FACEBOOK

Itt az oroszok elleni csapat!

Itt az oroszok elleni csapat!
hozzászólás, 2019.11.11.

Kényszerűségből bár, de már hétfőn kialakult az oroszok elleni keddi Világliga-selejtezőn szereplő magyar válogatott névsora. Bátori Bence beteg lett, így a 14-es keret többi játékosa "automatikusan" csapattag lett. A vlv riportja a délelőtti edzésről.


Bátori Bence tüszős mandulagyulladást kapott, így kénytelen volt felhívni Märcz Tamás szövetségi kapitányt, s lemondani a válogatott hétfő-keddi összetartását. Bence - mint utólag kiderült - már az Olympiakosz elleni BL-meccsen betegen játszott, de akkor még nem lehetett tudni, hogy komolyabb problémái lesznek. A játékos jelenleg erős antibiotikumot szed és igyekszik minél hamarabb meggyógyulni. (Ehhez mi is sok sikert kívánunk.)

Mint ismeretes, Märcz Tamás szövetségi kapitány erre a két napra 14 játékost hívott be, akik közül egy esett volna ki az oroszok elleni mérkőzés előtt. A válogatás gondja most kényszerűségből megoldódott, így a szövetségi kapitány a délelőtti edzésen közölte is a fiúkkal, hogy ők most már nem keret, hanem csapat, hiszen valamennyiüket nevezi az oroszok elleni Világliga-meccsre.

Az edzéseken készített vlv-fotók minőségét a Camera Kft-nek köszönhetjük.

Canon Webáruház


A névsor:

Nagy Viktor (Szolnok), Vogel Soma (FTC) - kapusok
Angyal Dániel (Szolnok), Erdélyi Balázs (OSC), Hárai Balázs (OSC), Hosnyánszky Norbert (Eger), Jansik Szilárd (FTC), Kovács Gergő (OSC), Manhercz Krisztián (OSC), Mezei Tamás (FTC), Nagy Ádám (Miskolc), Vámos Márton (FTC), Zalánki Gergő (FTC) - mezőnyjátékosok

Az oroszok elleni találkozó kedden 18.30-kor kezdődik a Komjádiban, az M4 Sport közvetíti.

A délelőtti edzést követően két olyan játékost kértünk a vlv kamerája elé, akinek csapata fárasztó BL-meccset játszott mindössze két nappal ezelőtt.

VLV-VIDEÓK


Zalánki Gergő a vlv-nek

- Szervusz, Gergő! Köszöntelek a vlv kamerája előtt a válogatott edzése után! Mennyire vagy kimerült állapotban? Egy nagyon komoly út van mögöttetek, mi volt, hogy volt az elmúlt napokban? Összefolyik-e a fejedben?

- Szia. Igen, elég kellemetlen volt az utazás. Odafele Bécsből repültünk, az az út azért is húzódott el, hajnali 2-re, 3-ra értünk a hotelba, reggel pedig már edzésünk volt. Illetve a visszafele-út is..., ott pedig hajnali 4-kor már úton voltunk, így igazából két éjszaka kimaradt, három-négy óra alvás nem olyan, mint amit megszoktunk a  mindennapokban. Úgyhogy ez így elég kellemetlen volt és még egy meccset is játszani kellett, ami talán sima volt, de azért  elfáradtunk. Most pedig megint itt vagyunk edzésen, úgyhogy..., vannak feladatok, de hát, valahogy meg kel oldani. 

- Ez a mostani edzés olyan volt, amilyen szokott lenni: taktika is volt, úszás, passzolás, lövés, minden. A holnapi meccs érdekel, hogy vélekedsz erről? Az oroszok mostanában egész jók a klubokban is és a válogatottnál is. Nem tartasz egy kicsit a meccstől?

- Tartani nem tartok. Ha mindenki odafigyel és odateszi magát, akkor szerintem nyernünk kell pár góllal, de igen, egész jók. Ismerjük a játékosaikat, nagy meglepetést nem fognak tudni nekünk tartogatni. Akkor lehetünk bajban, hogyha nem megfelelően állunk hozzá.

- A magyar csapat hogy alakul, mit vársz? Ugye, Dumi nem játszik, tudjuk. Milyen meccs lesz a mi szempontunkból?

