FACEBOOK

MK-elődöntők: FTC-Szolnok 13:8, OSC-Miskolc 11:9

MK-elődöntők: FTC-Szolnok 13:8, OSC-Miskolc 11:9
hozzászólás, 2019.12.07.

Az esélyesek két sima győzelme után létrejön az álomdöntő: vasárnap 16 órakor a Fradi az OSC-vel küzd meg a Magyar Kupa serlegért. Részletek, nyilatkozatok, fotók az elődöntőkről:


A Magyar Kupa négyes döntőjében készített vlv-fotók minőségét a Camera Kft-nek köszönhetjük.

Canon Webáruház

Férfi Magyar Kupa

A SELEJTEZŐK ÖSSZES EREDMÉNYE

A NEGYEDDÖNTŐK ELSŐ FORDULÓJA

A NEGYEDDÖNTŐK MÁSODIK FORDULÓJA


A Magyar Kupa győztese indulhat a 2020-21-es Eurokupában. (Amennyiben a bajnokságban biztosítaná BL-részvételét, akkor a bajnoki 5. helyezett lesz eurokupás.)

A Magyar Kupa címvédője a Ferencváros, amely a tavalyi döntőben 10:4-re győzte le a Miskolcot.


Elődöntők:

A VLV ELŐZETESE


FTC-Szolnok 13:8 (5:0, 3:1, 1:4, 4:3)
G.: Varga Dénes, Funtulisz 3-3, Vámos, Német, Jansik Sz. 2-2, Zalánki 1, ill. Várnai, Szubotics 2-2, Angyal, Dőry, Lazics, Szeghalmi

Meccs előtt derült ki, hogy Dusko Pijetlovics, a szolnokiak olimpiai bajnok centere kézsérülés miatt nem szállhat vízbe.

A mérkőzés alakulása:

1:0, 2:0, 3:0, 4:0, 5:0 / 6:0, 7:0, 7:1, 8:1 // 9:1, 9:2, 9:3, 9:4, 9:5 / 9:6, 10:6, 11:6, 12:6, 12:7, 12:8, 13:8

VARGA ZSOLT (FTC-Telekom Waterpolo) vezetőedző a vlv-nek:

- Jól kezdtünk, nagyon jó védekezést produkáltunk ennek a meccsnek az elején is. Talán a harmadik negyedben történt, hogy a támadások elkapkodott befejezéséből háromszor lefordult a Szolnok, lőttek két emberelőny-gólt is, ezzel vált kicsit szorosabbá a mérkőzés. Ezután újra rendben tettük a védekezést, majd a támadást is és ismét kontrollálni tudtuk a mérkőzést.

- Mire számítasz holnap?

- Egy jó meccsre. Megnéztük az OSC mérkőzését, azt láttam, hogy erősek, jó formában vannak és egyértelmű, hogy Prlainovics meghatározó a játékukban. Nagy akarattal játszanak, szóval jó mérkőzésre számítok...


JANSIK SZILÁRD (FTC-Telekom Waterpolo) a vlv.nek:

- Először is: boldog vagyok, hogy sikerült bejutnunk a döntőbe! Megmondom őszintén, keményebb meccsre számítottunk és nemcsak én, hanem az egész csapat. Ezért is hajtottunk nagyon az elejétől kezdve, azt mondtuk, hogy nyomjuk meg az elejét nagyon és akkor utána sok cserével tudunk játszani, hogy mindenki friss legyen a holnapi döntőre. Hál' Istennek, ezt a tervet sikerült megvalósítani, felépítettünk egy 6-8 gólos előnyt, s bár utána egész jól visszajöttek, de azért a győzelmünk nem forgott veszélyben.

- A holnapi meccs milyen lesz? Ott is várható, hogy elhúz az elején valamelyik csapat több góllal?

- Nagyon kiélezett mérkőzésre számítok, azt gondolom, egyik részről sem lesz nagy vezetés. Ki-ki meccs lesz és szerintem a negyedik negyedben fog eldőlni. Megmutatta az OSC, hogy jók, de azt gondolom, hogy mi jobbak vagyunk, legalábbis ebben bízom Szeretnénk megnyerni a Magyar Kupát!


ZSIVKO GOCICS (Szolnoki Dózsa) vezetőedző a vlv-nek:

- Nehéz okos szavakat mondani egy ilyen vereség, főleg egy ilyen kezdés után. Azzal, hogy a Szolnok a mostani keretével kikap a Fraditól - semmi probléma nincs. Ki lehet kapni, ilyen a sport. De a mód, ahogyan kikaptunk, az nagyon nem tetszett. Mondtam is félidőben a játékosaimnak, hogy nagyon csalódott vagyok. Nem a Fradi vezetése, jó játéka miatt, hanem azért, mert mi egy nagyon nagy fehér zászlóval jöttünk ide és azt lengettük végig, két negyeden át... Nem szabad. Azért mert valaki jobb nálad... Addig és azért lesz jobb, ameddig és amiért te így állsz oda és e szerint játszol...

Persze, beszélhetünk sok mindenről, hogy Pijetlovics nem játszott, hogy ha Bence belövi azt az ötméterest, akkor kicsit másként alakult volna a meccs, de hát ez már a múlt. 

A második félidőben kicsit kozmetikázni tudtuk az eredményt, szerintem a Fradi is visszavett valamennyit, de nem vagyok elégedett, főleg a kezdéssel nem. Nálunk is vannak jó, rutinos játékosok, világbajnokok, BL-győztesek, ez a kezdés így nagyon csúnya volt, ezzel foglalkoznunk kell majd a továbbiakban.

