FACEBOOK

Total Player 2019 - Märcz Tamás szavazatai

Total Player 2019 - Märcz Tamás szavazatai
hozzászólás, 2019.11.30.

Közzétették a magyar szövetségi kapitány voksait a Total Player 2019 világszavazás szervezői. Megmutatjuk az indoklást is. Ma éjfélkor véget ér a közönségszavazás.


Az eddigi két alkalomnál is nagyobb szabású szavazást szervezett a Total Waterpolo. 

A női és férfi szakág legjobbjaira 30-30 tagú szakmai zsűri és 18 szerkesztőség szavazott, a legjobb 5-5 női és férfi játékost kellett megnevezni. A listákra kerülő nevek 5, 4, 3, 2 és 1 pontot kapnak a helyezés sorrendjében és az összesítés (a közönségszavazás pontjainak hozzáadásával) adja majd ki a végső sorrendet. (Érdekesség, hogy voksoltak az eddigi győztesek is, Sandro Sukno, Jekatyerina Prokofjeva és Felipe Perrone.)

Magyarországról a szakemberek közül Bíró Attila, Benczur Márton és Mihók Attila, illetőleg Märcz Tamás és Varga Zsolt kapott felkérést a részvételre.

A médiából felkértek (18 szerkesztőség, illetőleg szakíró) mindkét szakágra voksolnak. Magyarországról a vlv szavazott.

A ZSŰRI TAGJAI

A versenybe a közönség is bekapcsolódhatott, internetes szavazás útján. A szervezők 20-20 női és férfi játékos listáját állították össze, a szurkolóik ma (szombat) éjfélig szavazhatnak  a Total Waterpolo honlapján.

A nőknél Keszthelyi Rita és Gurisatti Gréta szerepel a jelöltek között, a férfiak kínálatából mi Varga Dénes és Vámos Márton megjelölését javasoljuk olvasóinknak.

A közönségszavazás helyezettjei 25, 20, 15, 10 és 5 pontot kapnak, végső helyezésük sorrendjében.

A verseny Varga Dénes és Francesco di Fulvio között továbbra is nagyon szoros. (Érdekes, hogy az olasz szövetségi kapitány, Alessandro Campagna magasabb pozícióba helyezte Varga Dénest, mint Dumi riválisát, aki a saját játékosa.)


MÄRCZ TAMÁS szavazatai:

1. Filip Filipovics (szerb)

- Óriási szerepet vállalt a szerbek Világliga-győzelmében, amely olimpiai kvalifikációt eredményezett a szerb válogatottnak. E mellett a klubjában is jó szezonja volt, ő volt csapata legeredményesebb játékosa a Bajnokok Ligája bronzmeccsén.

2. Marco Del Lungo (olasz)

- Jó teljesítményt nyújtott a kvangdzsui világbajnokságon és remek szezonja volt klubjával, a Bresciával is. Védéseivel nagymértékben hozzájárult ahhoz, hogy az olasz válogatott világbajnoki aranyérmes lett és ezzel olimpiai kvótát szerzett.

3. Varga Dénes (magyar)

- Mindent megnyert (magyar bajnokság, Szuperkupa, Magyar Kupa és Bajnokok Ligája), kitűnő szezon volt ez a számára. Nagyszerű teljesítményének köszönhetően ő lett az MVP a Bajnokok Ligájában. Visszatért a válogatottba és nagy szerepe volt a magyar csapat Európa Kupa-győzelmében. A világbajnokságon nem volt szerencséje, sérülés miatt csak perceket tölthetett a vízben, de igazi csapatkapitányként ekkor is segítette a többieket, ahogy csak tudta, úgy, ahogy egy nagy bajnokhoz illik.

4. Maro Jokovics (horvát)

- A horvát válogatott tagjaként második helyet szerzett a Világligában és harmadikat a világbajnokságon. Ő a horvát csapat vezére, a legnehezebb helyzetben is magára vállalja a felelősséget.

5. Konsztantinosz Geniduniasz (görög)

- Görög gólkirály és ő volt a teljes Bajnokok Ligája-szenon legeredményesebb játékosa is. Jobb kezesként játszik a rossz kéz oldalon, de ugyanolyan veszélyes, mint a bal kezesek. Hihetetlen formát mutatott a BL nyolcas döntőjében, vezér, góllövő és játékszervező egy személyben.


MIHÓK ATTILA SZAVAZATAI

BENCZUR MÁRTON SZAVAZATAI

BÍRÓ ATTILA SZAVAZATAI

VARGA ZSOLT SZAVAZATAI

A VLV SZAVAZATAI

Címkék:
Total Player