- Dumi nem játszik..., nyáron sem játszott a vb-n, úgyhogy kezd megszokott lenni. :-) A viccet félretéve: most akkor másnak kell átvennie kapásoldalon a feladatát, én ugyanúgy csinálom a dolgomat, aztán remélem, hogy a kapásoldal is megoldja.

- Egy utolsó kérdés: ennek a meccsnek nincs visszavágója, egy meccs van az oroszokkal, utána még egy ellenféllel. Átérzitek ezt? Benne van a fejetekben, hogy a Világliga-továbbjutás múlhat ezen a meccsen?

- Őszintén szólva..., mindegyik meccshez úgy állunk hozzá, hogy nincs visszavágója, nem arra készülünk, hogy majd a következő meccsen megbosszuljuk vagy ilyesmi. Én igazából nem gondoltam erre, hogy ennek most mekkora jelentősége van..., én minden meccset meg akarok nyerni, minden meccsen jól akarok játszani. Ez is csak egy ugyanolyan mérkőzés lesz, mint hogyha az Újpest ellen játszanánk. Vagy a Reccóval. Igazából szerintem nincs különbség a meccsek között.

- Holnap találkozunk, köszönöm szépen!



Erdélyi Balázs a vlv-nek

- Szervusz Balázs, köszöntelek a válogatott edzése után! Kétnapos összetartás első foglalkozása volt ez, hogy érkeztél ide? Ugye a fejekben, az izmokban fáradtság van, szellemileg is meg fizikailag is, gondolom. Váratlan vereséget szenvedtetek a klubodnál, maradt-e ennek nyoma, túl tudtad tenni magad? Mi történt ott?

- Szia, üdvözlöm a nézőket! Személy szerint nem a fáradtság, hanem a csalódottság, ami bennem van. Nyilván ez azért nem egy olyan dolog, amit egyik napról a másikra elfelejt az ember. Ez egy váratlan pofon volt nekünk az OSC-vel, ebben a szezonban ez volt az első vereségünk. Nemcsak számomra, hanem azt gondolom mindenki számára váratlan vol. Innen megyünk tovább. Megnehezítettük a saját helyzetünket, de azért attól függetlenül bőven-bőven van esélyünk odaérni, ahova szeretnénk.

- A válogatottra rátérve: holnap este egy nagyon fontos meccset játszotok, gyakorlatilag ezen dől el a csoportelsőség és a továbbjutás a Világligában. Át tudtatok már állni, ez a foglalkozás elég volt arra, hogy fejben áttérjetek erre a történetre?

- Abszolút, én azért azt gondolom, hogy ide, a válogatottba mindig mindenki abszolút tiszta fejjel próbál jönni, magunk mögött hagyjuk azt, ami volt az elmúlt napokban. Nyilván ez holnap már teljesen sikerülni fog, én azt gondolom, hogy már nagyon jól összeálltunk, ugyanúgy mint akár az előző összetartáson, sikerült összerakni a dolgokat, amennyire ennyi idő alatt lehet, legalábbis.

- Tomi folytatta azt az új szokást, hogy az összetartás az valódi összetartás, tehát edzés után nem kocsiba szálltok és hazamentek vagy ügyeket intéztek, hanem beköltöztök egy szállodába. Te ehhez hogy állsz hozzá, örülsz ennek a megoldásnak vagy inkább jobban szeretsz otthon aludni?

- Én azért azt gondolom, összességében mindenki jobban szeret otthon aludni, ez egyértelmű, de nyilván ha ezzel jár, hogy sikeresek legyünk, akkor nyilván mindenki megcsinálja ezt, nincs ebből semmi probléma. Persze az otthoni ágy mindig kényelmesebb, de a siker érdekében, azt gondolom, ezt mindenki szó nélkül be tudja vállalni és be is vállalja.

- Mit vársz a holnapi meccstől?

- Magyar sikert.

- Az egy sima győzelem vagy egy utolsó pillanatban elért győzelem? Bármilyen?

- A három pont legyen meg, az a legfontosabb. Most az, hogy sziporkázva játsszunk..., én nem feltétlenül gondolom, hogy életünk formájában fogunk játszani, de azt gondolom, mindenképpen az a legfontosabb, hogy nyerni tudjunk.

- Köszönöm szépen, jó munkát!