Végezetül: hatalmas gratuláció a Fradinak, százszázalékosan megérdemelték ezt a győzelmet, nagyon kemény ellenfél voltak, sok sikert kívánok nekik a holnapi döntőre!


BÁTORI BENCE (Szolnoki Dózsa) a vlv-nek:

- Gratulálok a Fradinak, nagyon jól játszottak! Nagyon akartuk, hogy az elején ne menjenek el, gyakorlatilag pont ez valósult meg és ott szét is nyílt az olló. Utána már csak az eredményen tudtunk kozmetikázni. Nagyon sajnálom, hogy gyakorlatilag egy negyedig sem voltunk pariban. Egyelőre ennyi.

- Ennyivel jobb a Fradi vagy most rossz napotok volt?

- Mennyi is lett a vége? Szerintem öttel nyert a Fradi. Hát..., a múltkor is nagyon megvertek minket. Sajnos azt kell mondanom, hogy ez most reálisnak tűnik. Rossz napunk volt, nem volt rossz napunk, ennyi lett az eredmény, az eredményjelző nem hazudik sajnos. Úgyhogy gratulálok nekik.

(Lejegyezte: Zsigmond Orsi)


vlv-képek I., Monoki Nikolett felvételei



vlv-képek II.



A bronzérmes Szolnok csapata


OSC-Miskolc 11:9 (3:1, 3:3, 3:1, 2:4)
G.: Erdélyi, Manhercz K. 3-3, Bundschuh 2, Drasko Brguljan, Prlainovics, Ubovics, ill. Nagy Á., Misics 3-3, Lőrincz 2, Vadovics V.

A mérkőzés alakulása:

0:1, 1:1, 2:1, 3:1 / 4:1, 5:1, 5:2, 5:3, 5:4, 6:4 // 7:4, 8:4, 8:5, 9:5 / 9:6, 10:6, 10:7, 10:8, 11:8, 11:9

VAD LAJOS (A-Híd OSC-Újbuda) vezetőedző a vlv-nek:

- Tudtam, hogy nehéz lesz bejutni a döntőbe, így is történt, nehezen jutottunk be. Holnap más játékot fogunk produkálni. 

- Milyen meccs lesz a holnapi?

- Döntő. Szó szerint.

- Volt valami, amin javítani kell a ma látottak alapján?

- Igen.


MANHERCZ KRISZTIÁN (A-Híd OSC-Újbuda) a vlv-nek:

- Kimondva, kimondatlanul, mi voltunk ennek a mérkőzésnek, az egyik döntős helynek a favoritjai. Azt gondolom, hogy ez sajnos a hozzáállásunkon is meglátszott, annak ellenére, hogy elmondtuk: kőkeményen kell hozzáállni.

Úgy kezdtük a meccset, ahogy kell, relatíve, 5:1-re vezettünk, ott kicsit kiengedtünk, aminek következtében fel tudott jönni a Miskolc. De a meccs végéig megtudtuk tartani azt az egy-, két-, három-, volt amikor négy-öt gólos különbséget. A holnapi biztos egy más hangulatú mérkőzés lesz, mi is máshogy fogunk hozzáállni, úgyhogy holnap meg kell nyernünk a döntőt.

- Köszönöm szépen.

(Lejegyezte: Zsigmond Orsi)


KIS ISTVÁN (PannErgy Miskolci VLC) megbízott vezetőedző a vlv-nek:

- Személy szerint egész pontosan hat napja készülök együtt a csapattal, gyakoroltunk különböző variációkat, fórokat, hellyel közzel, 70-80 százalékig meg tudták csinálni azt, amit kértem. A védekezéssel nem voltam maradéktalanul elégedett, mert volt ugyan, amikor úgy működött minden, ahogy megbeszéltük, de ahogy nem támadtuk meg a lövőt, ezt azonnal meg is bosszulták az OSC világklasszis játékosai. 

A másik: hiába lövünk gyönyőrű akciógólokat, ha emberelőnyben kétszer is rosszul passzolunk a fánál lévő embernek.

Mint mondtam, nem vagyok teljesen elégedett, de a számszerű eredmény, úgy gondolom, a két csapat közötti jelenlegi, reálisan meglévő különbséget mutatja. 

Köszönöm a miskolci klubnak, hogy erre a két mérkőzésre lehetőséget adott számomra.


NAGY ÁDÁM (PannErgy Miskolci VLC) a vlv-nek:

- El vagyok keseredve nyilvánvalóan, mert nyerni jöttünk. Kicsit az volt az érzésem, hogy későn szálltunk bele a meccsbe, főleg én. Úgy érzem, hogy az első félidőben nem is léteztem és szerintem ebben a csapatban, illetve válogatottközeli játékosként ezt nem tehetem meg. Nagyon sajnálom, mert szerintem Kis Pista nagyon jól felkészített minket ebben a másfél hétben. Nagyon sajnálom, hogy az eredmények nem ezt mutatják, mert ugye, a Pécs ellen is "sikerült" ikszelnünk, ha mondhatom így. És most is nyerni jöttünk, úgyhogy most elég rosszul érzem magam.

- Szerinted benne lehetett volna?

- A győzelem? Abszolút. Ha az elejétől fogva koncentrálunk, akkor ez a mérkőzés lehetett volna a miénk. 

(Lejegyezte: Zsigmond Orsi)


vlv-képek I., Monoki Nikolett felvételei



vlv-képek II.



A bronzérmes Miskolc csapata


A vasárnapi női döntőben az UVSE és a Dunaújváros csap össze, ez a meccs 14.30-kor kezdődik és a Duna World közvetíti.

A férfi döntó 16 órakor lesz, az FTC-OSC meccset szintén adja a Duna World, mi szövegesen élőzzük majd.