv-nek:

- Amikor a négyes döntő párosítása kialakult, természetesen bíztam a végső sikerben. Úgy érzem, hogy a szombati játékunk egy kicsit visszafogott volt, aminek az az emberileg teljesen érthető magyarázata, hogy tudtuk, kivel fogunk játszani és nagyképűség nélkül mondom, számítottunk a győzelemre. Azt a meccset végig kézben is tartottuk és magabiztosan jutottunk be a döntőbe. Bíztam abban, hogy ma mindenki maximálisan odateszi magát és ez így is történt.

Azért azt nem szabad elfelejteni, hogy a Ferencváros jelenleg a világ legjobb vízilabdacsapata. Úgy érzem, hogy a játékosaim egytől egyig mindent megtettek azért, hogy győztesen hagyjuk el a medencét, ami nem sikerült. Volt azért néhány oka ennek.

Ami minket illet, el kell mondanom, hogy Bánétól (Braniszlav Mitrovicstól - a szerk.) én ilyen teljesítményt még nem láttam, amit ma nyújtott. Ezzel iszonyatos tartást adott a csapatnak, s természetesen maga a csapat is viszonozta ezt, hasonlóan tartást adott a magabiztos kapusnak. Az öltözőben megdicsértem a játékosaimat, tényleg olyan erőt mutattak ma, hogy le a kalappal előttük.

Ami még biztos: ma mind a két csapat a legjobbjait küldte csatába.


vlv-képek I., Monoki Nikolett felvételei


BRANISZLAV MITROVICS (A-Híd OSC-Újbuda) a vlv-nek:

- Szerintem sokkal jobban indítottuk a meccset, mint a Fradi, egyből kihasználtuk a lehetőségeinket, ők nem. Jól is védekeztünk, ami nagyon fontos a Fradi ellen és később sem estünk szét, ezt a jó védekezést valamennyire végig meg tudtuk tartani. De ahogy ment az idő, a Fradi ereje egyre inkább kijött. Így is azt mondom, hogy a nyolc kapott gól elég jó a Fradi ellen. Amiben elfáradtunk, az a támadás volt. Ez talán a védekezésre fordított nagyobb figyelemből is adódott, nem sikerültek jól a támadásaink. Egy ilyen meccsen nem lehet hosszú időn keresztól lőtt gól nélkül maradni. Sajnos ez is tanulsága a mai mérkőzésnek. 

Gratulálok a Fradinak, bizonyították, hogy nagyon jó csapat. Annak tudok örülni, hogy mi jó irányba megyünk. A jó védekezést kell folytatnunk tovább, mert csak ez lehet a módja annak, hogy az egész szezonban jól teljesítsünk. 

Most ezt a meccset ki kell pihenni. Az eredmény most még eléggé fáj, de jövő szombaton ismét a Fradival játszunk, ezúttal a BL-ben, arra fogunk törekedni, hogy sikerüljön visszavágni a mai vereségért.


ANDRIJA PRLAINOVICS (A-Híd OSC-Újbuda) a vlv-nek:

- Ma úgy játszottunk, mint egy igazi csapat, sajnos nem volt erőnk lezárni a meccset 5:2-nél, 5:3-nál, ahogy a végén sem. Nem tudom, hogy az utolsó gól szabályos volt e, szerintem nem, de veszítettünk. Egy jó döntő volt, kiadtunk magunkból mindent, de sajnos veszítettünk.

Jól játszottunk, s bár a végén kaptunk két-három olyan gólt, amit nem lett volna szabad, de a többi rendben volt, s briliáns kapusunk volt ma, de így is kikaptunk, ez van. 

(Lejegyezte: Kerbi)


VARGA DÉNES (FTC-Telekom Waterpolo) csapatkapitány a vlv-nek:

- Kicsit nehéz volt ez...

- Igazából ilyenre terveztük! Azért, mert ilyen szurkolótáborunk, szereti a gálajelleget! :-)

- Ez egy gálameccs volt??!

- Az az igazság, hogy a 2:0-as vezetésünket követően jobban játszott az OSC - egészen az utolsó negyedig. Akkor - ahogy egyébként én számítottam is erre - kicsit mellénk állt az, ami a mi erősségünk, a jobb erőnlét és a döntőrutin. Egyszerűen többet játszottunk éles meccset, mint ők és ezért a streszhelyzetet szerintem jobban tudtuk kezelni.

- Olyan helyzetbe kerültetek, amihez nem szoktatok hozzá. Az, hogy az ellenfél vezet, ráadásul hosszabb ideig, lényegében irányítja a játékot - ez nektek eléggé ismeretlen terep. Ez hogy érintett titeket? Volt egy kis tanácstalanság?

- Senkin nem láttam, hogy megilletődött volna. Én magam is azt éreztem: lehet, hogy vezet az ellenfél és lehet, hogy ötméteresekkel fog eldőlni, de biztos, hogy vissza tudunk jönni a meccsbe. 

- Ha vége ötméterespárbaj, vállaltad volna a lövést...?

- Persze. Azért is akartam lőni a mecscen - Marci is jött oda -, mert magamat akartam átlendíteni kicsit a holtponton - nem volt addig momentumom a meccsen, az az igazság. Úgy érzem, a második ötösnél megvertem a kapust, de kicsit furán pattant a labda és kapufa lett - ez meglepett engem. De talán ez kellett ahhoz, hogy kicsit dühösebben álljak bele a következő helyzetembe vagy "nem helyzetembe". 

- Köszönöm szépen, gratulálok.