- Köszönöm!

(Lejegyezte: Vona Lilla)


vlv-fotók a délelőtti edzésről


Az esti edzést követően Märcz Tamás összegezte a nap történéseit és kameránk elé kértük a miskolci Nagy Ádámot is, aki bizonyosan gyarapítani fogja válogaottságainak számát kedden este.


Märcz Tamás a vlv-nek

- Jó estét, Tomi! Véget ért az első napja az összetartásotoknak, légy szíves, adj egy helyzetképet! Hogy vagytok? Hányan vagytok? Mit végeztetek, hogy áll a csapat?

- Üdvözlök minden vlv-olvasót és nézőt. Mint már olvasható volt: a kijelölt 14-es keret helyett csak 13-an kezdtük el végül ezt a mai napot, mert Bátori Bencének van egy kisebb betegsége, ami miatt most nem lehet itt. Nem hívtam be végül is pluszembert, mindenképpen ki kellett volna válnia valakinek a holnapi mérkőzés előtt. Egy fokkal kényelmesebb lett volna készülni, viszont így picit nyugodtabb helyzetet teremtődött most erre a meccs előtti 24 órára a játékosok számára, mindenki tudja azt, hogy szerepet kap a mérkőzésen.

Akik itt voltak, itt vannak a mai két edzésen, hála istennek, egészségesek. Van, akinek erősebb volt a hétvégéje és vasárnap végződött a hazautazással, ugye, a fradistákról beszélek. Az OSC-seknek szombaton volt kemény meccsük, egy picit pihentebbek a Szolnok játékosai, akik már pénteken lejátszották a BL-mérkőzésüket. Hosi szintén utazásból érkezett, Egerből, talán Nagy Ádám még pihentebb, akinek nem kellett utaznia a kupameccsre a csapatával, mert itthon játszottak.

Ez egy ilyen év. Megszoktuk már az elmúlt időszakban, hogy azért egy Világliga-meccset nem feltétlenül előz meg pihenőidőszak, de úgy látom, hogy holnapra mindenki oda fogja tenni magát.

Ma délelőtt egy kicsit átmozgatóbb jellegű volt az edzés első része, utána azért "taktikáztunk", intenzívebb volt a második szakasz. Délután ugyanígy folytatódott, kicsit foglalkoztunk a védekezéssel, az emberelőnyös helyzetekkel, hangolódnak egymásra a játékosok, azt csinálják, amit ebben a 24 órában kell. 

- Itt vannak az oroszok, mindjárt kezdik az edzést. Láttad őket, a teljes csapatukkal jöttek? 

- Láttam a névsort, a legfontosabb "láncszemek" itt vannak. Itt vannak a centereik, a bal kezeseik, illetve a másik oldalon is Merkulovtól kezdve érkezik mindenki, akit általában mozgósítanak ezekre a válogatott-mérkőzésekre. Nem lesz könnyű őket legyőzni, láttuk, hogy tudnak nagyon jól játszani, kellemetlen ellenfelekké tudnak válni pillanatok alatt, hogyha az ember nem maximálisan figyel rájuk. Nehéz mérkőzés lesz, várhatóan telt ház előtt, a közönség segítheti a jó szereplésünket, mert jó hangulatban mindig jó játszani itthon.

- Köszönöm szépen!



Nagy Ádám a vlv-nek

- Szervusz Ádi! Köszöntelek a VLV kamerája előtt ismét! Egy válogatott meccs előtt állunk. Nincs vita, nincs kétség, biztos,hogy játszani fogsz hiszen tizenhárman maradtatok. Hogy jöttél ide, reménykedtél-e abban, hogy a válogatottban ismét megkapod a sapkát?

- Igen, nyilván reménykedtem, ahogy mindenki. Ehhez ugye az is kellett, hogy szegény Bence beteg lett, úgyhogy ezúton is szeretnék jobbulást kívánni neki. Nyilván felemás érzésekkel jöttem ide, mert ugye, mostanság a klubban nem úgy alakultak a meccsek, ahogy azt mi szerettük volna. Viszont a válogatottba mindig örömmel és teljes tartással jön az ember. 

- Én laikusként úgy látom, hogy az elmúlt egy évben nagyon sokat fejlődtél, a szereped is megváltozott egy picit, igazi húzóember vagy a klubodban. Hogy érzed, a válogatottban hogy megy?