(Lejegyezte: Zsigmond Orsi)


VOGEL SOMA (FTC-Telekom Waterpolo) a vlv-nek:

- Nagyon jól kezdtük a mérkőzést, ahogy az elmúlt hetekben úgymond meg is szokhattuk. A védekezésünk összeszedett volt. Úgy gondolom, hogy a támadásokban a helyzetkihasználás volt az amivel el tudtak lépni, s 2:0 után meg tudták fordítani a meccset 5:2-re. A kihagyott helyzeteinkből fórhoz jutottak és ők nem hibáztak. Aztán - hasonlóan a korábbi évek meccseihez - a második félidőre tudtunk váltani és úgy gondolom, hogy jobban bírtuk a mérkőzést vagy talán még plusz energiát tudtunk beledobni és ebből tudtuk vinni a lefordulásokat. Összességében szerintem óriásit küzdöttünk, mert mínusz háromról álltunk fel és fordítottuk meg a meccset.

- Érezted, hogy nagy formában vagy? Mert hát mindenki felsőfokokban nyilatkozott rólad. 

- Azt gondolom, hogy a fegyelmezett védekezés volt igazából ennek az alapja, mert nekem is segítség, hogyha azok az emberek lőnek és abból a pozícióból és abban az időben, amiket megbeszéltünk és le van tisztázva, hogy kinek hol kell lennie. Ez a meccs elejétől fogva így működött. Ez nekem is lendületet adott és erőt és ilyenkor könnyebben bele tudok rázódnia  a meccsbe.

(Lejegyezte: Zsigmond Orsi)


VÁMOS MÁRTON (FTC-Telekom Waterpolo) a vlv-nek:

- Nehezen indult, vagyis hát nem nehezen, mert 2:0-ra elmentünk, de felzárkóztak. Néhány ember rossz napot fogott ki, nem mentek be a lövések, de hát a védekezéssel megnyertük a mérkőzést.

Nem lehet mindig tíz fölötti gólt lőni, ezt elmondta Zsolt is, de hogyha jól védekezel, ha például hét gólon tartod az ellenfelet, mint mi tettük ma, akkor lehet nyerni meccset. Ennyi.


ZALÁNKI GERGŐ (FTC-Telekom Waterpolo) a vlv-nek:

- Nem volt könnyű... Megnehezítettük magunknak azzal, hogy három ötméterest is kihagytunk, illetve buta, elkerülhető gólokat kaptunk.

A magam részéről én kaptam három kiállítást elég gyorsan - úgy gondolom, hogy abból az egyik volt talán kiállítás, de az is...., hát ez ilyen.

De igazából nem érdekel, a lényeg az, hogy nyertünk. Örülök nagyon. 


JANSIK SZILÁRD (FTC-Telekom Waterpolo) a vlv-nek:

- A lényeg az, hogy nyertünk! Elég jól kezdtünk, úgy alakultak a dolgok, ahogy gondoltuk, de onnantól kezdve kicsúszott az irányításunk alól a mérkőzés. Nagyon sok helyzetet kihagytunk, Báne nagyon jól védett és igazából azt lehet mondani, hogy 2:0 után végig ők vezettek. Hála istennek, a végén pedig már mi és a végén kell vezetni! 2:0 után 8:7-nél, a végén vezettünk először.

Soma szenzációs volt, akárcsak a védelem. Hét gólon tartani ezt az OSC-t nagy dolog. Tényleg örülök, hogy ennyire összeszedtük magunkat. Nem volt mostanában olyan szitu, hogy az ellenfél vezessen, de nagyon jól reagáltunk erre, nem adtuk fel egy pillanatig sem, pedig többször is volt labdájuk a háromgólos előnyhöz. Jobban bírtuk fejben - úgy néz ki.


SEDLMAYER TAMÁS (FTC-Telekom Waterpolo) a vlv-nek:

- Hogy értékeled? Mi történt ma?

- Hát... megnyertük a Magyar Kupát, és sorozatban a kilencedik kupánkat! Jóval nehezebb meccs volt mint a tegnapi, annak ellenére, hogy jól kezdtünk megint, azért a meccs közepére, illetve az első-második negyedben már kivették a kezünkből az irányítást az OSC-sek. De hála istennek, a végén, amikor ugye vezetni kell, akkor... :) a viccet félre téve: jól játszottak az OSC-sek, megszorongattak minket, de hál' istennek, a végén helyén volt az eszünk és a szívünk - behúztuk a meccset.

(Lejegyezte: Zsigmond Orsi)


POHL ZOLTÁN (FTC-Telekom Waterpolo) a vlv-nek:

- Tudtuk, hogy hatalmas csata lesz, elhúzott az OSC és nem számítottunk arra, hogy nekünk kell futni az eredmény után. De így alakult és a csapat erejét mutatja, hogy nem hagytuk, hogy még jobban elmenjenek. Végig ott voltunk, amikor három góllal elmentek, akkor is ugyanazt a játékot csináltuk. Vissza bírtunk jönni és a végén, amikor kellett, akkor megnyertük. Nagyon büszke vagyok a csapatra.

- Ez egy szokatlan helyzet volt, hogy egyrészt nem ment úgy a játék ahogy szokott, másrészt  meg, hogy fordítani kellett és hosszú időn át úgy volt, hogy az ellenfél vezetett. Nem voltatok tanácstalanok egy picit?

- Igen, tulajdonképpen végig ők vezettek és nem voltunk tanácstalanok épp ezért sikerült a végéig kitartanunk mögöttük és amikor kellett akkor belőttük a győztes gólt.

(Lejegyezte: Zsigmond Orsi)



Az ezüstérmes OSC



A kupagyőztes FTC


vlv-képek II.