- Köszönöm szépen, ha így látod. Én is úgy érzem, hogy sokat fejlődtem, de  azt hiszem, hogy a válogatotthoz még azért érni kell, szóval itt azért még egy ideig nem leszek húzóember - reméljük egyszer az leszek, de ahhoz még nagyon sokat kell tenni. És ugyanígy kell folytatni a munkát a klubban és mutatni kell a kapitány úrnak, hogy igenis itt van a helyem. Minél több lehetőséget szeretnék kapni és akkor egyszer, reméljük, kialakul ez a helyzet. 

- A holnapi feladataidról beszéltetek már? Tudod, hogy konkrétan mit fogsz csinálni? Vagy a holnapi megbeszélésen?

- Még erről nem volt szó. 

- Te mire számítasz? Milyen meccsre? Milyen érzelmi közegre? Itthon játszotok, ez is ritkaság, teltház lesz valószínűleg.

- Igen, ez egy nagyon jó hír számunkra. Mindenképpen nagyon kemény meccs lesz. De ugye, Tomi is elmondta, hogy nagyon fontos lenne, hogy megszerezzük a csoportelsőséget. Úgyhogy úgy fogunk hozzáállni az elejétől kezdve.

- Ádi, sok sikert kívánok.

- Köszönöm szépen.

(Lejegyezte: Zsigmond Orsi)


vlv-fotók az esti edzésről.


A Világliga európai selejtezőin 12 csapat vesz részt, nevezett a tavalyi Világligát kihagyó Görögország is, a számottevő európai válogatottak közül csak Németország (és talán Románia) hiányzik a mezőnyből. 

A részvevőket négy csoportba osztották.

A csoport

Görögország
Olaszország
Georgia (Grúzia)

B csoport

Magyarország

Oroszország
Franciaország

C csoport

Hollandia
Szerbia
Horvátország

D csoport

Montenegró
Ukrajna
Spanyolország

Mivel csak két játéknap lesz, a szokásostól eltérően csoporton belül sem lesznek oda-visszavágók, csak egyszer találkoznak egymással az ellenfelek.

A további út is ismert: csoportgyőztesek csoportmásodikkal találkoznak és e párharcok győztesei jutnak be a június 23-28-i  VL-szuperdöntőbe, amelynek helyszíne még nem ismert. (A mezőny másik felének, az Európán kívüli kontinenseket képviselő négy csapatnak a kiléte az USA-ban, április 28. és május 3. között sorra kerülő interkontinentális selejtezőtornán derül ki.)

A selejtezők második fázisa "irányított", az A és a B, valamint a C és a D csoport "van összekötve", tehát remélt csoportgyőzelmünk esetén az A csoport második helyezettjével, minden bizonnyal Görögországgal vagy Olaszországgal küzdünk majd meg egyetlen ki-ki meccsen a szuperdöntőbe jutásért. (A meccsnek a csoportelső adhat otthont!)

A selejtezők menetrendje:

1. játéknap (november 12., kedd)


A csoport: Görögország-Olaszország (szabadnapos: Georgia-Grúzia)
B csoport: Magyarország-Oroszország (szabadnapos: Franciaország) 
C csoport: Hollandia-Szerbia (szabadnapos: Horvátország)
D csoport: Montenegró-Ukrajna (szabadnapos: Spanyolország)

2. játéknap (december 17., kedd)

A csoport: Olaszország-Georgia (Grúzia) (szabadnapos: Görögország)
B csoport: Oroszország-Franciaország (szabadnapos: Magyarország)
C csoport: Szerbia-Horvátország (szabadnapos: Hollandia)
D csoport: Ukrajna-Spanyolország (szabadnapos: Montenegró)

3. játéknap, 2020. február 11., kedd)

A csoport: Georgia (Grúzia)-Görögország (szabadnapos: Olaszország)
B csoport: Franciaország-Magyarország (szabadnapos: Oroszország)
C csoport: Horvátország-Hollandia (szabadnapos: Szerbia)
D csoport: Spanyolország-Montenegró (szabadnapos: Ukrajna)

Negyeddöntők, 2020. március 17., kedd

A1-B2
B1-A2
C1-D2
D1-C2